Life&style

5 načina kako se riješiti siječanjske depresije

Ne kaže se bez razloga da je siječanj najdepresivniji mjesec u godini - prazni računi, povratak na posao, virusi i gripa, neželjeni kilogrami... Kako se izvući iz toga?

Čini nam se da je nepisano pravilo da nakon blagdana nastupa - depresija. To i ne čudi s obzirom na to da se tijekom božićnih i novogodišnjih praznika gotovo potpuno isključimo iz realnosti i okrenemo se maksimalnom uživanju i slavlju. Prema tome, povratak na posao ili u školske klupe mnogima predstavlja noćnu moru. Osim toga, nakon blagdana se i puno istrošimo, uglavnom dobijemo i koji kilogram i to najčešće dovodi do "siječanjske" depresije

Možda vas zanima Napravi sama kod kuće valove baš kao kod frizera! Rubrika Beauty Beauty

Najgore što si možemo učiniti je prepustiti joj se. Postoji nekoliko načina kako je možemo pobijediti:

Promjena izgleda

Nova godina - nova ti! Promjena ne mora biti drastična, a čak i najmanja je dobrodošla. Najupečatljivija promjena svakako je promjena boje ili dužne kose, ali ako nisi spremna za taj korak, možeš jednostavno napraviti frizuru kakvu ne nosiš svakodnevno. Ako si vjerna nude ruževima, probaj ih zamijeniti nekim upečatljivijim bojama poput crvene, ružičaste ili narančaste. U svakom slučaju, sigurne smo kako ćeš se nakon promjene bolje osjećati. Sjeti se, ipak si to nova ti. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Vježbanje

Jedan od najučinkovitijih načina za uklanjanje depresije je - znojenje! Tijekom vježbanja tijelo otpušta endorfine, poznatije kao hormone sreće. To uvelike pomaže u borbi protiv depresije, a vježbanje je dobro i za fizičko zdravlje. Nakon nekog vremena primijetit ćeš i prve rezultate što, također, pozitivno djeluje na raspoloženje. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Wellness

Može li nas išta bolje izliječiti od depresije nego wellness? Mislimo da ne! Priušti si jedno hedonističko uživanje u termama Sveti Martin, baš poput dobitnica našeg "ChristMiss" natječaja. U suradnji s toplicama Sveti Martin i agencijom BTravel dobitnicama smo osigurale nezaboravan novogodišnji odmor u termama. Tamo smo ih razmazile  i osigurale im provod u wellness centru, beauty centru, u sauni i na bazenima. To možeš učiniti i ti! Osim toga, čeka te i bogata ponuda zdravih i domaćih jela. Zvuči savršeno, zar ne? 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Generalno čišćenje

Da, znamo da ti ovo nikako ne zvuči kao dobra ideja, ali, vjeruj nam, pomaže! Jesi li primijetila da budeš sretnija nakon što se riješiš bespotrebnih stvari u ormaru, ali u cijelom stanu? Nered i gomila stvari mogu negativno utjecati na naše raspoloženje. Prema tome, čišćenje na neki način može imati katarzičan učinak i čini nas sretnijima. Osim toga, čišćenje je odličan način da se pokreneš nakon ljenčarenja tijekom praznika. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Možda vas zanima Isprobale smo proizvod koji se proda svakih 1,8 sekundi Rubrika Beauty Beauty

Svježi zrak

Zatvaranje u kuću nikako ti neće pomoći u borbi protiv depresije. Upravo zbog toga trebaš provoditi što više vremena na svježem zraku. Pozovi prijateljicu ili partnera u šetnju ili na planinarenje. Ne samo da ćeš uživati u svježem zraku, nego ćeš u razgovoru s njima zaboraviti na sve probleme koji ti izazivaju depresiju. Trebamo li spomenuti i da ćeš nakon toga spavati kao beba?! A svi znamo da je kvalitetan san također poželjan u borbi protiv depresije. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Instagram @haileybieber