Life&style

3 lokacije u Gorskom kotaru koje će te očarati svojim ljepotama

  • Vikend je prilika za svima nam omiljena putovanja, a omiljena su nam ona u prirodu
  • Ukoliko ti pothitno treba predah od obaveza, predlažemo ti da već sljedeći vikend spakiraš stvari, sjedneš u auto i uputiš se u čarobni Gorski kotar
  • Donosimo ti 3 lokacije u Gorskom kotaru koje će te očarati svojim ljepotama: Kanjon Kamačnik, Nacionalni park Risnjak i Lokvarsko jezero

Odmor od gradske vreve najbolje je iskoristiti za bijeg u prirodu. Boravak u prirodi, duge šetnje, udisanje šumskog zraka i ukusna hrana najbolji su lijek za izmoreno tijelo i dušu i najbolji način da 'napuniš baterije'. Zato za sve ljubitelje prirode otkrivamo tri lokacije za savršen vikend izlet u prirodi, točnije u čarobnom Gorskom Kotaru. 

Moramo priznati, bilo je teško, jer Gorski kotar krije brojne ljepote, no izbor je pao na sljedeće tri lokacije koje vrijedi posjetiti. Jesen i zima uistinu su idealna godišnja doba za uživanje u Gorskom kotaru. Predlažemo ti da već sljedeći vikend spakiraš stvari, sjedneš u auto i uputiš se na jednu od ovih lokacija ili, još bolje - na sve tri!

 | Autor: Citroën Citroën

Kanjon Kamačnik

Ukoliko još uvijek nisi posjetila ovaj zaštićeni krajolik koji svojim ljepotama pobuđuje pozornost već dugi nizi godina, vrijeme je da to pothitno promijeniš. Kanjon Kamačnik nalazi se u jednom od najljepših dijelova Gorskog kotara, nedaleko Vrbovskog. Kroz njegovu slikovitu sutjesku izgrađeni su 1961. godine pješački put i  drveni mostići, koji vode kroz prekrasnu prirodu, a staza uz rječicu Kamačnik je prilagođena za sve uzraste. Cijela ruta udaljena je oko sedam kilometara i za nju je potrebno maksimalno tri sata hoda. Na samom ušću smješten je ugostiteljski objekt 'Kamačnik' koji posjetiocima nudi odmor uz domaću hranu i piće pa je prava šteta ondje u pauzi ne isprobati štrudlu ili popiti kavu uz predivan pogled na prirodu. 

Nacionalni park Risnjak

Za sve one koji vole planinarenje, naš topli prijedlog je Risnjak. Mnogi pogrešno vjeruju kako Risnjak mogu posjetiti samo planinari s iskustvom i kondicijom, no to nije istina. Nacionalni park Risnjak nudi raznolike staze koje su prilagođene različitim uzrastima, a pogled koji se pruža uistinu je senzacionalan. Jedan od najljepših vrhova Risnjaka, a ujedno i Hrvatske, je Snježnik do kojeg vodi poprilično nezahtjevna staza. Ukoliko ipak nisi raspoložena za planinarenje, predlažemo ti da posjetiš izvor rijeke Krke - jedno od najimpresivnijih krških izvora u Hrvatskoj. Izvor Kupe nije poseban samo zbog svoje bistre zelenoplave boje, nego i zbog činjenice da Kupa odmah iz malog jezera istječe kao velika rijeka. Ovo je područje proglašeno zaštićenim 1963. i jedno je od najjačih, najrasprostranjenijih i najdubljih hrvatskih vrela.

 | Autor: Citroën Citroën

Lokvarsko jezero

Jedno od najpopularnijih izletišta u Gorskom kotaru svakako je i Lokvarsko jezero, umjetno jezero nastalo u 50-im godinama prošlog stoljeća. Lokvarsko jezero je posebno po tome što se, unatoč tomu što je umjetno, odlično uklopilo u okoliš te izgleda kao ruku djelo 'majke prirode'. Jezero je na pojedinim mjestima duboko čak 40 metara, a na njemu možeš možeš veslati i pecati, u sezoni se provozati njime turističkim brodićem, prošetati se ili provozati biciklom po 17 kilometara dugoj stazi oko jezera ili jednostavno sjesti i uživati u krajoliku i smirujućem učinku koji ima voda. Ukoliko tražiš preporuku što i gdje jesti, predlažemo ti da posjetiš restoran Eva koji se nalazi pored samog jezera i isprobaš njihov poznati gulaš od divljači.

Za svoje sljedeće putovanje odaberi Citroën C5 Aircross

Ni jedno putovanje ne može proći bez limenog ljubimca. Citroën C5 Aircross je pouzdan i siguran partner svakog putovanja, koji te neće razočarati ni po kojem kriteriju. Najsvestraniji i najudobniji SUV u svom segmentu definitivno je zaslužio ove epitete. 

Citroën C5 Aircross opremljen je ovjesom i sjedalima Advanced Comfort® te nudi iskustvo tipično za Citroën. Ima jedinstvenu modularnost s tri individualna, klizna i preklopiva sjedala te prtljažnikom Best in Class. Za udobno putovanje automobilom važno je da sa sobom možeš ponijeti sve potrebne stvari. Novi Citroën C5 Aircross nudi obilje praktičnog i funkcionalnog prostora za pohranu. S velikim rashladnim odjeljkom ispod srednjeg naslona za ruke, pretincem za rukavice i velikim prostorima za odlaganje na vratima, zadovoljit će potrebe i onih najzahtjevnijih.

 | Autor: Citroën Citroën

Valja spomenuti i širok raspon sustava pomoći u vožnji koji ovaj automobil nudi, a koji povećavaju udobnost i sigurnost vozača i putnika, kao primjerice Highway Driver Assist - sustav autonomne vožnje 2. razine koji kombinira adaptivni tempomat sa Stop & Go i aktivnim upozorenjem na napuštanje trake.

Korisno je i to što putem aplikacije MyCitroën možeš pronaći lokaciju svog automobila ili kontaktirati Citroën Assistance.

 | Autor: Citroën Citroën

Iskoristi atraktivnu ponudu u studenom koju je za tebe pripremio Citroën i uživaj u čarima ovog svestranog i atraktivnog automobila koji može biti tvoj uz mjesečnu ratu od 310 eura. Uz kupnju ovog ljepotana na poklon dobivaš i 4 zimske gume uz Citroën Financiranje te 5 godina jamstva

Također, na poklon dobivaš i članstvo u klubu vjernosti Citroën Zauvijek, koji je namijenjen vlasnicima vozila marke Citroën svih godišta i nudi niz pogodnosti s kojima omogućava povoljnije održavanje u mreži ovlaštenih servisa.

Više detalja saznaj na Citroen.hr.

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0