Life&style

5 najboljih filmova u ožujku

Proljeće je idealno doba godine da svoju uobičajenu šetnju vikendom završite u kinu i počastite se gledanjem nekih od fantastičnih naslova koje nam je pripremila filmska industrija. Trileri, SF, romantične bajke – ovog mjeseca svatko će naći nešto za sebe!

Chappie

Svako rođeno dijete dolazi na svijet prepuno obećanja, a takva je situacija i s Chappiejem: on je nadaren, poseban, pravo čudo. Jedina je razlika što je Chappie robot s mogućnošću samostalnog razmišljanja, koji ima vlastite osjećaje. To je opasna ideja, ali i izazov koji će Chappieja dovesti u sukob s moćnim, razarajućim silama kojima je jedini cilj pobrinuti se da Chappie ostane jedini primjerak svoje vrste... film igra od 5. ožujka.

 | Autor:

Režija: Neill Blomkamp
Glume: Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Dev Patel

Trilogija Različita: Pobunjena

Uspješna ekranizacija književnog serijala Veronice Roth dobiva svoj nastavak u obliku filma 'Pobunjena'. Nakon što je otkrila da ne pripada niti jednoj frakciji, Beatrice Prior mora izabrati svoj daljnji život. Rastrgana između društvenih pravila i vlastitog puta kojeg smatra jedino ispravnim ona će pokazati da biti različita nije više mana, nego najveća prednost. Film u kina stiže 19. ožujka.

 | Autor:

Režija: Robert Schwentke
Glume: Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort

Pepeljuga

Igrani film temeljen na klasičnoj bajci o Pepeljugi, bazira se na animiranom remek djelu iz 1950. Priča o Pepeljugi prati sudbinu mlade Elle čiji se otac trgovac ponovno oženio nakon smrti njene majke. Ella prihvaća novu maćehu i njene dvije kćeri, Anastasiu i Drisellu. Nakon nenadane smrti oca, djevojka Ella ostaje prepuštena na milost i nemilost svoje nove okrutne obitelji koja ju pretvara u služavku prekrivenu pepelom, zvanu Pepeljugu. Film igra od 12. ožujka.

 | Autor:

Režija: Kenneth Branagh
Glume: Cate Blanchett, Lily James, Hayley Atwell, Helena Bonham Carter, Richard Madden

Godina nasilja

Film Godina nasilja prati tri dana u životu latinoameričkog imigranta koji sa svojom suprugom odraslom u Brooklynu razvija firmu koju je kupio od njenog oca, gangstera. Zarekao se da će poslovati legalno, ali otkriva da su ljestve uspona napukle. Na početku filma Morales daje predujam za česticu zemlje u Brooklynu gdje želi postaviti tankove s gorivom te tako proširiti poslovanje i dobiti prednost pred udruženim obiteljskim firmama koje žele veći dio tržišta. Napetost raste, njegovi vozači bivaju napadnuti, gorivo oteto i prodano na crnom tržištu. Film igra od 5. ožujka.

 | Autor:

Režija: J. C. Chandor
Glume: Oscar Isaac, Jessica Chastain, David Oyelovo

Lazarov efekt

Film Lazarov efekt prati grupu istraživača koju predvode Frank i njegova zaručnica Zoe koji su postigli nezamislivo - oživljavanje mrtvih. Nakon uspješnih, nesankcioniranih pokusa na nedavno preminuloj životinji, tim je spreman objaviti svoje revolucionarno otkriće svijetu. Kada je projekt ugašen, ekipa preuzima stvari u vlastite ruke i pokušava obnoviti eksperiment. No, stvari pođu po zlu i Zoe je ubijena na užasan način. Prepun užasa i tuge Frank ih potiče na nezamisliv pokušaj uskrsavanja prvog ljudskog bića. Međutim, Zoe više nije ista...  Film u kina stiže 12. ožujka.

 | Autor:

Režija: David Gelb
Glume: Olivia Wilde, Evan Peters, Donald Glover

Više slika potraži u galeriji...

Photo: None

Komentari 0