Life&style

5 ideja za najslađi balkončić ikada

I balkončić od 3 kvadrata može postati naša oaza gdje pijemo jutarnju kavu, uživamo u suncu ili promatramo noćno nebo. Čak i ako živimo u stanu na sedmom katu. Jer svi čeznemo za malo prirode i mira

S dolaskom prekrasnih (i skoro ljetnih!) dana, trudimo se što više vremena provesti van kuće. Dok neki od nas moraju prošetati do obližnjeg parka ili kafića, drugi sretnici moći će samo otvoriti vrata i zakoračiti na balkončić koji će biti dva u jedan: djeličak prirode usred betona i mini bar! Balkoni su najčešće najzapušteniji dio stana jer pri uređenju ulažemo u ono što mislimo da nam je primarno. Tko smo mi da vam kažemo "to možda nije najbolji način", ali činjenica je da i uz najmanja ulaganja, balkon može postati mala oaza sreće u stanu. Prije svega potrebna je kreativnost, a ako nje nedostaje - pregršt je ima na Pinterestu!

 

A post shared by Amelie Sjöbring (@ameliesjobring) on

1. Romantičan balkon

Pogađaš, za njega trebaš lampice. Već stavljanjem lampica na ogradu daješ totalno drugačiji "allure" balkonu. Na ovakav balkon će savršeno pristajati bijeli namještaj (može i klasičan vrtni) ili žičane i pomalo vintage stolice i stolci. Uz to trebaš neutralne boje kojima ćeš nadograditi bazu - bež, bijela, prljavo ljubičasta, ružičasta, kroz detalje kao što su jastuci različitih tekstura, dekica, pokoje cvijeće u nježnim nijansama. Pasat će i kakva vintage krletka, lampioni ili svijeće.  | Autor:

 | Autor: miss7 miss7

1) JYSK fenjer - 65 kn komad (JYSK); 2) IKEA hortenzija - 49,90 kn komad (IKEA)

2. Trendi balkon

Ovaj balkon je bogat uzorcima i bojama. Možeš li nabaviti stolice i jastuke s kakvim "divljim" uzorkom, to je svakako plus. U obzir dolaze i deblje prugice u žutoj, plavoj, crvenoj ili zelenoj boji. Ovdje će najbolje pristajati glomazne tegle sa šarenim cvijećem, drveni ili željezni namještaj u duhu 60-ih ili industrijskog dizajna. Trenutno su popularni staro zlato, bakar i bronca, pa detalji poput vaza, posudica, pepeljara i sličnog. Ovaj balkon ne treba slatke detalje poput raznovrsnih jastučića već želi brojem komada ostati minimalistički dok naprosto urla "pogledaj me" kombinacijom boja i uzoraka.  | Autor:

 | Autor: miss7 miss7

1) IKEA citrus lončanica - 199 kn (IKEA); 2) IKEA tepih - 1199 kn (IKEA); 3) JYSK posuda za vatru - 65 kn (JYSK)

Možda vas zanima Kako urediti dom u skladu s horoskopskim znakom Rubrika Life&style Life&style

3. Etno balkon

Ovakav balon prepoznaješ po pregršt boje i etno motiva. Najpoželjnije je nabaviti dekice i jastuke s 3D aplikacijama, kao i umjetno cvijeće kojim ćeš ukrasiti namještaj. Sam izgled namještaja nije bitan i dobro je pomiješati različite stilove. Ovaj balkon čine detalji, a ne sam namještaj. Biraj šarene tegle za cvijeće, metalne i kamene kipiće, čak i "trashy" detalje koji će pridonijeti cjelokupnom "fiesta" dojmu balkona.  | Autor:

 | Autor: miss7 miss7

1) IKEA jastučnica - 39,90 kn (IKEA); 2) IKEA tegla - 29,90 kn (IKEA); 3) IKEA tepih - 79,90 kn (IKEA); 4) JYSK lampa - 10 kn (JYSK)

4. Candy Shop balkon

Ne, inspiracija nije spot od 50 Centa, ali zato slastičarne i američki kamiončići iz 50-ih iz kojih se klincima prodaje sladoled, jesu. Ovdje je sve pastelno, a podloga je najčešće bijela. Biraj pastelnu žutu, ružičastu, plavu, ljubičastu i mentol i nabavi sve u tim tonovima - jastuke, vaze, teglice, police, lampione, svijeće. Od uzoraka dobrodošle su samo prugice u debelim crtama i isprepletene bijelim dijelovima. U svakom slučaju, kada dobiješ napad šećera - znaš da je balkon gotov.  | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

 | Autor: miss7 miss7

1) IKEA pribor za vrtlarenje - 24,90 kn (IKEA); 2) JYSK čaše - 10 kn komad (JYSK); 3) JYSK krletka - 65 kn komad (JYSK)

Možda vas zanima 8 načina da u domu stvoriš proljetnu idilu Rubrika Life&style Life&style

5. Minimalistički balkon

Vrlo jednostavno - bijelo, crno i drvo. One zaigranije birat će uzorke među kojima će se istaknuti kakav etno uzorak, pruge ili točkice, no u globalu ovakav balkon podnosi ili pomalo "old school" školski namještaj (klupe i stolice!) od drva ili teški industrial jednostavnih linija. Kombiniraj uz što manje detalja i neka budu u ne bojama. Kad je cvijeće u pitanju, sugeriramo samo zeleno i lisnato!  | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

 | Autor: miss7 miss7

1) IKEA podna obloga - 245,68 kn po metru kvadratnom (IKEA); 2) IKEA zidni stol - 149,90 kn (IKEA); 3) JYSK posuda za cvijeće - 300 kn (JYSK); 4) IKEA stalak za biljke - 399 kn (IKEA)

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0