Life&style

8 načina na koji muškarci uništavaju svoj brak - prepoznaješ li neke?

  • Za raspad braka ugavnom su jednako odgovorna oba partnera, ali možemo se složiti da neke greške češće rade - muškarci
  • Razgovor, isprike, mali znaci pažnje - čini li ti se da si ti ta koja ih češće potiče? Upravo zbog ovih 8 stvari muškarci mogu uništiti bračnu sreću i riskirati da se upravo njih okrivi za raspad braka
  • Česte su situacije u kojima muškarci krive nas. Zvuči poznato? Umjesto da preuzmu odgovornost, oni krivicu svaljuju na nas

Brak je posebna veza koju mnogi olako shvaćaju. On nije uvijek vezan samo uz ljubav i često je razlog ostanka u njemu samo stvar izbora. Hoćeš li s partnerom ostati i u dobru i u zlu samo je tvoj izbor i ti biraš hoćeš li za njega žrtvovati svoju sreću.

Nikad ne znaš kad će se stvari u braku okrenuti i postati preteške za izdržati, ali takve situacije mogle bi se prepoznati ranije. Naime, za uništavanje braka postoji "uhodani" obrazac, a njega mogu slijediti i žene i muškarci. Nije uvijek kriva samo jedna strana i nisu to samo muškarci, ali stvari s ove liste uglavnom čini baš muški rod.

via GIPHY

1. Ne brinu o tome što nas čini nesigurnima

Ženski je um kompleksan, ali i vrlo jednostavan. Primjećujemo sve na svojem partneru pa nam smeta i kad gleda druge žene. Zbog toga se osjećamo nesigurnima i ispitujemo ih vole li nas i smatraju li nas lijepima. I sve što nam je potrebno je iskren odgovor.

Umjesto toga oni kažu da bez razloga radimo scene i tu čine veliku pogrešku. Mi samo tražimo sigurnost, želimo potvrdu da su nam još uvijek vjerni, da nas poštuju i vole. Najgore što mogu učiniti je reći da samo pričamo gluposti.

2. Podcjenjuju važnost malih gesta

Većina nas od svojih partnera ne traži dijamante jer usrećiti nas mogu i male stvari. Štoviše, kad rade velike geste nerijetko pomislimo da se pokušavaju iskupiti jer se osjećaju krivima. A nama su dovoljne sitnice kao što je poruka na kojoj piše "volim te", doručak u krevet, da ne zaborave naš rođendan i posvete nam barem malo pažnje čak i ako su jako zauzeti. Vrlo jednostavno.

via GIPHY

3. Kad su ljuti zatvaraju se u sebe

Kad su muškarci ljuti najčešće se zatvaraju u sebe misleći da je tako bolje jer nas neće uplitati u svoje probleme. Ali to je velika pogreška. Kad to rade osjećamo se zanemarenima i mislimo da je problem u nama. Znamo kad su ljuti jer to od nas ne mogu sakriti i sve što u tim trenucima želimo je biti im blizu i pomoći im. A ako svoju ljutnju ne dijele s nama sve može krenuti u lošem smjeru.

4. Ne preuzimaju odgovornost za svoja djela

Postoje situacije u kojima muškarci krive nas. Zvuči poznato? Umjesto da preuzmu odgovornost, oni krivicu svaljuju na nas. Ako su učinili nešto loše, bilo bi ispravno da priznaju svoje pogreške. "Ne brine za mene i zato sam bio s drugom", kažu neki. Doista? Ako im mi u životu stvaramo problem, ne bi li nam to trebali reći? To bi trebalo biti logično, zar ne?

via GIPHY

5. Ulaze u brak iako za njega nisu spremni

U brak ne bi trebali žuriti. Ako smo mi sigurne, to ne mora značiti da su i oni, a ako u brak uđu s dozom nesigurnosti i bez da su dobro razmislili, mogu nastati ozbiljni problemi. Partneri se ne mijenjaju ulaskom u brak, oni su baš onakvi kakvi su bili i prije njega. A muškarci vjeruju da će se oni ili njihova partnerica magično promijeniti. Često u početku nisu realni i racionalni, a kad shvate da se svakodnevno trebaju suočavati s našim manama i prednostima jednako, već je kasno.

Možda vas zanima Stalno pospremaš, ali tvoj stan ti se nikad ne čini potpuno čist? Možda je vrijeme da doznaš za ovih 7 stvari Rubrika Life&style Life&style

6. Tihi su i ne kažu što ih muči

Nema ništa gore nego kad partner ne želi komunicirati. Ako zadržava stvari u sebi, ponaša se kao sidro koje brak vuče prema dolje. Nakon svađe, problemi se trebaju riješiti razgovorom jer to je jedini način da se zna što partneru smeta. Izostanak razgovora znači početak udaljavanja, a nama je razgovor itekako potreban. Želimo znati sve detalje, kakvi god oni bili jer će tako naša veza samo biti čvršća.

via GIPHY

7. Pokušavaju nas popraviti

Kad nas muči neki problem, i ne možemo ga riješiti s prijateljicom, potreban nam je netko tko će nas slušati. Treba nam netko tko će kraj nas biti u teškim trenucima sve dok ne smislimo rješenje. Ali kad nas pokušavaju natjerati da odluke donesemo brzo, lako ćemo eksplodirati. Svaka od nas treba svoje vrijeme za razmišljanje i rješavanje, a kad oni odluke pokušavaju donijeti umjesto nas, i to kad ih ne tražimo - katastrofa je na pomolu.

via GIPHY

8. Ne govore "žao mi je"

U svim brakovima postoje svađe i prepirke, ali svi trebamo znati svoje granice. Svatko je od nas više ili manje kriv, ali kad nam on ne kaže da mu je žao, ljutnja može potrajati danima i prerasti u nešto više. Često to ne mogu izgovoriti zbog vlastitog ega, ali isprika zapravo neće povrijediti njihov ponos nego ćemo mi uz nju znati da kraj sebe imamo muškarca koji je spreman ponijeti svaki teret i priznati pogrešku kada je to potrebno.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0