Life&style

4 jako dobra razloga zašto se počet bavit s jogom

Joga, trendsport koji svi odjednom stavljaju na Instagram i objavljuju slike sa super pozama, krivo! Istina, joga je zadnjih godina postala jako popularna , no iza toga stoji jedan vrlo dobar razlog. Jer, joga je puno više od pločica na trbuhu.

1. Izbaci negativne misli  

Stresan dan na poslu, ispiti, iritantan poslodavac, svađa s dečkom, sve nam to izjeda živce, a ponekad nam je raspoloženje samo loše. Ovdje pomaže joga! Postoje različite vrste joge – hatha joga može biti od izuzetne pomoći kad je riječ o smirivanju živaca. Kontrolirano disanje i opuštanje u kombinaciji s laganim vježbama pomaže da se koncentriraš na sebe i svoje tijelo. Sat vremena pauze za tvoje tijelo, gdje sve negativne misli staviš sa strane, čini čuda.

2. „Udiši“ dobro raspoloženje Dobro raspoloženje

Joga potiče dobro raspoloženje, kroz radost pokreta i smanjenju stresa što se dobiva jogom osjećat ćete se fantastično. Zapravo, tijekom vježbanja ste potpuno usredotočeni na sebe i vlastito tijelo ali postoje cool zajednice kao Joya Yoga Convention. Zajedno s drugima učite o tom sportu, na otvorenom ste i širite dobro raspoloženje.

via GIPHY

3. Potiče koncentraciju 

Imamo tendenciju da nas sve živo može omesti, skrenuti pažnju da smo dekoncentrirani cijeli dan. Ulazimo u kuhinju i u istom trenutku zaboravimo što smo htjeli – to zna pomalo bit neugodno.  Joga je definitivno sport u kojem ćeš ojačati svoje tijelo, ali ćeš ubrzo i primijetiti da jačaš i duh. Kroz kontrolirane tehnike disanja koje učiš na jogi, lakše se koncentriraš i usredotočena si.

4. Zdrav život

Joga je savršen sport za svakog tko misli da tjelovježba nije za njega. Ovdje nije riječ o tome da napraviš tisuću trbušnjaka i još nakon toga istrčiš maraton, ovdje se isključivo radi o tebi. Radiš vježbe koliko možeš, nema natjecanja niti konkurencije, svatko je usmjeren na sebe i svoje tijelo. Redovno prakticiranje joge utječe na kardiovaskularni sustav, kao i na jačanje imunološkog sustava, snižava krvni tlak te poboljšava san. Mislim da je ovo dovoljno razloga da se odvažiš i kreneš na jogu.

via GIPHY

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0