Life&style

7 stajliš načina kako organizirati cipele u ormaru

Obožavateljice cipela okupite se: imamo predivne ideje kako organizirati upravo ovaj, možda i najljepši dio ormara!

Jesi li obožavateljica cipela? Ako je tvoj odgovor da, na pravom si mjestu - jer je upravo sada idealno vrijeme da organiziraš svoje omiljene modne dodatke na najljepši mogući način. Kad je ovaj dio ormara organiziran i uređen, odmah ćeš ih htjeti nositi više i uživati u njima češće.

Prema tome, danas se bavimo uređenjem tvojeg ormara! Prije nego što kreneš u organizaciju, važno je selektirati svoju postojeću kolekciju i odabrati koje ćeš cipele zadržati, a koje baciti ili pokloniti. I naravno, one koje ćeš više nositi u narednoj sezoni svakako trebaju zauzeti neku vidljiviju poziciju u tvojem ormaru, dok zimske cipele i čizme možeš (napokon!) pospremiti malo dublje u ormar. U nastavku donosimo 7 genijalnih, super stajliš ideja kako organizirati cipele u ormaru:

Stavi ih u šik kocke

Kocke su odličan organizacijski trik za cipele jer u principu savršeno pristaju u njih po obliku - posebice visoke sandale i čizme koje same po sebi zahtijevaju malo više mjesta. Ako želiš biti ekstra predlažemo da ih sortiraš po boji i vrsti. Tvoj te ormar nikad neće prestati oduševljavati kad vidiš rezultat! 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Ovakvih kockastih ormarića doslovno možeš pronaći u svakoj Ikei, Bauhausu i ostalim trgovinama za kuću, a sve što trebaš jest spojiti ih sukladno svojim potrebama, odnosno količini cipela koje su u tvojem ormaru. 

Napravi poseban "izlog" za njih

Da, izlog kao i onaj u trgovinama! Pomiješaj svoje cipele s torbicama, ukrasnim kutijama, okvirima sa slikama, biljkama, svijećama i ostalim dekorom koji ti se sviđa. Izlog primjerice možeš napraviti na svojim policama u sobi i odabrati nekoliko šarenih ili omiljenih cipela koje želiš "izložiti". 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

I uz najobičnije police postići ćeš izgled izloga, a nakon toga sve je u tvojim rukama. Dekoriraj ih i uredi po svom ukusu. Uštedjet ćeš na prostoru i dobiti genijalan interijer u sobi!

Objesi ih

Možda i najbolji način kako dobiti na prostoru u svom ormaru ili sobi je tako da objesiš cipele na vrata ormara ili sobe. Jako ćeš ih dobro vidjeti jer su poredane i posložene kako spada, a paralelno s tim ovako će pete na tvojim štiklama ostati najočuvanije. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Ako si mislila da će ti za ovaj trik trebati one ružne vreće koje se vješaju na vrata, varaš se! Pronašli smo genijalnu ideju na što ih objesiti - na najjednostavnije kupaonske ručke za ručnike! Dovoljno su široke da na njih možeš prisloniti pete cipela i tako ih istovremeno izložiti i čuvati.

Možda vas zanima Što sve možeš s jeftinim IKEA Kallax ormarićem Rubrika Life&style Life&style

Stavi ih na police

Još jedan odličan način kako organizirati i vidjeti cipele po boji i modelu jest na - policama! Ovo je odlična shema za ljude koji imaju puno cipela, a predlažemo da ih držiš tako da je jedna okrenuta sprijeda, a druga straga tako da odmah vidiš i petu svojih ljepotica! 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Visoki regali s policama su savršena varijanta za organiziranje cipela. Uredno i na dohvat ruke, ovo je super jednostavna metoda za uređenje tvojeg ormara s cipelama!

Stavi ih u kutije

Stavi svoje cipele u neke šik kutije s natpisima ili primjerice slikama cipela koje su u njima. Na taj ćeš način čuvati svoje cipele od prašine, uštedjeti na prostoru i super lako ćeš ih pronaći u ormaru! 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Koliko je ovo zapravo jednostavno? I na kraju krajeva, super jeftino! 

Ljestve mogu biti super kreativno rješenje!

Zvuči čudno, znamo, ali zapravo je super fora organizacijska ideja. Ako nemaš prostora za velike ljestve, poslužit će ti i one manje, a na njih ćeš super jednostavno "izložiti" svoje omiljene modele. Cool, kreativno i nevjerojatno originalno! Još ako se potrudiš pa primjerice obojiš ljestve u neke zanimljive boje...Top!

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Ljestve su možda i najkreativnija ideja za organizaciju cipela. Super stvar kod ljestva je i činjenica da ih možeš prilagoditi svojem ukusu i stilu te dekorirati po svojim željama.

Drži ih na dnu stalka za odjeću

Složi svoje omiljene cipele na dno stalka za odjeću ili ih pak namjerno iskoordiniraj s outfitima koji gore vise. Stalak možeš staviti na neki lijepi čupavi tepih i okružiti ga s jednako dekorativnim modnim detaljima.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Stalak je jedno genijalno rješenje za odjeću, ali najčešće zaboravljamo na to da može poslužiti i kao polica za cipele! Kao dio dekora tvoje sobe, stalak za odjeću će uljepšati interijer i učiniti ga super šik i modernim.

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0