Life&style
Kako ukloniti žute mrlje od znoja s odjeće

5 jednostavnih trikova za uklanjanje tvrdokornih žutih mrlja od znoja s odjeće

  • Postoji nekoliko razloga zbog kojih tvoja odjeća ili plahte mogu zadržati neugodne mirise ili teško uklonjive žute mrlje
  • Većina mrlja se svodi na dezodoranse koje koristiš na tijelu i proizvode kojima pereš odjeću
  • Uz malo znanja, ubuduće ćeš lako moći ukloniti i izbjeći ove neugodne mirise i mrlje 

Što uzrokuje žute mrlje od znoja na odjeći bijele boje? Mrlje od znoja uzrokuju aluminijski spojevi u tvom dezodoransu, a koji pak reagiraju sa solima u tvom znoju. To se s vremenom može nakupljati, i eto, nastala je ne baš privlačna žuta nijansa na području pazuha.

5 načina da se riješiš žutih mrlja od znoja s odjeće

1. Napravi pastu od četiri žlice sode bikarbone i četvrt šalice tople vode. Prstima utrljaj to u mrlju i ostavi na suncu dva sata. Zatim operi kao i obično.

2. Na mrlju stavi jednake dijelove vodikovog peroksida, vode i sode bikarbone - namači sat vremena, a zatim operi kao i obično.

3. Za ozbiljne mrlje od znojenja zgnječi nekoliko aspirina (bez zaštitnog omotača) u prah pa pomiješaj s malo vode da nastane pasta. Nanesi ovu pastu na mrlje s četkicom za zube, a zatim operi kao i obično - salicilna kiselina pomoći će ti da se riješiš mrlje.

4. Iscijedi sok od svježeg limuna u posudu i razrijedi s jednakom količinom vode. Ostavi na žutoj mrlji sat vremena (po mogućnosti na suncu), a zatim operi kao i obično.

5. Namoči sredstvo za uklanjanje mrlja s aktivnim kisikom - nemoj ga miješati s uobičajenim izbjeljivačem, koji će vjerojatno još i pogoršati stanje!

via GIPHY

Kako spriječiti žute mrlje na odjeći

Spriječi buduće mrlje prskanjem ispod pazuha bluze ili majice otopinom jednakih dijelova vode i bijelog octa kad ih skineš (prije nego što ih baciš u košaru za pranje, pripazi da se posuše - inače ćeš imati posla s mrljama od plijesni!).

Kako ukloniti tjelesni miris s odjeće i posteljine

Previše deterdženta za rublje može biti uzrok zadržavanja tjelesnog mirisa na tkaninama. Prekomjerna količina deterdžent ostavlja za sobom ljepljive ostatke koji izvrsno hvataju miris nastao od znoja.
Kako bi uklonila ove ostatke - i neutralizirala mirise - operi predmete u najvrućoj vodi koju mogu podnijeti, dodajući u to samo bijeli ocat (bez deterdženta).

Otkrivamo kako ćeš u 6 koraka ukloniti i najtvrdokornije mrlje od ulja i masti iz odjeće

via GIPHY

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    soda najbolja