Life&style

7 najsenzualnijih ženskih parfema: mirišu na strast i zavođenje i teško im je odoljeti

  • Parfemi su jedan od načina na koje gradimo svoj stil i koji jednim dijelom odražavaju i našu osobnost
  • Neki parfemi mirišu toliko opojno da nam se čini da imaju i zavodljivu moć 
  • Donosimo popis najboljih bezvremenskih ženskih parfema koji odišu senzualnošću i strašću 

Parfemi imaju moć da ih povezujemo s dragim ljudima i posebnim trenutcima. Neki nas podsjećaju na kokos i more te vraćaju u bezbrižne ljetne dane, neki mirišu na čistoću i podsjećaju nas na svježe opranu posteljinu, neki mirišu toliko slatko da ih želimo pojesti, a neki pak mirišu toliko zavodljivo i senzualno da imaju moć osobu učiniti privlačnijom. Donosimo 7 najboljih parfema čiji je miris sinonim za strast i zavođenje. 

Najskuplji parfemi na svijetu Možda vas zanima 5 najskupljih parfema na svijetu: Ne znamo za miris, ali od cijene će se svakome zavrtjeti u glavi Rubrika Beauty Beauty

1. Tom Ford Black Orchid 

Black Orchid predstavlja luksuzan i senzualan miris bogatog, tamnog akorda primamljivog napitka crne orhideje i začina. Gornje note su tartuf, gardenija, crni ribizl, ylang-ylang, jasmin, bergamot, mandarina i limun; srednje note su orhideja, začini, gardenija, voćne note, ylang-ylang, jasmin i lotus; bazne note su tamna čokolada, pačuli, vanilija, tamjan, amber, sandalovina, vetiver i bijeli mošus.

 | Autor: PR PR Foto: PR, Tom Ford Black Orchid (107, 99 eura, 30 ml)

2. DIOR Hypnotic Poison

Sama bočica ovoga orijentalnoga mirisa govori mnogo: utjelovljuje zabranjeno voće, crvenu jabuku. DIOR Hypnotic Poison mirisna fuzija je bogatog šarma absoluta sambac jasmina, pomiješana s absolute esencijom cvijeta naranče, isprepletena s intenzivnom notom tonka sjemenki. Neodoljivu privlačnost parfemu daje nota vanilije.

 | Autor: PR PR Foto: PR, DIOR Hypnotic Poison (128, 59 eura, 50 ml)

3. Versace Crystal Noir

Crystal Noir je voćno-orijentalni miris baršunaste mekoće. Glavu mirisa čine note đumbira, začinskog kardamoma i pikantnog papra, srce gorkasti cvijet naranče, gardenija i cvjetni miris božura, dok bazu tvore topla sandalovina, mošus i dragocjeni jantar.

 | Autor: PR PR Foto: PR, Versace Crystal Noir (102 eura, 90 ml)

4. Carolina Herrera Good Girl

Već sama ambalaža ovog parfema upućuje na ženstvenost i eleganciju. Glavu parfema čine bademi, srce akordi tuberoze, koji parfemu daju dubinu i zavodljivost, a do savršenog senzualnog užitka vodi baza koju čine tonka-grah i esencija kakaa.

 | Autor: PR PR Foto: PR, Carolina Herrera Good Girl (107 eura, 150 ml)

5. GIVENCHY L’Interdit Rouge

Ovaj ženstveni miris otvara se osvježavajućim notama crvene naranče i đumbir. Nakon nekoliko trenutaka cvjetni karakter mirisa zasjat će u punom sjaju zahvaljujući opojnim notama bijelih cvjetova jasmina, tuberoze i naranče. Sve zaokružuju začinske i pikantne note pimente. 

 | Autor: PR PR Foto: PR, GIVENCHY L’Interdit Rouge (103, 40 eura, 80 ml)

6. Yves Saint Laurent Black Opium

Miris Yves Saint Laurent Black Opium inspiriran je glazbom. Njegova mirisna kompozicija predstavlja tajanstveno izražavanje unutarnjih potreba, senzualnosti i nesputanog pristupa svakodnevnom životu. Otvaraju ga voćne note kruške propletene s cvijetom narančina drveta i začinjene ružičastim paprom. Intenzivno srce odlikuje kava uz nijanse jasmina, a bazom parfemske vode dominira topla vanilija.

 | Autor: PR PR Foto: PR, Yves Saint Laurent Black Opium (107, 40 eura, 90 ml)

7. Mugler Alien Goddess

Mugler Alien Goddess drukčiji je od prethodnih, ali u sebi ima snažnu dozu ženstvenosti i sofisticiranosti i jedan je od parfema koji mami uzdahe. Autorice parfema Mugler Alien Goddess, Marie Salamagne i Nathalie Lorson, opisale su ga kao blistavo i velikodušno sunčevo naručje. Blistavost ovog mirisa zasluga je iskričavih nota agruma bergamota naglašenog kokosom. Slijede bijeli cvjetovi jasmina, simbola ženstvenosti i senzualnosti, te heliotrop. U posljednjoj fazi pojavljuju se vanilija i kašmeran. 

 | Autor: PR PR Foto: PR, Mugler Alien Goddess (137, 90 eura, 90 ml)

Možda vas zanima Novi parfem Toma Forda Vanilla Sex potaknuo nas da se prisjetimo i ostalih senzualnih parfema s notom vanilije Rubrika Beauty Beauty
Photo: Notino

Komentari 0