Life&style

5 novogodišnjih planova za dobru karmu

Nova godina, nova sreća. Ako još nemaš pojma što ćeš raditi u 2018., možda te naši prijedlozi inspiriraju

Ah, novogodišnji planovi… Neki se svake godine ponavljaju – jer se nikad u potpunosti ne ostvare. I da, i sljedeće godine ćemo odmah od siječnja krenuti u teretanu ili na fitness, pazit ćemo na prehranu, smanjit ćemo cugu i nećemo trošiti novac na gluposti! (a ako budemo jaaako dobre, možda ugledamo i Štrumpfove). Ali, tom spisku dodat ćemo definitivno – ako već ne  sve – barem većinu ovih „djelatnosti“. 

PUTOVANJE 

Ništa neće proširiti tvoje horizonte više od putovanja. Dakle, najmanje jednom godišnje posjeti neko mjesto na kojem nikad nisi bila. Osim što ćeš naučiti nešto o novoj zemlji, gradu, mjestu, kulturi – naučit ćeš i puno toga o sebi. I zapamti, ne moraš ići izvan Hrvatske da bi doživlja bio fantastičan. I ovdje ima zanimljivih i neobičnih mjesta, a budžet će biti mnogo manji, pa je time i vjerojatnoije da ćeš ovaj plan ostvariti.

 | Autor: miss miss

ČEŠĆE RADI NEŠTO DOBRO 

Sljedeće godine pokaži koliko ti je veliko srce. Svejedno hoćeš li otići u neki azil za napuštene životinje i udomiti koju (i donacija će pomoći ako nemaš mjesta za još jednog kućnog ljubimca) ili donirati nekoj udruzi novac. A nije sve ni u novcu, možeš nekome pokloniti i svoje vrijeme i pažnju - volontiranje je vrlo plemenita radnja, svako takvo malo dobro djelo poboljšat će jedan ili više života. A dobro se vraća dobrim, sudbina će se pobrinuti za to.

 | Autor: miss miss

OTPILI SVE KOJI TI NEPOTREBNO TROŠE ENERGIJU 

Svima nam je poznata ta sorta ljudi. Možda neki poznanik ili poznanica koji nas stalno gnjavi svojim problemima ili kolegica koja tupi o poslu ili pak teta koja je nezadovoljna svojom obitelji – jednostavno nas užasno umaraju te negativne i uvijek iste priče! Zbog toga ćemo 2018. reći zbogom svima koji nam uzaludno crpe energiju. Kad pobjegneš od tih emocionalnih vampira bonus je i više vremena za pozitivne i dobre ljude! 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima 18 stvari kojima se veselimo u 2018! Rubrika Life&style Life&style

TKO SE NE USUĐUJE, TAJ NE POBJEĐUJE 

Oduvijek si željela naučit svirati gitaru? Upisati tečaj slikanja ili joge? Pa što te je sprječavalo u tome? Neka 2018. godina bude prekretnica – godina kad ćeš se pokrenuti i započeti neke stvari bez straha da ti to ne možeš, nemaš vremena, talenta... Pa čak ako ti nešto neće baš dobro ići – bit ćeš bogatija za novo iskustvo. A to nije loše, zar ne? 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

VIŠE JA, MANJE ONLINE 

U prosjeku se gotovo tri sata dnevno zabavljamo s pametnim telefonom – kažu najnovije EU statistike. To je definitivno previše pa u 2018. želimo odložiti mobitel negdje van dohvata ruke. Dobiveno vrijeme možeš iskoristiti za sebe – za dobru knjigu, na primjer – i u njoj možeš svašta pročitati, zar ne? Ili druženje s dragim ljudima oči u oči, a ne u virtualnom svijetu.

 | Autor: miss miss

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0