Life&style

Kako urediti dom u skladu s horoskopskim znakom

Zodijak ti pomaže odabrati boje i dekor za tvoj prostor u kojem ćeš se osjećati - kao kod kuće

Želiš dom koji ti daje osjećaj udobnosti, sigurnosti, intime? Svi to pokušavamo postići u vlastitom prostoru, bio on malen ili velik, ali katkad je teško pogoditi onu pravu kombinaciju namještaja, ukrasnih detalja, sagova i zavjesa koja odražava baš tvoj ukus i pruža ti potpuno zadovoljstvo. No, astrolozi tvrde da će ti odabir biti znatno lakši ako poslušaš što ti savjetuju zvijezde.

Horoskopski znak u kojem si rođena predstavlja skup osobina koje te razlikuju od ostalih i premda ih iskazujemo u ponašanju, stavovima i ukusu, a često i u odijevanju, rijetko ih primjenjujemo na uređenje doma. A to je šteta, jer kad ti okruženje odražava kozmičku narav zapisanu u zvijezdama, bit ćeš opuštenija i mirnija i doista ćeš moći reći: moja kućica - moja slobodica!

Evo što astrolozi savjetuju pojedinom znaku.

Ovan: crvena, jarko ružičasta, narančasta, zlatna.

Ovnovima upravlja planet Mars i zato im treba dom koji odiše moći, pouzdanjem i akcijom, svojstvima koja su izražena kod svih rođenih u tom znaku. Vatreni i aktivni, Ovnovi se žele izraziti i smjelim interijerom i snažnim bojama, i žele da svi koji uđu u njihov prostor smjesta osjete njihovu energiju. No, kako je Ovan prvi znak u horoskopu, voli u svemu biti prvi pa i u preuređenju doma u skladu s najnovijim trendovima, a to može biti problem jer zbog toga ne prestaje preuređivati i često, umjesto u urednom domu, živi na gradilištu. Da to izbjegneš, astrolozi imaju praktičan savjet: odredi si jedan manji dio stana ili kuće, na primjer predsoblje, u kojem smiješ češće dati oduška svojoj potrebi za renovacijom. Umjetnička slika, stilski komad ili neki predmet s jakom pričom također će ti pomoći da povežeš prostor u cjelinu.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Bik: smeđa, krem, zemljani tonovi, plava

Premda je to zemljani znak, ako si rođena u znaku Bika, bit ćeš sklona jednoj od dvije varijanti boja - ili ženstvenim, pastelnim nijansama ružičaste i plave, ili teškim bogatim bojama kao što su smeđa, tamnozelena i modra. A što ako se ne možeš odlučiti? Nećeš pogriješiti s paletom u kojoj prevladavaju krem, bež i prljavobijela, jer će tako do izražaja doći detalji kao što su jastuci, sagovi i prekivači s diskretnim cvjetnim uzorkom koji također voliš. Pri kupnji namještaja, biraj kvalitetniji, skuplji namještaj, ručno izrađen krevet, na primjer, i fine pamučne plahte s visokom gustoćom tkanja od barem 400 niti. I još jedan savjet: neka namještaj budu nizak jer će te to povezati s tlom.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Blizanci: žutozelena, narančasta, nijanse zelene od limete do kromhidroksida, jarko žuta

Hirovite i radoznale Blizance privlači energija i moderan duh pa im je paleta namještaja i grafika iz 1960-ih neodoljiva zbog mladenačke svježine i smjelosti dizajna. Kad uređujueš svoj prostor, kombiniraj staro s novim, moderno sa stilskim i spoji te različitosti u novu kvalitetu koja će tebi biti superugodna, a tvoje goste oduševiti. Budući da tvoj znak odlikuje raznolikost i želja za promjenom, odaberi lagano i jednostavno pokućstvo koje se može premještati po želji - smjestiti u sredinu sobe za druženje ili odgurnuti uz zid za spontani plesnjak. Atmosfera mora ostati prozračna, neopterećena, svijetla pa biraj klasične keramičke pločice, stolice od prozirne plastike i nehrđajući čelik.

 | Autor:

Rak: bijela, srebrnasta, porculansko svijetlo plava, lavanda, starinski pasteli

Iako svaki dan osvaja svijet svojim talentom, Rak pravi mir nalazi kod kuće gdje mu je potrebna ravnoteža. Zato stan nemoj natrpavati drečavim bojama i napadnim uzorcima, nego biraj smirujuće nijanse i čiste linije. Naglasak mora biti na udobnosti, onome što Danci zovu hygge, a to ćeš postići krznatim prostirkama, srebrnim akcentima, tonovima bijele i svijećama. Ne zaboravi cvjetne aranžmane - posebno bijele bukete koji će te pozdraviti već na ulazu, jer Rak je nasretniji kad ga topli dom dočeka raširenih ruku.

Možda vas zanima Intimne tajne koje tvoj dom otkriva o tebi Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Lav: zlatna, žuta, boja hrđe, tikrkizna, bordo crvena.

Lavovima vlada Sunce pa su najsretniji kad im je dom okupan sunčevim svjetlom, razigran i veseo. Lav je k tome i zabavljač i glumac pa mu vlastiti prostor služi i kao pozornica - zato neka bude pun dramatičnih akcenata kao što su maske ili veliki plakati žarkih boja. Kralj životinja, Lav voli biti i kralj svojeg dvorca tako da mora utisnuti svoj osobni pečat na interijer u kojem neće štedjeti, jer si u skladu sa svojim kraljevskim temperamentom voli priuštiti i luksuz.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Djevica: svijetla sivosmeđa, oker, laneno bijela, mornarski modra

Kad je Djevica kod kuće, voli se i osjećati kao kod kuće, a za razliku od znakova koji se okružuju živošću i žamorom, Djevica bira smirenost, suzdržane boje, klasične bijele i krem podloge na kojima dolaze do izražaja diskretni akcenti u neutralno zelenoj i sivoj. Ako si rođena u ovom znaku, astrolozi ti savjetuju da urediš dom u kojem možeš na miru čitati, pisati i rješavati se stresa, kao i pripremati se za neizbježne društvene i poslovne susrete. Budući da si povezana sa zemljom, biraj prirodne materijale, ali dopusti i svojoj sramežljivoj, zavodljivoj strani da dođe do izražaja u prozirnim tkaninama, romantičnim svijećnjacima i dašku damske ložnice iz bajki.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Vaga: blijedoružičasta, lavanda, pastelno plava, siva

Vaga više od svega cijeni odnose s ljudima naročito vezu s partnerom. To znači da od doma traži profinjenost i eleganciju, ali i prirodnost u kojoj nema ničeg pretjerano organiziranog i gdje se može prirodno i ponašati. Premda najviše voli pastelnu ružičastu i boju lavande, često će odabrati neutralnu sivu za podlogu. Savjet astrologa: naglasak stavi na ljepotu, izbjegavaj sve što unosi nesklad, a prostor poveži oko jednog posebnog komada, bio to starinski stol za jelo ili moderno ulje na platnu. Također, neka sve bude u paru - na primjer, dva dvosjeda okrenuta jedan prema drugom - jer to godi tvojoj auri.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Škorpion: crna, krvavocrvena, grimizna, tamnoljubičasta, berlinsko modra

Ovaj senzualni i zagonetni znak sklon je baršunastim presvlakama, misteriji i raskoši, a boje bira tako da se slažu s raspoloženjem. Ako si rođena u znaku Škorpiona, ništa ti nije važnije od privatnosti i intime pa izaberi guste zavjese u tamnijim nijansama koje će zamračiti prostoriju i dopustiti ti da upališ svijeće, svoju omiljenu rasvjetu. Neka ti i prostor bude zavodljiv kao što si ti pa zato uredi male udobne zakutke odvojene paravanima, zastorima ili vješto postavljenim svjetiljkama.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Strijelac: neutralne boje, zelena, tamnoljubičasta, crvena, boja hrđe, tirkizna

Ti si rođeni skitnica i tvoj interijer mora odražavati ljubav prema putovanjima, otvorenim prostorima i prirodi tako da, čim uđeš na vrata, osjetiš dah slobode koja je tebi najvažnija. Voliš da dekor nešto i znači, na primjer, da odražava zelene irske krajolike ili modrinu morske pučine. Za tebe dom nije sigurno gnijezdo, nego baza iz koje krećeš u pustolovine. Jastuci presvučeni tkaninom kupljenom u Turskoj, keramika iz Portugala, starinski gramofon i tvoja velika zbirka knjiga oslikat će tvoje različite interese i potaknuti komunikaciju.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Jarac: mornarsko plava, lovački zelena, bijela golublje siva, rubinski crvena

Tvoj dom krase tradicionalni tonovi, vrijedni komadi namještaja, fina, minimalistička paleta u spoju s ulaštenim drvenim površinama i blagim zemljanim tonovima. Za Jarca manje je više i toga se trebaš i pridržavati u uređenju interijera u kojem boraviš. Nikad se nemoj pokoravati najnovijim trendovima jer to jednostavno nije tvoj stil. Tvoj ukus naginje profinjenom, radije biraš starinski namještaj, i to iz točno određenog razdoblja kao što su 1950-e, nego suvremene jeftine komade iz masovne proizvodnje.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Vodenjak: tirkiz, neonski plava, srebrna ljubičasta

Vodenjaci nikad ne bježe od boja i obožavaju moderni dizajn. Ako si Vodenjak, oblik ti je važniji od praktičnostu, ljepota od udobnosti. Voliš neonske boje i futurističke materijale kao staklo i čelik, minimalistički uređen prostor bez suvišnih detalja. Zato ti ostaje dovoljno mjesta za tebi drage umjetničke predmete kao što su mobili ili skulpture od svjetla, ali i za neke profinjene ukrase kao što su svilene draperije. U takvom domu tehnologija je dobrodošla i Vodenjak će prvi prihvatiti suvremena rješenja za pametni dom - ako ni zbog čega drugoga, onda da nasmije blisku osobu.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Ribe: zelena boja morske pjene, svijetla lavanda, tonovi modre, boja breskve, srebrna

Riba je osjetljiva na potrebe drugih i na boje u svojem domu. Voda ti je prirodni element i može poslužiti kao tema koja će povezati tonove i dizajn tvojeg interijera pa ćeš izabrati blage, prirodne nijanse kakve se nalaze na morskom žalu pri izlasku ili zalasku sunca. U takvom okruženju Riba, najveći sanjar među svim horoskopskim znakovima, nalazi potrebni mir. Opći ugođaj kojem moraš stremiti ako si rođena u znaku Ribe, savjetuju astrolozi, onaj je otmjenog i skupog lječilišta, staromodnih kupki u koje je zalazila aristokracija, možda s daškom šarma - mjesto gdje se možeš posvetiti sebi, njezi svojeg tijela i duševnom smirenju kroz meditaciju. A ako ti dom ispune nježni glazbeni akordi, postići ćeš savršenstvo.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Photo: None

Komentari 0