Life&style

5 savjeta kako da tvoje grudi djeluju, ali i doista postanu veće – bez implantata

  • Manje ili veće grudi, sve su lijepe na svoj način. Ipak, dosta žena s malim grudima priželjkuje veće
  • Naravno, može se posegnuti za drastičnim metodama poput estetske operacije, ali i ne mora
  • Grudi možeš učiniti ljepšima, čvršćima, vizualno većima, pa čak ih do određene mjere stvarno i povećati uz ovih 5 poteza...

Male grudi doista nisu mana, no katkad ipak priželjkujemo da nas je priroda obdarila brojem ili dva većima. Na žalost, današnje društvo i njegova nova estetika nam „propisuje" velike, okrugle grudi koje, hm, sasvim neprirodno odoljevaju gravitaciji pa i zbog toga mnoge žene osjećaju pritisak da se uklope u taj obrazac. I nesretne su ako njihove grudi nisu takve pa se patnje okončaju pod nožem plastičnog kirurga. Što doista nije nužno. Evo pet savjeta kako bez plastične operacije doći do većih grudi – uključene su i optičke varke, ali i trikovi koji doista djeluju. 

1. Malo sporta 

Kao i kod svake promjene koju želimo postići na našem tijelu, i u ovom slučaju potrebna je određena doza vježbanja. Za veće, čvršće i ljepše grudi i to doista, ne samo prividno, treba prvenstveno ojačati muskulaturu grudi. Kako raste mišić koji se nalazi ispod/iznad grudiju, tako se one podižu i postaju većima. Dobre vježbe za napete i velike grudi su: 

• sklekovi 

• trening s bučicama 

• sklekovi na zidu 

Osim što sklekovi mogu učini grudi optički većima, učvrstit će ih te spriječiti da se opuste. 

2. Odaberi pravi grudnjak

Nabavi grudnjak koji ti savršeno odgovara. Mnoge žene nose grudnjake pogrešne veličine: grudi će ti izgledati manje ako nosiš premali grudnjak. Niti preveliki grudnjak nije dobar za izgled tvojih grudi jer u velikoj košarici mogu djelovati manje i opušteno. Dakle, dobro se savjetuj u trgovini koja ti veličina doista odgovara. Osim toga, postoje i push-up grudnjaci koji podiži grudi i vizualno čine čuda za njihovu veličinu. 

Možda vas zanima Jesi li znala? Ovih 5 navika uzrokuje opuštanje grudi Rubrika Beauty Beauty

3. Pravilnom prehranom do većih grudi! 

Ako si jako mršava, može ti pomoći ako se malo udebljaš – tako će se povećati i tvoje grudi. Ovaj "sindrom" poznaju sve žene koje su neplanirano nabacile kilograme - kao dobru stranu toga neke od njih smatraju i povećanje grudi. Grudi se uglavnom sastoje od masnog tkiva, pa će se sigurno nešto „primiti“ i na njih te ih povećati. Međutim, tijelo samo odlučuje gdje će prvo taložiti mast – to ovisi od osobe do osobe. Možda spadaš među one koje se najprije udebljaju na grudima? 

4. Pravilno držanje tijela na prirodan način naglašava grudi 

Znaš li da tek malom promjenom držanja tvoje grudi mogu izgledati  veće? Pokušaj se držati uspravno, ramena povuci malo prema nazad, lopatice prema dolje (kao da ih pokušavaš ugurati u stražnje džepove traperica) i grudi će se automatski istaknuti. Pazi da nikad ne držiš ramena opuštenima prema naprijed, odnosno da se ne držiš pogrbljeno. Uspravno držanje će pokazati tvoje grudi u novom, većem sjaju. 

Možda vas zanima Evo zašto sam prestala koristiti kremu za povećanje grudi nakon 10 dana Rubrika Beauty Beauty

5. Optički trikovi 

Ako želiš veće grudi, trebala bi nabaviti odjeću koja naglašava gornji dio tijela – čak i kao nije baš raskošan. Gornji dio odjeće s čipkom, volanima, živih boja ili velikoh uzorka u području grudi naglašava obline te grudi djeluju veće. I vodoravne trake ili duboki izrez rade čuda. 

I pivski kvasac može pomoći

U nekoliko istraživanja pivski kvasac pokazao se kao djelotvorno sredstvo za veće grudi. Naime, taj kvasac sadrži enzime koji su slični estrogenu. Međutim, kako pretjerana konzumacija piva nije preporučljiva, možeš se tješiti da će i pokoje hladno pivce koje popiješ raditi za tvoje grudi... Znanstvenici su čak nedavno uspjeli ekstrahirati taj enzim iz pivskog kvasca te napraviti „lijek“, ali cijena je prevelika, a i pitanje je djeluje li doista bez ikakvih nuspojava. 

Veće grudi od hormona i raznih „čarobnih“ sredstava? Radije ne! 

Hormoni koji bi mogli povećati grudi značajno djeluju na ženski ciklus te mogu izazvati razne druge tjelesne nedaće. Zbog toga se ne preporučuje uzimati hormone – poput kontracepcijskih tableta ili tableta estrogena – iz isključivo estetskih razloga. A o uzomanju hormonskih preparata ionako se moraš posavjetovati s ginekologom. 

Na Internetu se također mogu pronaći razna čudotvorna sredstva koja obećavaju veće grudi, a uglavnom su bezobrazno skupa. Nemoj se zavesti od bombastičnih marketinških trikova. Recenzije u kojima se ti proizvodi hvale uglavnom su lažirane. Uspjeh takvih lijekova, napitaka, krema kojima mažeš grudi ili tableta uglavnom se kreće oko nule. Ako imaš kakve sumnje, savjetuj se s liječnikom. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0