Life&style

8 brzopoteznih savjeta za vitkiji struk koji nemaju veze s dijetom i vježbanjem

  • Trbuh je kritična zona. Tu lako nakupljamo salo, ali i zbog nadutosti često djelujemo deblje nego što jesmo
  • Zaboravi dijetu, ovi svakodnevni trikovi učinit će da izgledaš vitkije u vrlo kratkom vremenu
  • Drži ih se nekoliko dana i trbuh će splasnuti, a struk ljepše izgledati

Svi imamo poneku problematičnu zonu, gdje nam je najlakše nakupi koji kilogramčić, no moderan način života i prehrana koju sa sobom nosi (a posebno ako su tu već i godine kad je lakše sakupiti nego izgubiti) čine da se sve više žena deblja na "muški način", oko struka i na trbuhu. Povrh svega, tu su i oni dani kad smo jednostavno "napuhane", od hormona koju upravljaju našim ciklusom, problema sa stolicom, nakupljanja vode. No, ne treba uvijek posegnuti za dijetom niti se utezati u steznik, ako baš moramo zablistati u nekoj prigodi. Dovoljno se nekoliko dana držati ovih nekoliko pravila, odnosno trikova pa da lijepo "splasnemo", izgledamo mršavije i bolje se osjećamo u vlastitoj koži.

Možda vas zanima Testirala sam novi MAC ruž - saznaj kako mi se svidio Rubrika Beauty Beauty

1. Zbogom ugljikohidrati, zdravo jaja

Složeni ugljikohidrati su sastavni dio zdrave prehrane, ali u dane kad se osjećaš napuhano, trebala bi se suzdržati od konzumiranja tjestenine, kruha itd., a bijelo brašno bi i inače trebalo zaobići u širokom luku. Umjesto toga posegni za hranom bogatom proteinima poput jaja, mesa, najbolje bijelog, te ribe. Preporučljivo je nekoliko dana izvbjegavati i šećer.
 

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

2. Pojedi bananu

Banana je doista supervoće. Iako sadrži ugljikohidrate koje tih dana treba izbjegavati, čini čuda za osjećaj nadutosti. Dodadno, ovo je voće dobar izbor ako te zgrabi glad između obroka.

3. Smanji unos soli

I prehrana bogata solju će pridonijeti da izgledamo deblje. Ako voliš slanu hranu, tužna je vijest da mnogo soli izaziva nadutost, ali i vrlo vidljivo zadržavanje vode u organizmu. Drži prste dalje od soljenke nekoliko dana, dok kuhaš jelo začini vrlo skromno i rezultati će se vidjeti.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

4. Jedi polako

Uzmi si vremena za pojesti obrok, isplatit će se. Polagano jedenje također pomaže da tvoj trbuh bude manji. Naime, osjećaj sitosti javi se nakon 20 minuta pa ako polako jedeš, pojest ćeš doista samo onoliko koliko ti treba.

5. Samo vodu, molim!

Čista, negazirana voda stvarno čini puno za naše zdravlje i to kako se osjećamo u vlastitom tijelu. I zdravija je od gazirane i više čini za našu vitkost. Mjehurići CO2 je u našem želucu šire i to se doslovno vidi na našem struku. Pij puno obične vode jer to poboljšava i probavu, čisti tijelo od toksina, a trbuh će ti biti ravniji. Super je a ako u nju dodaš đumbira, a dobra alternativa vodi jednom, dva puta dnevno je i čaj od hibiskusa.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

6. Kreći se!

Kretenje je vrlo važno, pa i ako nisi fan trčanja ili teretane, to ne znači da se i manje intenzivan trenuing ne računa. Čak i 10 minuta vježbanja kod kuće svaki dan ili polsatna šetnja po kvartu mogu pomoći ne samo da se osjećaš vitkije nego i da budeš vitkija!

7. Zaroni u kupku!

Uh, kakav ugodan način borbe za ravniji trbuh, ovako nešto nismo očekivali! No kupka je jedan od najučinkovitijih načina da odmah izgledaš mršavije! Dodaj u nju i gorku sol (hidratizirani magnezijev sulfat, epsomit ili epsomska sol), koju možeš nabaviti u gotovo svakoj ljekarni - pomoći će da izbaciš nakupljenu vodu iz organizma. No pripazi, u ovoj se kupki smiješ kupati najviše dva puta tjedno.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

8. Naš saveznik ananas

Ananas je naš slatki pomagač. Vrlo je poželjan međuobrok ili čak doručak, ako si malo žešće krenula u borbu s trbuhom, a zadovoljit će i našu potrebu za slatkim. Usto, uspješan je borac protiv osjećaja težine u želucu i nadutosti. Naravno, onaj konzerviran nije poželjan jer je prepun šećera. Kupi svježi ananas, obično se prodaje po komadu za 14, 15 kuna, a kad ga očistiš imat ćeš ga za 3 do 4 obroka.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar romeo

    romeo

    Zanima me ,malo je laicki ali jbga.Ako je trbuh najkritičnije mjesto za debljanje kako onda nastaju sise kod muškarca?Zasto se tu salo skuplja?Ja se rjesim sala na trbuhu a na prsima mi ostaje salo tako da imam veće sise od ... prikaži još!