Life&style 03. prosinca 2014.

5 najboljih filmova u prosincu

Prosinac je idealno vrijeme da uživate u fantastičnim 'blockbusterima', ali i kvalitetne domaće filmove koji će vas oduševiti. Odmorite se od klasičnih proslava i otiđite u kino na nužnu dozu opuštanja!

Hobit: Bitka pet vojski

Odlučujuća bitka u Međuzemlju vodi se krajem 2941. godine i trećeg doba ispod planine Erebor. Ona donosi povratak zmaja Smauga kojeg je poznata družina u prijašnjem nastavku protjerala iz njegovog staništa. Ljuta i opasnija nego ikada ova neman bit će stalna prijetnja stanovnicima Dugog jezera. Dok će Thorin biti opsjednut ponovo osvojenim blagom, Gandalfa će brinuti hoće li stanovnici Međuzemlja prepoznati pravu opasnost koja dolazi u liku Saurona. U kina stiže 11. prosinca.

 | Autor:

Redatelj: Peter Jackson
Glume: Martin Freeman, Ian McKellen, Cate Blanchett, Luke Evans, Richard Armitage

Iza sna

 | Autor:

Tihi prolazi kroz osobnu krizu. U želji da prihvati nadolazeće promjene u životu, odlazi u noćni provod s prijateljem Pavlom koji rezultira pljačkom. Kroz noćnu vožnju gradom paralelno se isprepliće Tihina želja da talentom postigne nešto u životu te odnos s njegovom djevojkom Lanom. Tihi odlučno upada u ured producentu Sanjinu koji ga uvodi u svijet glazbe i stavlja mu imperativ dobro odrađenog koncerta kao uvjet za daljnju karijeru. U isprepletenim, usko povezanim pričama, otkrivaju se dvije krajnosti kroz koje Tihi prolazi kako bi pronašao odgovore. U kino film dolazi 4. prosinca.

Redatelj: Igor Filipović – Fila
Glume: Borko Perić, Dušan Bućan, Krunoslav Belko, Ana Vučak

Kongres

 | Autor:

Robin Wright, holivudska glumica koja je nekad puno obećavala, dobiva neočekivanu ponudu: tvrtka Mirramount Studios želi skenirati cijelo njezino biće u svoje kompjutere i otkupiti prava na njezinu sliku za astronomsku cijenu. Nakon što je skeniraju, studiju će biti dozvoljeno da s njezinim likom snimi koji god film želi s Robin u 3D-u, a ona će uvijek će uvijek izgledati kao privlačna tridesetogodišnjakinja čija ljepota nikad neće ostariti. Film dolazi u kina 18. prosinca.

Redatelj: Ari Folman
Glume: Robin Wright, Paul Giamatti, Harvey Keitel, Jon Hamm

Igra oponašanja

 | Autor:

Film Igra oponašanja snimljen je prema istinitoj priči Alana Turinga, genijalnog britanskog matematičara i informatičara koji je tijekom Drugog svjetskog rata uspio dekodirati šifrirani komunikacijski sustav kojeg su nacisti koristili u međusobnoj komunikaciji. Jednako intrigantan bio je i njegov privatan život. Film počinje igrati 25.12.

Redatelj: Morten Tyldum
Glume: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Charles Dance, Mark Strong

Egzodus bogovi i kraljevi

 | Autor:

Christian Bale kao Mojsije i Joel Edgerton kao Ramzes II dvoje su nerazdvojnih prijatelja koji su odrasli zajedno. No sudbina im je namijenila sasvim drugačije uloge. Spletom okolnosti postat će smrtni neprijatelji, ali i svjedoci najvećih čuda u ljudskoj povijesti. Film počinje igrati 18. prosinca.

Redatelj: Ridley Scott
Glume: Christian Bale, Aaron Paul, Joel Edgerton, Sigourney Weaver, Ben Kingsley

Više slika pogledaj u galeriji...

Komentari 0