Life&style

50-godišnjak je 192. puta pao na vozačkom ispitu, ali nije najgori! Rekord drži žena sa 768 pokušaja

  • Ne. To nije šala! I prvi si puta pročitala dobro! 
  • U Poljskoj je muškarac polagao vozački ispit 192. puta
  • Stvar traje usto i 17 godina, a nije još prošao ni teorijski dio ili kako mi volimo reći, "znakove"

Pedesetogodišnjak već 17 godina pokušava položiti teorijski test vozačkog ispita odnosno prometne znakove i pravila što je preduvjet da uopće počne učiti voziti. Tako je kod nas, a tako je i u Poljskoj gdje se ova drama odvija. Prije polaganja praktičnog ispita prvo moraš položiti teoretski vozački ispit. Međutim, 50-godišnjak u Poljskoj nije uspio i na prvoj prepreci pao je već 192 puta. Nevjerojatnih 17 godina pokušava položiti test. Zasad bez uspjeha…

via GIPHY

Nikako ne bismo smjeli držati sredstva za dezinfekciju u autu, stručnjaci otkrivaju važne razloge za to

1300 EUR (oko 9800 kuna) naknada za ispit

Muškarac iz Poljske, iz mjesta Piotrków Trybunalski, započeo je obuku za polaganje vozačke dozvole prije gotovo dva desetljeća. Ali, do danas nije daleko odmakao. Naime, jednostavno ne uspijeva položiti pismeni dio ispita. Sa svojih 192 pokušaja sada je postavio nacionalni rekord.

Nije rijetkost pasti na vozačkom ispitu u Poljskoj. Naime, Poljaci polažu ispit u prosjeku u drugom ili trećem pokušaju. Čak 50 posto ih ne uspije prvi put. Navodno je teoretski dio tamo relativno težak.

Možda vas zanima Kako različite boje automobila utječu na rizik da doživiš prometnu nesreću Rubrika Life&style Life&style

Novi svjetski rekord?

Svatko tko je smatrao da je 192 puno, griješi. Trenutačni svjetski rekord u „padanju na ispitu za vozačku dozvolu“ je 960 pokušaja. Navodno ga je postavila jedna žena u Južnoj Koreji. Za to čovjeku iz Piotrkówa Trybunalskog još treba 768 pokušaja. Držimo mu palčeve da će u ipak prije uspjeti položiti. Inače, ispit može polagati koliko god želi, budući da nema ograničenja koliko često možeš ponoviti test.

via GIPHY

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    kakomu se da polagati 200 puta ako ne ide onda ne vozi nece bit dobar vozac nego opasan za sebe i ostale