Life&style

Stigla je kišna jesen, uz ovih 5 trikova će tvoje cipele i čizme trajati mnogo dulje

  • Počele su kiše - što znači da će tvoje cipele biti izložene vlazi
  • Svoje omiljene modele želiš sačuvati da traju što dulje
  • Pogledaj kako ćeš to najlakše postići, pa čak i ako su od osjetljive antilop kože

Žene vole cipele... hm, najviše na svijetu, poneke su spremne uložiti pravo malo bogatstvo u cipele koje su ih oduševile, koju su im još iz izloga vikale - stvorene smo za tebe. Sve smo to katkad osjetile. Cipele koje si kupila jer su te oduševile, želiš nositi dugo i održati u savršenom stanju. Evo kako:

1. Antilop treba zaštititi

I prije nego što ih obuješ prvi puta, cipele od antilopa treba pošpricati specijalnim sprejem za zaštitu. Osim toga, bit će ti potrebna i četkica za brušenu kožu s kojom se skidaju nečistoće ili mrlje kao s gumicom za brisanje olovke. Bez obzira na zaštitu, nikad nemoj obuti cipele od brušene kože ako prognoziraju kišu.

2. Kupi si dobru kremu za cipele i koristi je često

Cipele postaju mekše i podatnije što ih češće mažeš kremom i četkaš do visokog sjaja. Radi to barem jednom tjedno, čak i kad ti se čine čistima.
 | Autor: Instagram/Zara Instagram/Zara

3. Nemoj ih brisati spužvicom

Naš tim stručnjaka tvrdi da je cipele uvijek najbolje čistiti od blata grubljom četkom, a potom mekom četkom ili krpom polirati do visokog sjaja. Nabavi si dobre četkice različite tvrdoće. U brzini, kožne cipele možeš očistiti baby vlažnim maramicama za osjetljivu kožu, ali ne i grubljom spužvicom koja bi mogla oguliti boju. 

4. Pokisle cipele uvijek treba odmah dobro osušiti

Obriši ih i posuši na zraku, nikad na radijatoru. Čim se vratiš kući, napuni cipele grudom od mekog papira da im vratiš oblik - ukoliko nemaš prave uloške za cipele koje možeš kupiti u svakoj trgovini obućom. Kožne cipele nikad nemoj držati uz izvor topline jer bi se mogle rasušiti i koža popucati. Svoje najbolje cipele čuvaj u kutiji u kojoj si ih dobila jer ćeš im tako sačuvati oblik i neće se zaprašiti.

5. Odlasci postolaru nisu prošlost

Zamoli svojeg postolara da ti stavi veoma tanki gumeni sloj na kožni đon. Tako će ti dulje trajati i neće ti se u njima klizati. Svako oštećenje đona ili same cipele popravi odmah, kontroliraj pete ili mjesta na kojima bi se cipele mogle rašiti. 

Photo: Instagram/Zara

Komentari 0