Life&style

Jeste li zaboravni, neopterećeni ili paničar? Riješite kviz i saznajte

  • Iako ljetna snižena službeno počinju tek za nekoliko dana, brojne online trgovine već su na svojim stranicama objavile da je prvi val sezonskih sniženja startao
  • Sigurno već zadovoljno trljaš ruke i razmišljaš o tome što ćeš 'upecati' po super sniženim cijenama, a dok sastavljaš popis prioriteta za šoping, predlažemo ti da riješiš zabavan kviz koji smo pripremili
  • Odgovori na 7 pitanja u nastavku teksta i provjeri koji si tip osobe kada je u pitanju iščekivanje paketa

Kada smo shvatili da uskoro počinju dugoiščekivana ljetna sniženja, moramo priznati, obuzela nas je groznica šopinga. Mahnito smo krenuli provjeravati sve omiljene online trgovine i apsolutno sve kategorije u nadi da ćemo ugrabiti prave prilike i uštedjeti koju kunu. Da vam budemo iskreni, nismo znali od kud početi... Da li da prije provjerimo dekoracije za dom, kupaće kostime i sandale za nadolazeći godišnji odmor, pokoju ljetnu haljinicu ili možda kaput za narednu sezonu? 

Sto pitanja nam se vrtilo po glavi, no ono što znamo je to da ćemo se nakon slatkog, sezonskog šopinga osjećati vrlo zadovoljno. Ahh, što ćeš, takve smo mi žene. Na kraju, ne postoji problem koji jedan dobar šoping ne može riješiti. To uzbuđenje koje ti preplavi tijelo kada naručiš paket zaista je nezamjenjivo. No, onda slijedi period koji pokazuje koliko se zapravo žene i njihovi karakteri razlikuju. Dok jedne strpljivo čekaju da im stigne obavijest na mobitel, druge jedva da se odvajaju od prozora dok čekaju da im poštar pozvoni na vrata, a ima i onih koje već za nekoliko sati zaborave što su naručile.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Što misliš, koji si tip osobe? Riješi brzopotezni kviz i saznaj!

1. Nakon što naručiš paket prvo što napraviš je...
a) ugasim laptop/mobitel i odem gledati TV.
b) nastavim s obavezama jer uvijek imam premalo vremena.
c) pohvalim se frendicama što sam sve kupila.
d) uđem u e-mail provjeriti je li mi stigla potvrda narudžbe.
e) uslikam broj narudžbe za svaki slučaj, a onda svaki dan provjeravam e-mail.

2. Ukoliko ti nije stigao e-mail o potvrdi narudžbe isti dan, što ćeš napraviti?
a) O kojoj narudžbi pričamo?
b) Ne zamaram se previše, sigurno će stići.
c) Ukoliko ne stigne u roku 2,3 dana, provjerit ću s korisničkom službom gdje je zapelo.
d) Vrlo vjerojatno ću se istresirati, ali ću se skulirati od slanja e-mailova 24 sata.
e) Isti tren ću im poslati e-mail i inzistirati da mi jave kad mogu očekivati paket.

3. Kada stigne potvrda narudžbe, ti ćeš...
a) nastaviti sa životom.
b) bezbrižno čekati da me poštar nazove i javi da je na adresi.
c) provjerit ću kada bi otprilike mogla očekivati paket i strpljivo čekati.
d) svaki dan ću provjeravati mailove i poruke u strahu da mi ne promakne obavijest
e) da se ne lažemo, odbrojavat ću dane do dolaska paketa.

4. Kako reagiraš kada narudžba kasni s isporukom?
a) Najčešće zaboravim što sam naručila i prisjetim se tek kad mi stigne paket
b) Imam puno važnijih stvari kojima se zamaram.
c) Pomalo sam razočarana, ali imam razumijevanja.
d) Frustrirana sam jer sam već napravila raspored tko će od ukućana biti doma i dočekati poštara.
e) Zovem redom korisničku podršku trgovine, dostavnu službu, pišem e-mailove, šaljem upozorenja...

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

5. Imaš li naviku odgoditi preuzimanje paketa?
a) Najčešće me iznenadi zvono ili poziv pa i ne stignem reagirati.
b) Kako kada, ovisi o tome imam li vremena ili prioritetnijih stvari za odraditi.
c) Često odgodim kada znam da taj dan neću biti doma.
d) Rijetko kad odgodim dostavu jer me strah da onda neće ni doći.
e) Dogodilo se da sam ponekad preusmjerila pošiljku, ali ne pada mi na pamet odgoditi je.

6. Tvoja reakcija kad ti stigne obavijest da danas stiže tvoj paket?
a) Čekaj, što sam ja ono naručila?
b) OK, preuzet će ga već netko umjesto mene.
c) Jupi! Baš se veselim!
d) Ajme konačno! Već sam mislila da je izgubljen.
e) Aaaaa! Idem zvati poštara da provjerim u koliko sati stiže.

7. Koji je tvoj omiljeni način preuzimanja paketa?
a) Dokle god stigne do mene, potpuno mi je svejedno.
b) Preferiram dostavu na radno mjesto jer sam sigurna da će netko preuzeti paket u moje ime.
c) Preferiram dostavu na adresu, ali super stvar su i paketomati.
d) Najvažnije mi je da znam da će me dostavljač prije dostave zvati, da se s njim mogu sve dogovoriti.
e) Dostava na adresu, preuzimanje na paketomatu ili direktno u trgovini - svejedno, važno da je najbrža opcija.

Odgovori

Najviše odgovora a) = rezultat 1
Najviše odgovora b) = rezultat 2
Najviše odgovora c) = rezultat 3
Najviše odgovora d) = rezultat 4
Najviše odgovora e) = rezultat 5

Rezultati

1. Zaboravna
Nije da ti nije stalo dobiti paket, ali jednostavno ti nije toliko bitno da bi zapamtila što si naručila ili naručuješ toliku količinu stvari online da je to sve teško popamtiti. Jednostavno naručiš pa zaboraviš što si naručila. Sve je to OK, dok ti se ne dogodi da greškom online trgovine paket ne bude poslan, a ti ne reagiraš na vrijeme jer si, logično, zaboravila da čekaš narudžbu. Stoga budi malo opreznija i zapiši u mobitel što si naručila i kada otprilike možeš očekivati paket.

2. Neopterećena
Ti si jedna od onih osoba koje vole odgovornost prebacivati na druge. Ne radiš to zlonamjerno, već ti je tako jednostavno lakše. Ne da ti se misliti o paketu pa naručiš dostavu na adresu tvrtke, jer znaš da će portir preuzeti paket za tebe, a zatim će netko od kolega odnijeti paket do tvog radnog mjesta. Kakva organizacija! A ti se nisi ni sekunde pomučila. Moramo priznati, lukavo! S druge strane, nimalo te ne dira kasni li paket i kad će točno stići. Nisi opterećena tim stvarima jer znaš da će u konačnici stići i da će ga netko preuzeti.

3. Strpljiva
Kao i sve što radiš u životu, ti si primjer zlatne sredine. Nakon što naručiš paket, strpljivo čekaš potvrdu, a potom strpljivo čekaš da paket stigne u tvoje ruke. No, to ne znači da nećeš provjeriti što je s paketom ukoliko primijetiš da kasni. Itekako sve držiš pod kontrolom i znaš točno kada je paket poslan, gdje se nalazi trenutno i kada treba biti isporučen - i očekuješ da se pravila poštuju. Svaka čast!

4. Paničarka
Ako je većina tvoj odgovora bila d), vrlo vjerojatno pripadaš skupini paničara. Ti si jedna od onih žena koje i sto puta ako treba provjere e-mail kako im neka informacija ne bi promaknula. Želiš biti sigurna da si primila potvrdu o narudžbi isti tren jer si svjesna da će te to smiriti, a kada ti stigne obavijest da je narudžba uručena dostavnoj službi, ti već angažiraš cijelu obitelj da iščekuje paket. Probaj se opustiti, to je samo paket. Čak i ako propustiš dočekati poštara kod kuće, danas postoji niz alternativa za preuzimanje paketa koje su jednako praktične.

5. Nestrpljiva
Uzbuđenje je kod tebe toliko prisutno da jednostavno ne možeš dočekati svoj paket. Tip si osobe koja naruči pa svaki dan provjerava je li ti stigla obavijest od dostavne službe. Jao si ga djelatnicima i korisničkoj podršci ako tvoj paket kasni ili je online trgovini potrebno više dane da predaju paket na isporuku. U stanju si zvati i slati e-mailove do besvijesti. Vjerujemo da sve to radiš jer ne možeš dočekati uživati u predivnim stvarima koje si naručila, no naš savjet tebi je da staneš na loptu i razmisliš dvaput prije nego digneš frku oko paketa. Uzmi u obzir da isporuka može kasniti zbog sezonskih sniženja kada su narudžbe pojačane, deficita zaposlenika u datom trenutku ili nečeg trećeg.

Sve više e-trgovina i brendova nudi opciju odabira paketomata kao kanala dostave. Kupujete li u e-trgovinama poput Žutog Klika, Zalanda, Zare, Notina, Ferivija ili Adrialeća, možete odabrati paketomat kao lokaciju za isporuku pošiljke. Ako e-trgovina ne nudi odabir paketomata, a vašu pošiljku dostavlja Paket24, možete ju preusmjeriti na isporuku u paketomat putem linka koji će vam stići SMS porukom.
Paketomat je inovativni uređaj kojim se možeš koristiti za primanje i slanje svojih paketa 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. U današnjem užurbanom načinu života teško je uskladiti termine svih svojih obveza i zato će ti ponekad odgovarati da dolazeći paket preusmjeriš na najbliži paketomat i pokupiš ga kad god to tebi bude odgovaralo. Paketomat sadrži niz pretinaca različitih dimenzija, a paketi koji ne odgovaraju zadanim dimenzijama mogu se preusmjeriti u poštanski ured. Paketomati su postavljeni širom Hrvatske. Pregledaj njihove lokacije i odaberi paketomat koji se nalazi blizu tvog doma ili blizu tvog radnog mjesta.

Photo: Shutterstock

Komentari 0