Life&style

3 zdrava i ukusna doručka koja ćeš poželjeti jesti svaki dan

  • Zdrav i ukusan doručak ne mora biti nemoguća misija
  • Postoji cijeli niz namirnica koje nutricionistička struka sugerira za nutritivno bogat obrok za dobro jutro, a koje su istovremeno itekako ukusne, ukoliko znaš kako ih pripremiti
  • Donosimo ti 3 prijedloga zdravog i ukusnog doručka s detaljnim popisom namirnica i načinom pripreme

Dobar dan započinje kvalitetnim doručkom. Sigurno si već sto puta dosad čula kako se doručak nipošto ne smije preskakati. I to je zaista točno. Tvoj bi doručak trebao biti obilan, ali i kvalitetan, kako bi svoj organizam napunila potrebnim vitaminima i mineralima i pripremila ga za ostatak dana. Baš kao što automobil ne može voziti bez praznog rezervoara, tako ni tvoje tijelo neće imati energije ukoliko ujutro ne doručkuješ. I zato ne bi bilo loše zacrtati si da dan nikada ne započinješ bez doručka.

Umjesto što tražiš izlike da ujutro nemaš vremena doručkovati, predlažemo ti da se ustaneš malo ranije i pripremiš si kraljevski doručak za prste polizati. Kako bismo ti pomogli u toj misiji, pripremili smo za tebe tri zdrava i slasna recepta koja ti neće oduzeti previše vremena.

Voćni smoothie s bademovim mlijekom

Sastojci:

 | Autor: Shutterstock / Shopaj24 Shutterstock / Shopaj24

Priprema:

U blender dodati sve sastojke pa blendati dok se ne postigne glatka tekstura. 

Tost s avokadom i chia sjemenkama

Sastojci:

 | Autor: Shutterstock / Shopaj24 Shutterstock / Shopaj24

Priprema:

Na tavi otopiti kokosovo ulje (idealno je za prženje i pečenje zbog termostabilnosti). U posudi razmutiti jaja, dodati soli, pa ih popržiti na kokosovom ulju uz miješanje. Dobivenu kajganu ostaviti po strani. Izdubiti polovicu avokada u zdjelicu, skašiti avokado vilicom, dodati sol i papar i sve promiješati. Tosteve kratko tostirati. Prvi tost premazati avokadom, položiti krišku pureće šunke pa ravnomjerno rasporediti polovicu kajgane. Preklopiti drugim tostom pa ponoviti postupak. Prije nego se doda i treća kriška tosta, kajganu obilato posipati chia sjemenkama, posoliti i popapriti. Prerezati sendvič po dijagonali i servirati.

Puding od jagoda i sojinog napitka

Sastojci:

  • 100 ml ALPRO sojinog napitka 
  • 2 žlice kokosovog mlijeka
  • 2 žlice smeđeg šećera ili javorovog sirupa
  • 6 jagoda 
  • 2,50 g želatine
  • 2 lista mente 

*Ljubitelji slatkog doručka ovaj zdravi desert mogu pripremiti večer prije kako bi se do ujutro stigao ohladiti, a za pripremu je potrebno tek 15 minuta.

 | Autor: Shutterstock / Shopaj24 Shutterstock / Shopaj24

Priprema:

Sve osim želatine staviti u blender i miksati dok se ne dobije kašasta smjesa. Dobivenu smjesu prebaciti u lonac i kuhati 2-3 minute na srednje jakoj vatri, konstantno miješajući. Smanjiti vatru, ubaciti želatinu, te nastaviti miješati dok se ne otopi. Isključiti štednjak, puding izliti u posudice za serviranje te ostaviti 30 minuta do sat vremena da se ohladi. Zdjelice s pudingom potom ostaviti u hladnjaku na sat vremena ili preko noći.

Potrebne sastojke za pripremu svog idealnog doručka možeš naručiti i na Shopaj24, a cjelokupnu ponudu ENCIAN proizvoda pogledaj ovdje.

Photo: shutterstock

Komentari 0