Life&style

6 koraka do savršenih stopala

U nekoliko koraka kod kuće možete postići isti rezultat kao i u salonu...

REVITALIZIRAJUĆA KUPKA

Prvo odstranite lak sa noktiju, a potom uronite stopala u revitalizirajuću kupku i držite ih u njoj između pet i deset minuta. Kupku za stopala možete napraviti i sami. Napunite veću posudu/lavor jednakom količinom mlijeka i tople vode pa dodajte tome nekoliko lavandinog ulja.

OBLIKOVANJE NOKTIJU

Utrljajte malo sredstva za zanoktice u korijen svakog nokta i potisnite zadebljanu kožicu u tom dijelu – učinite to specijalnim komadom pribora, napravljenim od mekog drva. Rašpicom za nokte oblikujte nokte u ravnu liniju (tako ćete spriječiti njihovo urastanje), a zatim blago zaoblite rubove.

 | Autor: asos asos

PILING

Napunite posudu čistom vodom, a onda napravite temeljit piling stopala. Isperite ih i uklonite naslage kože s peta, prednjeg dijela stopala i prstiju turpijom ili kamenomza pete.

MASKA

Nakon što ih isperete čistom vodom, u stopala i potkoljenice utrljajte hidratantnu masku. Pričekajte pet do deset minuta, a potom isperite noge mlazom vode.

HIDRATACIJA

Izbrišite stopala ručnikom (više tapkanjem, nikako energičnim trljanjem!). Namažite ih hidratantnom kremom i lagano masirajte.

LAKIRANJE

Idealno je vrijeme da istaknete ljepotu stopala i ruku, kroz lakove za nokte čije su boje odraz vaše osobnosti i raspoloženja.

Photo: arhiva

Komentari 0