Beauty

Evo zašto sam prestala koristiti kremu za povećanje grudi nakon 10 dana

Popis "magičnih" proizvoda na tržištu sve je duži, a novinarka miss7 odlučila je testirati jedan od njih i uvjeriti se u njihovo (ne)djelovanje...

Još prije nekoliko godina na tržištu su se pojavile kreme za povećanje grudi, ali nisam im dala priliku sve do sada. Iskreno, nikada mi nije ni palo na pamet povećavati grudi na taj način, ali bila sam jako znatiželjna kada sam pročitala na internetu da su jednoj djevojci doista narasle grudi nakon korištenja te kreme. I tako sam je odlučila isprobati i sama se uvjeriti je li to uistinu moguće.

Moram napomenuti kako na tržištu postoje kreme u rasponu od 40, 50 kuna pa sve do nekoliko tisuća. Ja sam, naravno, odabrala jeftiniju verziju jer nisam previše vjerovala u djelovanje te kreme. Moj izbor bila je Eveline Mezo Push-Up krema koja košta 45 kuna. Po cijeni sam već mogla znati da nije obećavajuća, ali ipak sam je odlučila testirati i to na vlastitu odgovornost. 

Možda vas zanima Odustala sam od operacije povećanja grudi i danas sam sretna Rubrika Život Život

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Ono čime me krema potpuno "dobila" je prekrasan miris. To je, zapravo, bilo jedino što me osvojilo. Proizvođač obećaje maksimalan rast grudi do dva i pol centimetra nakon osam tjedana korištenja, a korištenje je veoma jednostavno - potrebno je dva puta na dan umasirati kremu na grudi. 

Ipak, nije mi bilo potpuno svejedno da "neka tamo" krema utječe na izgled i rast mojih grudi pa sam se konzultirala s liječnikom. Potražila sam savjet od plastičnog kirurga Stipe Matića.  

"Već dugi niz godina postoje na tržištu razne kreme za povećanje grudi, ali ne postoje neovisne znanstvene studije koje baš dokazuju njihovu učinkovitost, barem koliko je meni poznato. S obzirom na to da koža gubi svoju elastičnost s godinama, moguće je da kreme koje sadrže sastojke koji potiču obnavljanje kože i elastina pozitivno djeluju na oblik grudi, ali nekakav spektakularni efekt kao što piše na ovoj kremi čisto sumnjam," rekao mi je doktor Matić.

Naravno, zanimalo me može li to štetno utjecati na moje zdravlje i je li opasno koristiti takve proizvode na što mi je odgovorio: 

"Povećanje grudi sigurno se može dobiti povećanjem tjelesne težine, uporabom hormona ili kirurškim zahvatom. Jesu li štetni po zdravlje ovisi o sastojcima u tim kremama tako da će svaka uporaba tih proizvoda biti na vlastiti odgovornost. Osobno nikada ne bih rekao da odobravam ili indiciram uporabu takvih proizvoda, nego je uporaba isključivo na vlastitu odgovornost svakog pojedinca."

Možda vas zanima Kako pravilno ispitati grudi da slučajno nema kvržica Rubrika Life&style Life&style

Bilo mi je to sasvim dovoljno da odustanem od svog malog eksperimenta i prekinem testiranje. Iako sam to učinila iz čiste znatiželje, shvatila sam da ne trebamo "nasjedati" na baš sve proizvode koji se pojavljuju na tržištu. Naše tijelo lijepo je takvo kakvo jest i ne trebamo ga mijenjati, a posebice ne "upitnim" proizvodima. Ne kažem da ova krema doista nema učinkovito djelovanje, ali pitanje je - Želiš li stvarno da ti krema puna kemikalija utječe na grudi?

A rezultati nakon 10 dana? Nikakvi. Ništa nije se dogodilo, a ja sam odlučila da joj neću dati šansu do onih osam tjedana koliko ju se preporuča koristiti za dojmljive rezultate koje obećava.

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0