Life&style

3 trika s tepihom pomoću kojih ćeš svoj dom učiniti vizualno većim, ali i elegantnijim

  • Jesi li znala da iluziju većeg, skupljeg doma možeš stvoriti samo uz pomoć tepiha?
  • Stilistica i dizajnerica unutarnjeg uređenja na TikToku dijeli savjete za jeftine načine kako svoj dom učiniti otmjenim bez  velikog budžeta
  • Sve što trebaš je poslušati njezine savjete i krenuti s preuređenjem

Julie Sousa, stilistica unutarnjeg uređenja sa sjedištem u Bostonu, podijelila je svoje savjete na TikToku u obliku videa koji je pregledan čak 1,4 milijuna puta. "Mnogi od nas nemaju taj luksuz živijeti u velikim stanovima i apartmanima", kaže Sousa na početku videa. "No, umjesto toga, stvorit ćemo iluziju većeg prostora i kad ga nemamo", dodaje ona. "Pokazat ću kako se to radi pomoću tepiha."

@the_avantgarde_

#interiordecorating#hometips #greenscreen #decorinspo #boston

♬ The Office - The Hyphenate

Pa što čekaš? Stvori iluziju velikog prostora pravilnim postavljanjem tepiha prave veličine oko namještaja i gledaj kako ti se dom pretvara u pravi apartman s pet zvijezdica. Trikove ti donosimo u nastavku:

Možda vas zanima Interijer kojeg svi obožavaju: Provjeri zašto je ovaj stan jedan od najslađih na Instagramu! Rubrika Life&style Life&style

Veličina i položaj tepiha čine veliku razliku

Sousa preporučuje pronalazak prostirke koja ispunjava veličinu sobe koju uređuješ. "Prikladan dizajn se sastoji od razmjera: veličina sobe u odnosu na veličinu namještaja i bilo koji drugi predmet ili komad unutar prostora - u ovom slučaju tepih", kaže. Kada tepih pravilno popuni prostor, on postaje vizualno kohezivniji. Premalen tepih, s druge strane stvara vizualni nered, a prevelik daje osjećaj kao da namještaj pluta.

Možda vas zanima Prije i poslije: Ove fenomenalne transformacije interijera će ti možda poslužiti kao inspiracija Rubrika Life&style Life&style

U svom TikTok videu Sousa kaže da sve prednje noge tvog namještaja u dnevnoj sobi trebaju biti na vrhu tepiha, kao što je niže prikazano:

No, u spavaćoj sobi bi više od polovice kreveta bi trebalo počivati na tepihu umjesto do pozicije samog podnožja kreveta.

Tepih u blagovaonici trebao bi biti dovoljno velik da i nakon izvlačenja svih stolica i stol i one i dalje stoje na tepihu.

Kako pronaći kvalitetne i povoljne tepihe

U sljedećem videu Sousa je podijelila savjete za pronalazak relativno jeftinih velikih prostirki. "Što je dnevna soba veća, to može postati skuplja", naglašava dizajnerica interijera. 

@the_avantgarde_

Filmed before I moved 🥵 @Reply to @brandijaylin

♬ SexyBack (feat. Timbaland) - Justin Timberlake

Dobro postavljeni tepisi nisu jedini jeftin način da tvoj dom izgleda ljepše - Bitan detalj svakog interijera: Ovo su 4 najljepša ogledala za tvoj dom.

 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Photo: Shutterstock

Komentari 0