Life&style

3 povijesna romana u kojima ne manjka drame

Život jedne od naslavnijih kraljica svih vremena, povijesna priča puna seksualnog naboja i knjiga o mračnoj strani ljubavi Katarine Medici - pred tobom je odlična literatura

Mi ljudi smo radoznala bića i volimo njuškati i zabadati nos svugdje - volimo njuškati po sadašnjosti, zanima nas što će biti u budućnosti i  obožavamo kopati po prošlosti. Nikako da se smirimo i uživamo trenutku. Ali eto, pošto smo tako „prokleti“, imamo sreće pa nam tu i tamo neka dobra duša napiše neki povijesni roman koji odaje tajne iz prošlosti. Zato smo izdvojili tri povijesna romana koja su nam se baš svidjela!

Viktorija - Daisy Goodwin 

 | Autor:

Svi poznajemo nekoliko žena iz prošlosti koje su ostavile vrlo snažan trag. Jedna od njih zasigurno je moćna kraljica Viktorija. Priču o njoj odlučila nam je približiti Daisy Goodwin, a zasigurno ćete saznati neke insiderske informacije koje vam povijesne knjige zasigurno nisu odale.
Davne 1837. mlada Alexandrina probudila se i shvatila da je postala kraljica najmoćnije zemlje na svijetu. Ne sviđa joj se to ime i odlučuje da ju se počne zvati Viktorija, po njenom srednjem imenu. Sitna je i pitanje je može li ona biti prava kraljica ili će njom upravljati njena majka i sir John Conroy. Od nje se očekuje da se uda za svog bratića Alberta, ali ona odlučuje da to nije za nju. On ne zna ni plesati. Radije bi htjela vladati sama, muž bi joj samo stajao na putu. Zbog toga se mlada kraljica Viktorija odluči okružiti samo ljudima koji vjeruju u nju i koji je ispunjavaju. I tako postane jedna od najmoćnijih žena povijesti. (Mozaik Knjiga, 119,00 kn)

 

Brojni grijesi Lorda Camerona - Jennifer Ashley 

 | Autor:

Tko je spreman za malo povijesti s mnogo uzbuđenja i seksepila onda nikako ne bi trebao propustiti knjigu 'Brojni grijesi Lorda Camerona'. Svačega se tu nađe, a Jennifer Ashley potrudila se da nam ne padne na pamet ispustiti knjigu iz ruku sve do posljednje stranice.

Ainsley Douglas nema toleranciju za nepravdu pa bi u konačnici napravila sve samo da popravi što je potrebno popraviti. Iz tog razloga provaljuje u sobu Lorda Camerona u kojoj ju on i zatekne. Ništa ne bi bilo problem, Ainsley bi se izvukla, međutim, on ju je već jednom susreo tu i to prije pet godina. Tada je rekla da bi se htjela upustiti u izvanbračnu avanturu, ali ipak odustaje od te ideje iz poštovanja prema svome mužu. No danas je Ainsley udovica i Lord Cameron bi se baš htio s njom malo poigrati dok je onda samo htjela osramotiti kraljicu. (Naklada Neptun, 119 kn)

 

Gospodar želja - Judith Merkle Riley 

 | Autor:

Za ljubav bi mnogi dali život, mnogi bi učinili nešto prekrasno, a mnogi bi učinili nešto užasno. Ovo posljednje možda nije baš pohvalno, ali Judith Merkle Riely se odlučila posvetiti toj mračnoj tematici u svom povijesnom romanu 'Gospodar želja'. Kraljica Katarina Medici bi učinila sve da zadrži svog muža. Ljubomora joj ne da mira tako da se odlučila riješiti njegove ljubavnice. Kako bi to postigla odlučuje pronaći besmrtnu glavu Menandra, Gospodara želja! (Znanje, 29,90 kn)

 

Photo: None

Komentari 0