Life&style

7 sastojaka za savršen jesenski dan s najboljom prijateljicom

  • Vrijeme je da planovi prestanu biti samo planovi i da organiziraš cjelodnevno druženje s najboljom prijateljicom
  • Znamo da je teško pronaći vrijeme za sve jesenske planove koje imamo i upravo zato je najbolje rješenje izdvojiti jedan cijeli dan samo za uživanje
  • U ovih sedam 'sastojaka' pomoći ćemo ti isplanirati dan u kojem ćete pokriti sve jesenske aktivnosti 

Ljubitelji hladnih dana, napokon je došlo naše vrijeme! Nakon neizdrživih vrućina ljetnih dana stigla nam je prava pravcata jesen, a s njom i vrijeme da uživamo u svim ljepotama koje donosi. Ipak, takvi planovi obično završe samo kao planovi jer nam vrijeme nekako isklizne kroz prste i prije nego što uspijemo uživati u svim tim jesenskim aktivnostima, prišulja nam se zima, blagdani i kraj godine. Budući da je jesen još u punom jeku i zapravo nas očekuje najljepši dio, sada je savršeno vrijeme da pozoveš svoju najbolju prijateljicu i da dogovorite cjelodnevno jesensko druženje. Zato brzo nazovi prijateljicu, pronađite jedan dan kada ste obje slobodne i krenite na planiranje. A što vam je sve potrebno za taj jesenski dan iz snova? E tu ćemo ti pomoći mi. Evo kako bi ta jesenska idila mogla proteći. 

1. Jutro puno uživanja

Iako više ne organiziramo pidžama partije kao kada smo bile djevojčice, možda nam je upravo to potrebno da oživimo dijete u sebi i svu tu radost koju smo imali dolaskom nove sezone. Sleepover zvuči kao odlična ideja, ali ako nije izvediv, jednostavno se sastanite odmah ujutro kako biste imale što više vremena za druženje. Šalica fine Franck kave, po mogućnosti s dodatkom pumpkin spice sirupa, dat će vam energije za sve aktivnosti na listi, a kao opciju za doručak svakako predlažemo palačinke s cimetom i javorovim sirupom. Dok ispijate kavu, stavite njegujuću masku za lice i tako svježe krenite u dan. 

 | Autor: Pexels Pexels

2. Odlazak na plac

Ranojutarnji odlazak na plac je tako posebno iskustvo koje bismo rado češće ubacili u svoju rutinu, ali budimo realni, u današnjem užurbanom svijetu je dobro da uopće stignemo skuhati pošteni ručak. Zato odite zajedno na plac, uživajte u svim tim prefinim jesenskim plodovima i usput odaberite što ćete danas pripremati. 

3. Šetnja šarenom prirodom

Jesenski dan, bio on sunčan ili maglovit, svakako iskoristite i za barem kratku šetnju šumom ili parkom. Uživajte u svim tim prekrasnim jesenskim bojama, šuštanju lišća pod čizmama i isključite sve brige koje nosite ostatak tjedna. 'Kupanje' u šumskom zraku poznata je tehnika za opuštanje pa ju iskoristite maksimalno, pogotovo što će druženje u toplini doma uz vrući Franck čaj nakon toga biti još ugodnije. 

 | Autor: Unsplash / Noemi Macavei Katocz Unsplash / Noemi Macavei Katocz

4. Mirisne svijeće i cozy atmosfera

Nakon šumske avanture, vrijeme je da napravite najcozy atmosferu koju možete zamisliti. Kako? Svijeće, svijeće i još svijeća, posebno onih mirisnih. Nema ništa što nas može opustiti kao topla svjetlost plamena svijeće, a kada uz to pustimo i neku ambijentalnu jesensku glazbu ili smooth jazz klasike, dobili smo atmosferu iz snova. Ne zaboravi na mekane i tople dekice te pidžame s jesenskim motivima za potpuni ugođaj.

5. Nostalgični filmovi 

Pravo cjelodnevno druženje ne može proći bez filmova, a u jesen najviše volimo one nostalgične. "Magija" sa Sandrom Bullock i Nicole Kidman u glavnim ulogama, "Jesen u New Yorku" ili bilo koji film s Meg Ryan su klasici koji nam nikada neće dosaditi, a bude nam i uspomene na sve prijašnje jeseni. 

 | Autor: Dupe / Payton Butler Dupe / Payton Butler

6. Skincare 

Baš kao što ste dan započele hidratantnim maskama za lice, vrijeme je da nastavite u tom tonu. Kako biste njegu pretvorile u još posebniji trenutak, napravite same svoj piling za ruke i lice od Franck kave i kokosovog ulja. Pomiješajte žlicu kave i žlicu ulja dok ne dobijete željenu teksturu, a osim meke kože, ovakav piling će ostati i fini miris. Nakon pilinga, ne zaboravite na bogatu hidratantu kremu i losion za usne.

7. Jesenski zalogaji

Pita od jabuka, crumble od šljiva, pečena buča, cimet rolice, banana bread s kavom... Ne znamo koja nam je jesenska delicija draža, ali znamo da ovakvo druženje ne može proći bez njih. Iskoristite sve te jesenske plodove koje ste kupile na placu i pripremite ih same jer su domaće slastice ipak puno finije od onih kupovnih. 

 | Autor: Unsplash / Monika Grabkowska Unsplash / Monika Grabkowska

Savršen suputnik za baš svaki dan

Kroz ovako predivno jesensko druženje, od ranog jutra do kasno navečer, prate nas Franck napitci. Bilo da se radi o mirisnim kavama za svačiji ukus, čajevima koji će nas ugrijati i za najhladnijih dana, cappuccinima bogatog okusa i pjene ili toploj čokoladi, široka ponuda kvalitetnih Franck proizvoda lako postaje dio baš svake rutine. Duga Franck tradicija osigurava taj prepoznatljivi okus koji volimo u svako doba dana, sami ili u društvu i zato baš svaki dan započinje i završava trenutkom sreće uz omiljeni Franck napitak. Više o finim Franck proizvodima potraži i na Franck Facebook i Instagram profilu.

Photo: Unsplash / Chad Madden

Komentari 0