Life&style

18 stvari kojima se veselimo u 2018!

Ako je suditi prema najavama, 2018. godina će biti godina genijalnih beauty noviteta, cool modnih trendova, dugo očekivanih filmova, koncerata, sportskih događanja - i još puno puno toga!

Svaki potencijalni razlog zašto se veseliti novoj godini, nama je i više nego dovoljan! Modni, beauty i tehnološki trendovi uspijevaju nas iznenaditi iz godine u godinu, a brojne nove filmove, knjige, koncerte i sportska događanja već smo zabilježili u svoje rokovnike. S punim samopouzdanjem predviđamo da će upravo neke od ovih stvari obilježiti 2018. godinu.

1. Europsko prvenstvo u rukometu (12.-28. siječnja)

Trinaesto europsko prvenstvo u rukometu održat će se od 12. do 28. siječnja 2018. godine u Hrvatskoj i to na čak četiri lokacije - u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču. Na Prvenstvu će sudjelovati 16 reprezentacija, a bit će odigrano ukupno 47 utakmica. Hrvatski rukometaši tako će pokušati doći do novog odličja na europskoj smotri, samo ovoga puta na svom tlu.

2. Fifty shades freed (veljača)

'Pedeset nijansi slobodniji' je treći dio trilogije autorice E. L. James, a u kina nam stiže jako brzo. Predviđa se da u Hrvatska kina stiže na Valentinovo, a ako je suditi prema prethodnim uspjesima ovog svjetskog bestsellera - i posljednji nastavak će vrlo vjerojatno napuniti kino dvorane.

3. Samsung Galaxy S9 (početkom 2018.)

Galaxy S9 i Galaxy S9+ najavljeni su kao apsolutni kraljevi pametnih telefona i trebali bi stići već početkom 2018. godine. Trenutno nekih detaljnijih informacija u vezi dizajna Galaxy S9 - nema. Ono što se možda da naslutiti prema nekim vijestima i glasinama jest da bi novi Galaxy S9, kada je u pitanju dizajn, trebao uvelike podsjećati na sadašnji Samsung Galaxy S8 te da bi se na S9 trebala nalaziti vertikalno postavljena dual kamera te da bi čitač otisaka prstiju trebao biti ispod zaslona. 

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

4. Andrea Bocelli u Zagrebu (10. ožujka)

Nakon nešto više od tri godine, povodom međunarodnog dana žena, slavni talijanski tenor Andrea Bocelli vraća se u Arenu Zagreb gdje će nastupiti 10. ožujka. Bocelli će izvoditi najpoznatije operne arije, ali i vlastite najveće hitove. 

5. Novi puder: Dior Forever Undercover (proljeće 2018.)

Makeup artist Diora, Peter Philips, predstavio je novi puder Diora za proljeće 2018. Nemamo točan datum ni mjesec kada očekujemo službeno lansiranje ovog pudera, ali iz Diora su najavili da će promijeniti beauty svijet kakav znamo. Za razliku od Forever pudera, ovaj nije mat i puno je laganiji i prozračniji na koži. Dugotrajan i postojan, a opet lagan i svjež - obožavamo ga već sada.

 | Autor: Dior Dior

6. Celebrity Baby Boom

U 2018. nas čeka veliki celebrity baby boom. Kate Middleton bi trebala sredinom travnja na svijet donijeti treću kraljevsku bebu, baš kao i glumica Jessica Alba, modeli Chrissy Teigen i Behati Prinsloo te čak tri sestre Kardashian! Naravno da jedva čekamo čuti koja će imena odabrati za svoje mališane...

 

Objavu dijeli Jessica Alba (@jessicaalba)

7. Sluškinjina priča, 2. sezona (travanj)

Jedna od najnagrađivanijih serija 2017. vraća nam se i u sljedećoj godini. Druga sezona serije The Handmaid’s Tale donosi trinaest epizoda koje će se emitirati od travnja 2018. godine. Elizabeth Moss se vraća kao Offred, a kako je i sama najavila u jednom od intervjua - nova sezona će biti još mračnija, napetija i brutalnija. 

8. Kraljevsko vjenčanje (proljeće 2018.)

Prince Harry i Meghan Markle službeno će razmijeniti zavjete u proljeće 2018 - a potvrda je stigla od same kraljevske obitelji. Ovo će vjenčanje definitivno obilježiti 2018. godinu, a s obzirom na to da je 36-godišnja Meghan dio Hollywooda, jedva čekamo vidjeti koja će se poznata lica pojaviti na vjenčanju godine!

 | Autor: Cover Images Cover Images

9. Resice

Od svih modnih trendova najavljenih za 2018. godinu, resicama se daleko najviše veselimo! Nose se na apsolutno svemu - od hlača i jakni pa sve do torbi i cipela! Resice će svaki outfit učiniti zabavnijim, veselijim i totalno urbanim, a nosive su i u dnevnim i u večernjim kombinacijama. 

 | Autor: miss7 miss7 Zara jakna s resama (400 kuna) i H&M top (190 kuna)

10. Designer Outlet Croatia (proljeće 2018.)

Najveći outlet centar u Hrvatskoj, nadomak robne kuće IKEA Zagreb, otvara se u proljeće 2018. godine. Najveći outlet kompleks u Hrvatskoj prostirat će se na 15.000 m2 s oko 90 trgovina, većinom modnih brendova. Iako još nemamo služben datum otvorenja, ne sumnjamo da će ova vijest obradovati brojne fashionistice u 2018. godini!

11. Deadpool 2 (lipanj)

Marvelov Deadpool u 2018. dobiva i drugi nastavak. Ryan Reynolds vraća se u glavnoj ulozi, a ako film bude i upola smiješan kao prvi dio - jedva čekamo ovaj spektakl!

12. Svjetsko prvenstvo u nogometu (Rusija, lipanj)

Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. bit će 21. izdanje svjetskog nogometnog prvenstva, koje će se od 14. lipnja do 15. srpnja 2018. održati u Rusiji. Ovo će biti prvo prvenstvo u nekoj od bivših sovjetskih republika, i prvo prvenstvo u Europi nakon 2006. Hrvatska će i na ovom prvenstvu pokušati doći do medalje, a još čekamo ždrijeb SP-a na kojem ćemo saznati s kime igramo u grupi! U svakom slučaju, Hrvatsku će ponovno zahvatiti nogometno ludilo...

13. Oceanovih 8 (lipanj)

Od prvog modernog remakea Oceanovih 11 prošlo je 15 godina, a i danas svaki put kad gledamo Georgea Clooneyja, Matta Damona i Brad Pitta poželimo biti dio njihove bande. "Oceanovih 8" je remake kultnog filma, ali ovoga puta s isključivo ženskim ulogama. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Sarah Paulson, Anne Hathaway, Rihanna, Mindy Kaling, Helena Bonham-Carter i Awkwafina. Osim ove već nevjerojatno zanimljive postave, u filmu će cameo uloge imati i Kim Kardashian te Kendall Jenner, dizajneri Alexander Wang i Zac Posen, trebamo te još uvjeravati zašto se ovom filmu toliko veselimo?!

14. Glitter maske

Too Faced i GlamGlow izbacili su glitter maske za lice i predviđamo da bi ovo mogao biti jedan od najvećih beauty trendova za 2018. godinu. 

15. PS5

Iako nije najavljen, brojni stručnjaci predviđaju da će PlayStation 5 izaći u drugoj polovici 2018. godine. Napredak tehnologije u području streaminga i 4K igranja zahtjeva od Microsofta i Sonyja da ubrzaju razvoj konzole. Kako god, jedva čekamo nove informacije, a predviđamo da ćemo jako uskoro saznati nešto više o Microsoftovim namjerama...

16. Male laži, 2. sezona

Crnohumorna priča o tri majke iz gradića Monterey u Kaliforniji, čiji se naizgled savršeni životi raspadaju do točke ubojstva, u kratkom je roku osvojila srce publike, a popularnosti serije svakako je pridonijela i fantastična glumačka postava: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoe Kravitz i Alexander Skarsgård. I da, potvrđena je i druga sezona koja nam stiže u 2018. godini, a ako je suditi prema Instagram fotkama - cure se vraćaju u istom sastavu!

17. Sjajne usne

Još jedan veliki beauty trend najavljen za 2018. godinu su sjajne usne, odnosno sjajila. Nakon nekoliko godina vladavine mat usana, je li moguće da ćemo se ponovno vratiti svojim omiljenim sjajilima?! Jedva čekamo!

18. Boja lavande

Od svih trendova za proljeće/ljeto 2018. boja lavande nam se najviše urezala u pamćenje i svakako joj se veselimo! Iako trend boje lavande može djelovati iznenađujuće, upravo je ova boja dominirala dizajnerskim kolekcijama za iduću sezonu. Idealna je za proljeće zar ne? Tako da napokon možemo malo odmoriti od roze i tirkizne...

 

Photo: miss7

Komentari 0