Life&style

8 najboljih modnih trenutaka koje nam je ove godine priuštila filmska industrija

  • Moramo se složiti da je ova godina bila godina filmova o kojima će se još pričati, a ni upečatljive kostimografije, točnije modnih izričaja u njima nije nedostajalo
  • Od barbiecorea koji je zavladao trgovinama odjeć do epske kombinacije M3gan, klasičnih outfita koje krademo od Nore iz 'Past Lives' ili onih Wonkinih koji su trenutačno u fokusu
  • Ova nas je godina počastila filmovima koji nisu štedjeli na dizajnerima odjeće, a mi donosimo najbolje trenutke filmske modne industrije ove godine

Neki nas odvode u neke druge svjetove, neki vraćaju u prošle, neki zastrašuju, neki inspiriraju, neke kopiramo... Donosimo presjek outfita iz ovogodišnje filmskih hitova koji neće tako lako otići u zaborav!

Možda vas zanima Prvi film Due Lipe, povratak Henryja Cavilla i upletenost Taylor Swift - špijunsku komediju Argylle jedva čekamo! Rubrika Life&style Life&style

'M3gan'

'M3gan' možda nema najbolju ocjenu na IMDb, ali outfiti su čista desetka! Osvojila nas je ultraženstvena uniforma u stilu Blair Waldorf, a može li išta biti više ikonično od Blair Waldorf? Zatim svilene babydoll haljine u kombinaciji s majicom dugih rukava na pruge, bijele tajice, crne Mary-Jane cipele, jakna u boji čokolade... Outfiti iz ovog filma toliko su zastrašujući da ih obožavamo!

 | Autor: imdb imdb Foto: IMDb: M3gan

'Barbie'

Kostimografkinja filma - Jacqueline Durran jednostavno zna posao! Šljokice, crno-bijeli kupaći kostim, kostim kaubojke, plava mini haljina... Ma doslovno sve! Barbie groznica zarazila je trgovine toliko da smo velik dio godine poznavali samo ružičastu boju. Ovaj Barbie fenomen s izričajem same Margot Robbie ostaje zapisan u povijesti!

 | Autor: IMDb IMDb IMDb: Barbie

'Oppenheimer'

Pravu tranziciju outfita znaju samo oni koji su iz dvorane u kojoj se prikazivala 'Barbie' trčali u onu u kojoj se prikazivao 'Oppenheimer'. Odjednom smo u atmosferi tamnih odjela, zagasitih boja i egzistencijalnog straha. Cillian Murphy još je jednom postao modni uzor. Njegov stil ima note Armanija i Saint Laurenta i ne postoji nitko čiji sumoran stil djeluje tako profinjeno. 

 | Autor: imdb imdb IMDb: Oppenheimer

'Past Lives'

Glavna junakinja Nora (Greta Lee) nikada ne izgleda kao da se trudi, ali je unatoč tome, ili možda baš zbog toga, uvijek najotmjenija osoba u prostoriji. Nora nam je tako osvojila srca lutajući New Yorkom u svojoj tankoj košulji, širokim hlačama, s kosom ošišanom na ravni bob, dok je njeno srce osvojila ljubav iz djetinjstva Hae Sung (Teo Yoo).

 | Autor: IMDb IMDb Foto: IMDb Past Lives

'Priscilla'

Ono što je najfasinantnije u vezi modnog izričaja u ovoj dirljivoj drami jest način na koji on prenosi rast junakinje: na početku je ona samo djevojčica u dječjim ružičastim vesticama koju s nogu obori princ iz bajke, dok je sljedeće razdoblje popraćeno uskim koktel haljinama, po želji svog partnera koji manipulira njome. Kad konačno pronađe vlastiti glas na kraju filma, Priscilla pušta kosu, oblači jednostavnu bijelu bluzu iz 70-ih i korača prema neovisnoj budućnosti.

 | Autor: imdb imdb Foto: IMDb Priscilla

'Saltburn'

Jednostavno nismo mogli odvojiti pogled od Felixa, šašavog aristokrata koji izgleda jednako dobro u crnoj kravati kao i u svojim zgužvanim košuljama, ragbi majicama i džemperima Ralpha Laurena (vidljiv je utjecaj stila princa Harryja).

 | Autor: IMDb IMDb Foto: IMDb

'Poor Things'

Ovaj nas je film očarao svilenim jaknama s puf rukavima, sunčanim naočalama u stilu Matrixa i čizmama inspiriranim Courrègesom iz 60-ih za šetnju Lisabonom i neobičnom balskoj haljinom za kratko zaustavljanje u Aleksandriji.

 | Autor: IMDb IMDb Foto: IMDb

'Wonka'

U ovome su filmu kostimi čista magija, posebno plišana, nježno izvezena baršunasta jakna koju proizvođač čokolade oblači preko svojih prsluka i marama s raskošnim printom. Bonus bodovi također i za cilindar koji izgleda kao da je izrezbaren od čokolade.

 | Autor: IMDb IMDb Foto: IMDb Wonka

Film Fast Charlie Možda vas zanima U duhovitom trileru 'Fast Charlie' Pierce Brosnan je plaćeni ubojica kojem ništa ne ide od ruke Rubrika Life&style Life&style
Photo: IMDb

Komentari 0