Life&style

5 napetih novih krimića kao stvorenih za kišne dane pred nama

Treba vam malo akcije i adrenalina dok pod dekicom slušate kako vani pljušti jesenska kiša? Donosimo vam odličan izbor novih krimi-romana

Ima nas svakakvih. Ovakvih i onakvih. Pa ima nas i takvih, koji volimo krvoločne, stravične i morbidne ishode događaja. Naravno, isključivo u fikciji! Za nas su snimljeni psihološki trileri, izmišljene strašne narodne priče i naravno napisane kojekakve knjige. Danas ćemo se osvrnuti na krimi romane koji vam ubrzaju otkucaje srca. Nemojte ih propustiti! 

Stranac u noći - Paul Finch 

 | Autor:

Detektiv Heck se baš ponadao da neće više imati veze s krvoločnim ubojicama. Prebačen je u mirno zabačeno mjesto i pripremio se za uživanciju. Međutim, to nije tako zanimljivo. Zato je Paul Finch odlučio da će baš tada u mirnom i zabačenom mjesto započet užasan zločin…
U zabačenoj dolini Lake Districta počinje se nešto strašno zakuhavati. Inspektor Mark „Heck“ Heckenburg se ponovno mora suočiti sa slučajevima krvoprolića iako je mislio da su ti dani za njega svršili. Nakon deset godina vraća se zloglasni zločinac pod nazivom „Stranac“. Inspektor Heck do tad nije imao posla s njim ali mu je sve jasno bilo čim se slučaj otvorio. Prve žrtve postaju mu dvije djevojke koje su se izgubile u šumi. Jedna je pronađena jedva živa i spjeva potvrditi da se radi o traženom ubojici. Dok broj žrtava raste inspektor bespomoćno promatra okrutnu igru i zna da ne može očekivati pomoć od nikoga. Hoće li zaigrati mimo pravila? (Znanje, 29,90 kn)
 

Srž zla - Luca D'Andrea 

 | Autor:

Depresija može biti gadna stvar, pogotovo kada netko ne želi priznati da mu treba pomoć. Na svu sreću je naš glavni lik odmah shvatio da mu je potrebna pomoć i pobjegao glavom bez obzira. Ali ipak, dovesti u opasnost tuđe živote da bi sebe spasili?  Jeremiah Salinger upao je u duboku depresiju. Bio je u nesreći u kojoj je jedino on preživio i smatra sebe krivcem za sve. Jedina osoba koja mu još može namamiti osmijeh na lice je njegova kći Clara. Kako bi spasio sebe i nju od svoje mentalne nestabilnosti odlučuje se preseliti u Blettebach gdje se nalaze Dolomiti prepuni fosila. Odlazak tamo promijeni mu život. Načuje priče o monstruoznom ubojstvu koje se dogodilo 1985. godine. Slučaj još uvijek nije riješen. Salinger vidi savršenu mogućnost da oprosti sam sebi ako riješi zakopanu tajnu. Mještanima nije po volji što Jeremiah radi te u igru dolaze nasilje i prijetnje. Zbog svoje opsesije u opasnost dovede i najvrjednije u svom životu. (Znanje, 119,00 kn)

Opaka – Chloé Esposito

 | Autor:

Prošloga nas je ljeta autorica iznenadila otkačenom „Ludom“, a sada je stigao još otkačeniji nastavak. „Opaka“ je knjiga koja ne gubi ni časa pri podizanju razine adrenalina. Junakinja je bogata i ima divnog novog dečka – ili samo tako misli. Naime, iako su zajedno pobjegli s milijunima u Rim, ona se nakon burne noći budi u hotelskoj sobi sama i pokradena. Drski ljubavnik pobjegao je bez riječi pozdrava. No, ona je luda i opaka te kreće u suludu potjeru koju će začiniti osvetom. Knjiga je iznimno smiješna, lucidna, drska i puna akcijskih scena – u krevetu i izvan njega. Iako je ovo drugi dio trilogije, vrlo se lako čita bez poznavanja prethodne knjige jer je radnja pravocrtna i autorica sjajno popunjava rupe informacijama. Većina se knjige odvija u Rimu koji je opisan okom estete i odličnog poznavatelja grada. To doprinosi atmosferi jer se čitatelj u trenu nađe usred gradske vreve i poznatog talijanskog šarma. (Stilus, 99,00 kn)
 

Ponekad lažem – Alice Feeney

 | Autor:
 

Psihotriler prvijenac talentirane autorice Alice Feeney, nešto je sasvim drukčije. Junakinja se nalazi u bolničkom krevetu u komi. Ne može se micati, a kada se probudi, jedina veza s vanjskim svijetom joj je čulo sluha. Kako se ondje našla? Što se dogodilo? Saznajemo da je u pitanju automobilska nesreća, ali nitko ne zna točan uzrok i slijed događaja. Junakinja razmišlja o svom 'dosadnom' životu i pokušava složiti smislenu priču. Pamćenje je baš ne služi, posebno ono vezano uz događaje što su prethodili nesreći. Tako se vraćamo u prošlost te nas ona upoznaje s ključnim likovima romana: svojim mužem (za kojeg smatra da je više ne voli), sestrom (s kojom ima zamršene odnose), a na sceni se pojavio i ljubavnik iz ranih dana. Jezovito je kada postanete svjesni da je netko možda želio ubiti junakinju, a ona ne može ništa osim slušanja i razmišljanja. Knjiga je napeta, klaustrofobična, ali i zabavna jer naratorica ponekad laže. Samo kada? (Puls, 99,00 Kn)

Otok povratka - Peter May 
 | Autor:

Malena mjesta… Uvijek postoji neki problem s njima. Kao i u prvom navedenom romanu, čovjek pomisli da ne postoji razlog za brigu, ali uporno nešto ne valja. I ovoga puta pronađeno je mrtvo tijelo. Međutim, roman „Otok povratka“ krene u jednom vrlo neuobičajenom smjeru. Taman kada čitatelj pomisli: „Aha, u tom grmu leži zec!“ – onda baš u tom grmu ne leći zec! Na malenom otoku Entry živi oko 130 stanovnika. Najbogatiji od njih, James Cowell, pronađen je mrtav u njegovom stanu. Ubijen je i uskoro se uspostavi da je to učinila njegova bivša supruga koju je nedavno ostavio zbog druge žene. Međutim, kad detektiv Sime Mackenzie sretne osumnjičenu Kristy Cowell oblije ga čudnovat osjećaj – osjećaj kao da ju poznaje. Sime se prisjeti starih dnevničkih zapisa o škotskom pretku koji je sredinom 19. stoljeća pobjegao u Kanadu, a čitala mu ih je njegova baka. S vremenom Sime shvati da njega i Kristy povezuje nešto neobjašnjivo i postaje sve opsjednutiji istraživanjem prošlosti. Što se više dokaza o Krisrynoj krivici pronalazi, to Sime manje u to vjeruje te zbog toga ulazi u sukob s ostatkom kolega iz montrealske policije. (Znanje, 99,00 Kn)

Photo: None

Komentari 0