Life&style

5 stvari koje nikad ne smiješ jesti na prazan želudac

Iz dana u dan sve je više savjeta što trebamo jesti odmah ujutro. Međutim, također je jako bitno što to ne smijemo ni u kom slučaju konzumirati na prazan želudac

Ono što mnogi ne znaju – i o čemu se puno ne priča – činjenica je da pogrešan doručak može jako naškoditi tvom tijelu. Zbog toga svakako trebaš izbjegavati ovih pet namirnica za prvi dnevni obrok: 

1. Rajčice 

Općenito su rajčice supercool. Pune su vitamina i antioksidansa. Međutim, ako ih se jede za rani doručak, u kombinaciji sa želučanom kiselinom mogu izazvati žgaravicu pa čak i bolan želudac. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Agrumi

Limun, naranče, grejp, mandarine itd. – genijalni su „dobavljači“ vitamina C. Međutim, njihova kiselina može „napasti“ tvoju sluznicu pa uzrokovati bolne ranice u ustima. 

Možda vas zanima Što žudnja za određenom hranom otkriva o tebi? Rubrika Life&style Life&style

3. Tijesto s kvascem 

Kvasac koji se konzumira rano ujutro može iziritirati želudac te uzrokovati nadutost i probavne smetnje. Stoga je najbolje ujutro izbjegavati proizvode koji sadrže puno kvasca – poput lisnatog tijesta i sl. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Krastavci 

Općenito se preporučuje izbjegavati sirovo povrće kao prvi obrok. Konzumiraš li krastavce rano ujutro, velika je vjerojatnost da ćeš patiti od žgaravice i nadutosti. 

Možda vas zanima Teško je odoljeti, ali... Pogledaj što se dogodi tvom tijelu kad jedeš kasno navečer Rubrika Life&style Life&style

5. Jogurt 

Jogurt je izvor vrijednih mliječnih bakterija koje su dobre za crijevnu floru. Ali, jedeš li jogurt na prazan želudac, te će dobre bakterije uništiti želučana kiselina. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0