Life&style

5 jednostavnih načina kako ćeš stilizirati svoje police za knjige da izgledaju skupo

  • Stiliziranje polica s knjigama na prvi pogled ni na koji način nije postupak koji se lako može obaviti preko noći
  • Puno je mogućih pokušaja i pogrešaka
  • Međutim, s pravim savjetima i uputama, to zapravo može biti sasvim jednostavna i ugodna zadaća 

Kako uređenje polica za knjige ne bi bio mučan posao, potražili smo savjete provjerenih stručnjaka. A ti su savjeti zapravo prilično jednostavni…

1. Tvrdi uvez

Nemamo ništa protiv knjiga s mekim uvezom, ali knjige s tvrdim uvezom jednostavno bolje izgledaju. Knjige s tvrdim koricama tako se lijepo slažu na policu i prostoru dodaju trenutnu sofisticiranost. Naravno, nemoj kupovati knjige koje ti ništa ne znače samo zato što ih vidiš u prostorima dizajnera ili na Instagramu. Odluči se za naslove koji odražavaju tvoje interese, poput naslova o omiljenom gradu, regiji, sportu, modnom dizajneru ili umjetniku.

14 najljepših dnevnih soba koje smo ove godine mogli vidjeti na Instagramu

Izbjegavaj izlaganje kuharica u dnevnoj sobi - one isključivo pripadaju kuhinjskim policama. Možda možeš napraviti iznimku za knjige o koktelima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HG (@claphamdecor)

2. Nemoj sve pokazati 

Ako želiš izgled biblioteke, slobodno zanemari ovaj savjet, osobito ako imaš malo prostora. Onda se potrudi da police s knjigama ne budu napunjene do vrha. To je doista osobna preferencija, jer drugi zasigurno gravitiraju prema izgledu „brda knjiga“, ali to može izgledati prilično kaotično. 

Razmisli o korištenju police za knjige u dnevnoj sobi ili ugrađenih dijelova kako bi napravila više stilskih izjava, a zatim sve svoje romane smjesti na vlastitu policu za knjige u kućni ured ili spavaću sobu. Ovo je rješenje „najbolje iz oba svijeta“, ako to dopušta tvoj prostor.

Trikovi s tepihom pomoću kojih ćeš svoj dom učiniti vizualno većim, ali i elegantnijim

3. Dodaci su dobrodošli

Ako voliš kupovati sitnice, to je dobro. Accessoires igraju presudnu ulogu u tome da tvoje police s knjigama procvatu, a nebo je granica kada je u pitanju odabir komada koje bi željela prikazati.

Sve od kutije od drveta do male pletene košare pa do keramičke posude dolazi u obzir. Stavi ove predmete na hrpu knjiga ili ih upotrijebi za popunjavanje praznog prostora i davanje vlastitog štiha.

Preskoči predmete masovne proizvodnje - oni će ukazati na nedostatak originalnosti. Jedinstveni predmeti uvijek daju luksuzniji dodir.

4. Dodaj papir ili boju

Malo boje može učiniti čuda. Nanesi boju na stražnje zidove kako bi dodala „ono nešto“, a mogla bi i staviti tapete ako želiš uzorak.

Čak i najosnovnija polica za knjige iz IKEA-e može izgledati kao fenomenalan komad namještaja s pravom količinom „uradi sam“ mašte - u mnogim slučajevima možeš uzeti stvar u svoje ruke ako imaš slobodno popodne i alate za bojanje.

Možda vas zanima Na ovih 10 komda namještaja dizajneri zakolutaju očima, pametno je izbjeći njihovu kupnju Rubrika Life&style Life&style

5. Uključi umjetnost

Čini se da umjetnička djela ne mogu učiniti ništa loše. Osiguraj uokvirene komade na svojim policama za trenutni glamur i svoj osobni dodir. Prekrasne mesingane okvire možeš pronaći u trgovinama ili na Internetu po nevjerojatnim cijenama, tako da nema potrebe za prilagođavanjem.

Mala platna uvijek lijepo izgledaju i na policama s knjigama. Sve u svemu, umjetnost pomaže dodati boje po potrebi gdje treba i uvijek ima svoju priču.

Photo: Shutterstock

Komentari 0