Life&style

6 europskih gradova iz serija koje jedva čekamo posjetiti

  • Serije snimane u Europi posljednjih godina postaju sve popularnije
  • Europski gradovi prave su zvijezde serija i jedva ih čekamo posjetiti
  • Donosimo ti popis gradova iz serija koji idu na našu travel listu

Zimski mjeseci i hladno vrijeme prirodno nas prikuju u kuću i više uživamo u serijama i filmovima. U doba raznih streaming platformi, serije nisu samo izvor zabave već i inspiracija za putovanja, a kada su ta putovanja blizu, možeš iskoristiti koji vikend za bijeg iz grada i obilazak gradova iz omiljenih serija. Stoga ove zime gledamo serije snimane u Europi i donosimo popis neodoljivih destinacija za odličan izlet inspiriran omiljenim televizijskim likovima. 

Barcelona, Španjolska - La Casa de Papel

Iznimna arhitektura, strastvena atmosfera i temperamentni mediteranski duh - sve to čini Barcelonu idealnom destinacijom. La Casa de Papel, popularna španjolska serija, snimana je na nekoliko prepoznatljivih mjesta u ovom šarmantnom gradu. Posjeti predivnu La Sagrada Família ili lutaj uskim ulicama četvrti El Raval kako bi doživjela pravi duh serije.

 | Autor:

Berlin, Njemačka - Dark

Glavni grad njemačke kulisa je misteriozne hit serije Dark. Grad se pojavljuje u svojoj intrigantnoj formi, a lokacije poput Željezničkog mosta i Berlinske knjižnice postale su ikonične u svijetu serija. Berlin je idealna destinacija za sve koji uživaju u modernim, urbanim gradovima, ali i bogatom noćnom životu.

 | Autor:

Dubrovnik, Hrvatska - Igra prijestolja

Za odličan city-break ne trebaš ići daleko. Naš Dubrovnik prava je filmska meka u kojoj se snimala mega popularna Igra prijestolja, ali i Ratovi zvijezda i Robin Hood. King's Landing, ili kako ga mi zovemo, Dubrovnik, oduzima dah svojom poviješću i arhitekturom. Prošetaj po zidinama i osjeti pravi duh serije, ali i naše bogate povijesti, dok šetaš starim gradom. Posjeti i otočić Lokrum koji je bogat mističnim pričama i legendama. 

 | Autor:

Prag, Češka - The Witcher

The Witcher te je sigurno osvojio već od prve epizode. Popularna serija temeljena na knjigama Andrzeja Sapkowskog snimana je u više europskih gradova, a jedan od njih je i bajkoviti Prag. Ovaj grad, s prepoznatljivom kulisom Karlova mosta i impresivne Katedrale sv. Vida, pruža doživljaj iz fantasy svijeta.

 | Autor:

Pariz, Francuska - Emily in Paris

Emily in Paris nam je približila pravi šarm Pariza, a sada je vrijeme da ga posjetiš. Doživi francusku modu, kulturu i romantiku. Prošetaj avenijom Champs-Élysées, posjeti Louvre, Eiffelov toranj, pojedi kroasan i osjeti puls ove svjetske prijestolnice ljubavi.

 | Autor:

Dublin, Irska - Normal People

Ljubavna priča smještena u Dublinu vuče nas da posjetimo taj grad. Pubovi i bogata povijest samo su dio onoga što možeš posjetiti u ovom gradu. Ova nagrađivana serija idealna je za opuštanje ove zime, a kada doživiš atmosferu Dublina kroz seriju, jedva ćeš ga čekati posjetiti i vidjeti sva mjesta na kojima su se odvijale nevjerojatne životne priče Connella i Mariann.

 | Autor:

Svi ovi Europski gradovi nalaze se u Europskoj Uniji, tako da sve što ti treba da dođeš do njih je samo osobna iskaznica. Jednostavnost putovanja, povezanost gradova i država, ali i jednake mogućnosti samo su dio onoga što možemo iskoristiti kao državljani EU. Stoga je važno misliti i na naše gradove, ali i druge europske gradove, iskoristiti svoje pravo glasa na EU izborima 2024. godine, kako bi mogućnosti koje sada imamo bile još bolje i veće, a kako bi i dalje sigurno i jednostavno putovali Unijom. Vrijeme je da se kreneš pripremati za putovanje! Odaberi svoj omiljeni Europski grad, spakiraj se i kreni!

 | Autor:

Photo: Unsplash
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dubrovnik je dosta posjecen zadnjih godina britancima na 1 mjestu...