Life&style

5 najboljih filmova u siječnju

Siječanj je pravo vrijeme da se zagrijete za najvažnije filmsko doba godine. Pred nama su Zlatni globusi, SAG nagrade i Oscari, stoga uživajte u dobrim filmovima.

Gospodar vjenčanja

Doug Harris simpatičan je, ali društveno asocijalan mladoženja s velikim problemom: njegov dan vjenčanja opasno se približava, a on još uvijek nema kuma. Uz nešto malo manje od dva tjedna koliko mu je preostalo do ženidbe s djevojkom njegovih snova, Doug potraži pomoć Jimmyja Callahana vlasnika i predsjednika uprave tvrtke „Kum d.o.o.“ – kompanije koja osigurava lažne kumove za vjenčanja mladoženjama kojima su isti potrebni.

 | Autor:

Redatelj: Jeremy Garelick

Glume: Kevin Hart, Kaley Cuoco-Sweeting, Josh Gad

Serena

Čim ju je ugledao, imućni George Pemberton zaljubio se u prelijepu Serenu. Nakon vjenčanja koje je ubrzo uslijedilo, njih dvoje uživaju u zajedničkom životu i svim blagodatima koje im nudi materijalna sigurnost sve dok oboje ne shvate da Serena ne može imati djecu. Situacija postaje još gora kad ona sazna da George ima nezakonitog sina kojeg joj nikada nije spomenuo. Film Serena snimljen je prema istoimenom bestselleru Rona Rasha.

 | Autor:

Redatelj: Susanne Bier

Glume:  Bradley Cooper, Jennifer Lawrence

Ritam ludila

Andrew Neiman je ambiciozni mladi jazz svirač bubnjeva koji se želi probiti na sam vrh elitnog glazbenog konzervatorija. Progonjen činjenicom što mu je otac propali pisac, Andrew svakog dana i noći žudi za tim da postane jedan od najboljih svirača bubnjeva ikada. Terence Fletcher, profesor jednako poznat po svom učiteljskom talentu i zastrašujućim metodama, voditelj je vrhunskog jazz benda u školi. Fletcher otkriva Andrewa i dovodi nadarenog bubnjara u svoj bend te na taj način zauvijek mijenja mladićev život. Andrewova strast za postizanjem savršenstva, međutim, vrlo brzo prerasta u opsesiju,a nemilosrdne metode učitelja nastavljaju ga gurati do ruba vlastitih mogućnosti... I vlastitog mentalnog zdravlja.

 | Autor:

Redatelj: Damien Chazelle

Glume: Miles Teller, J. K. Simmons

Teorija svega

Radnja započinje njihovim susretom tijekom studija na Cambridgeu nakon kojeg je Hawkingu ubrzo dijagnosticiran ALS te nas vodi kroz ključne događaje njihovog zajedničkog života. Usprkos liječnicima koji su briljantnom fizičaru prognozirali još samo dvije godine života, Stephen i Jane dobili su u braku troje djece, a on je iako s gotovo potpuno atrofičnim mišićima postao najpoznatiji znanstvenik današnjice zahvaljujući cijelom nizu bestsellera koje je napisao popularizirajući u njima vrlo složena pitanja moderne fizike te jedinstvenim predavanjima koje do danas drži. Film u kina dolazi 22. siječnja.

 | Autor:

Redatelj: James Marsh

Glume: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Emily Watson

Nesalomljivi

Biografska drama o iznimnom sportašu i heroju Louisu Zamperiniju koji je tijekom Drugog svjetskog rata preživio pad aviona zajedno s dvojicom kolega zrakoplovaca te proveo 47 dana u Tihom oceanu nakon čega ih je pronašla japanska ratna mornarica i odvela u zarobljenički kamp. Ova istinita priča o nesalomljivosti ljudskoga duha temeljena je na istoimenom svjetskom bestselleru Laure Hillenbrand.

 | Autor:

Redatelj: Angelina Jolie

Glume: Jack OConnell, Finn Wittrock, Domnhall Glesson

Photo: None

Komentari 0