Life&style

7 neobičnih razloga zašto ti je koža suha kao barut

Za svaki problem postoji i rješenje - no u ovoj situaciji se pitamo je li u stvari znamo pravi uzrok problema? Iznenadit ćeš se!

Često čujemo kako se žene žale na problem sa suhoćom lica. Iako je to česta pojava i ponekad je teško pronaći odgovarajuću kremu za lice koja će riješiti problem, nerijetko uzrok suhoće ne leži samo u tipu kože ili lošem odabiru njege. Sitnice koje radimo uvelike se mogu odraziti na našu kožu i time još pogoršati stanje. Postoji 7 skrivenih razloga zbog kojih je tvoja koža nenormalno suha - i nijedan od njih nije krema za lice.

Možda vas zanima Jedini beauty proizvod kojeg svaka Francuskinja ima u ladici Rubrika Beauty Beauty

1. Koristiš sprej za setiranje šminke

Većini je danas posljednji korak šminkanja nanošenje spreja za lice koji će tu šminku i učvrstiti. Međutim, većinom ne znamo da takav prosječan sprej sadrži alkohol i djeluje kao lak za kosu za naše lice - suši je! Želiš li svejedno koristiti ovakve sprejeve, barem pripazi da nemaju alkohol.

2. Tvoji proizvodi za anti-age sadrže retinol

Prije nego li se odlučiš za genijalan retinol, provjeri je li on u redu za tvoju kožu. Naime, kod prečeste upotrebe može voditi do sušenja, pa i ljuštenja kože. Ako primijetiš da se zaista sušiš od retinola, preskoči ga nekoliko večeri i tada stavi bogatu kremu za lice.   | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

The Ordinary Retinol 0.5% in Squalane - 42 kn (Cultbeauty.com)

3. Čistač za lice ti suši kožu

Većina modernih gelova za lice sadrži jake sastojke koji kožu čiste od prirodnih ulja, a neki sadrže i alkohol koji je poznat po isušivanju. Pripazi, ako imaš osjetljivu i suhu kožu da ti čistači ne sadrže i glikolnu ili salicilnu kiselinu jer bi mogle biti prejake za tvoju kožu.

4. Koristiš previše pudera u prahu/kamenu

Umjesto pudera u kamenu, koristi tekući ili u kremi. Poanta je da suhi puderi mogu dodatno isušiti kožu!  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

NYX Total Control Drop Foundation - 118 kn (NYX)

5. Prečesto nanosiš maske za lice

Popularne maske s glinom ili ugljenom izvrsne su za čišćenje lica, ali ponekad mogu lišiti lice prirodnih masnoća - naravno, ako ih koristiš prečesto. Smanji upotrebu maski na maksimalno jednom tjedno.

6. Ne koristiš piling

Bilo mehanički ili kemijski, pilinzi skidaju staru kožu i tako daju prostora novoj i svježijoj. Ona će biti manje suha i sigurno se neće ljuštiti!  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Pixi Peel & Polish - 219 kn (Cultbeauty.com)

7. Svi make up proizvodi su ti bez ulja i vrlo su mat

Ovakvi proizvodi i vizualno čine lice više suhim. Ako si sklona suhoći, pa i takvom izgledu, biraj hidratantne ili dewy pudere koji će malo nahraniti kožu i djelovati osvježeno i zdravo.

Možda vas zanima 5 trikova kako nanijeti puder da izgleda kao koža Rubrika Beauty Beauty
Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0