Life&style

7 lifestyle trendova koji će biti HIT ovog lipnja

Od ljetnih čizama i novog sistema dejtanja pa sve do bio krema za sunčanje - o ovim ćemo lifestyle trendovima slušati kroz cijeli lipanj!

Iz mjeseca u mjesec stižu nam novi trendovi, novi modni komadi, novi beauty tretmani i inspiracije koje nas toliko zaintrigiraju da ih jednostavno želimo probati i moramo testirati. Od eko krema za sunčanje te bizarnog trenda u svijetu ljepote pa sve do IT destinacije koja je proglašena "novim Islandom" - o ovome ćemo najviše slušati i čitati u lipnju, zvuči obećavajuće!

Ljetne čizme

Ma zaboravi na sandale, street-style blogerice kažu da se ove sezone nose ljetne čizme. Bez brige, to ne znači da moraš kupovati čizme za ljeto već samo kvalitetno iskombinirati svoje postojeće. Svijetlo smeđe čizmice savršeno će se uklopiti sa cvjetnom haljinicom, a jedan metalik model već vidimo u kombinaciji sa traper suknjom i širokom košuljom. Zabavi se, moda nije tako ozbiljna stvar!

 

Objavu dijeli Ejona ✌🏻 (@e.j.o.n.a)

Insta-muting

Recimo da na Instagramu imaš rođaka koji te...nervira. Ali, zato što ste obitelj, nije pristojno da ga obrišeš s Instagrama. E pa napokon imamo rješenje: Mute! Mute je nova funkcija Instagrama koja nam dozvoljava na trajno sakrijemo objave određenih osoba bez da one to same znaju. Ova nova opcija stiže nam u lipnju i presretni smo jer će Instagram odjednom postati puno ljepši!

Finska

Novi mjesec, novi skandinavski trend. Najnoviji dodatak: Finska, koja je puno manje napućena, drastično jeftinija i ne tako razvikana poput Islanda. I da, odjednom nas preplavljuju fotke Finske na Instagramu. Plus: UN ju je nedavno proglasio najsretnijom zemljom na svijetu!

Orbiting 

Ghosting je bio dejting trend 2016., a u 2018. svi pričaju o orbitingu! Orbiting je grozan novi dejting trend gdje osoba s kojom se viđaš prekida svaki kontakt s tobom, ali nastavlja komunikaciju putem društvenih mreža tak oda ti svakodnevno gleda sve Instagram i Snapchat storije i naravno - lajka sve slike. Iako je objektivno ovo suludo, postoji vrlo jednostavan način kako se izvući iz situacije: onom divnom opcijom blokiranja! Nismo rekli da su svi trendovi s popisa dobri...

Možda vas zanima Ovih 7 high-street komada trenutno obožavaju trendi cure Rubrika Moda Moda

Brijanje lica

...ili popularnog imena u beauty svijetu - dermaplaning. O ovom se tretmanu već neko vrijeme šuška, a sada kada je no-makeup-makeup trend na svom vrhuncu; naravno da su svi poludjeli za uklanjanjem i najmanjih dlačica na licu. Uz to, ovaj tretman uklanja mrtve stanice s površine lica! I ne, suprotno uvriježenom mišljenju, neće ti narasti deblje i tamnije dlake!

EKO kreme za sunčanje

Ako imalo brineš o okolišu, sigurno si čula za oksibenzon, spoj koji se nalazi u brojnim kremama za sunčanje, a povezan je sa izbjeljivanjem koraljnih grebena diljem svijeta, zbog čega dolazi do njihovog izumiranja. Eko-osviješteni konzumenti već neko vrijeme paze na sastav krema za sunčanje te koriste proizvode koje ne štete okolišu.

Krioterapija

Ovog će nam ljeta biti - zima! Jennifer Aniston i Jessica Alba velike su pobornice ovog wellness trenda i moramo priznati da nam zvuči jako zanimljivo. Pa što je krioterapija cijelog tijela? Kratkotrajno kupanje u velikoj kadi na abnormalnoj niskim temperaturama koje se kreću od -110 do -190 Celzijevih stupnjeva! Ova se terapija počela koristiti u Japanu sredinom 70-ih i to na pacijentima s artritisom. Navodno, krioterapija povećava cirkulaciju i energiju te pomaže tijelu s gubljenjem kilograma. Istraživanja su dokazala da i tri mute u krio-sauni mogu ubrzati proces oporavka od raznih ozljeda te smanjiti bolove povezane s osteoporozom. 

 

Objavu dijeli Anjuli Ladrón (@anjuliladron)

Photo: Instagram

Komentari 0