Life&style

10 restorana s najljepšim terasama u Zagrebu: osim finom hranom osvajaju i ambijentom na otvorenom

  • Obožavamo ovo toplo doba godine kad možemo s društvom fino uživati na nekoj terasi uz poneki fini zalogaj 
  • Zagrebačka gastro ponuda vjerojatno nikad nije bila bogatija, a mnogi se restorani, osim s izvrsnom hranom, mogu pohvaliti i ugodnim ambijentom na otvorenom 
  • Odabrali smo 10 zagrebačkih restorana s doista lijepim terasama

Zagreb se doista može pohvaliti bogatom ponudom dobrih restorana, a kad dođe toplije vrijeme i otvore se terase, nekako sve još dodatno živne i dobije poseban šarm. Topli dani izmamili su i nas na druženje i finu hranu na jednu od zagrebačkih terasa restorana, pa smo odlučili napraviti popis najljepših terasa restorana u Zagrebu. Zadaća nije bila laka, sigurno smo izostavili koji „biser“ ili možda baš tvoju omiljenu terasu, ali vjerujemo kako će svatko pronaći nešto za sebe… 

Bistro Apetit

Chef Marin Rendić pobrinuo se da u Bistrou Apetit na adresi Jurjevska 65 okusi budu najvažnija stavka te, kako sam kaže: „U ovom restoranu nije važno biti viđen, važno je doći i uživati u hrani koja se pamti.“ Terasa Bistroa Apetiti okružena je zelenilom i pruža ti priliku da se odmakneš od gradske vreve te uživaš u „fine dine“ kuhinji koja je već godinama na vrhu liste najboljih domaćih restorana. 

 | Autor: Bistro Apetit Bistro Apetit Foto: Bistro Apetit  | Autor: Bistro Apetit Bistro Apetit Foto: Bistro Apetit

Rougemarin

U Folnegovićevoj 10 smjestio se restoran Rougemarin, koji nam je jedan od omiljenih. Hrana koja se tamo nudi sa sezonskog menija chefa Marija Medaka doista je fenomenalna (a poznati su i klasici poput sicilijanske pizze, BBQ rebarca, hamburgera…) atmosfera opuštena, a posebice nam je gušt uživati u delicijama restorana u toplijoj sezoni na velikoj terasi okruženoj zelenilom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rougemarin (@rougemarin.hr)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rougemarin (@rougemarin.hr)

Balon

Na adresi Prisavlje 2 smjestio se restoran Balon koji je poznat po svojoj kvalitetnoj gastro-eno ponudi. Paleta jela chefa Stipana Iličića doista je impresivna, a u finim delicijama možeš uživati na prostranoj terasi koja jamči izvrstan provod. 

 | Autor: Foto: TripAdvisor, Restoran Balon

Le Bistro Esplanade/Zinfandel’s 

Vjerojatno ne treba puno pričati o restoranu  Le Bistro s glavnom cheficom Anom Grgić u sklopu hotela Esplanade u Mihanovićevoj ulici 1. Fina jela koja spajaju tradicionalnu hrvatsku kuhinju i francuski chic neće nikoga ostaviti ravnodušnim, a tamo možeš probati već kultne, po mnogima najbolje štrukle u Hrvatskoj i šire. Također, u blizini, zapravo s druge strane hotela, nalazi se i restoran Zinfandel’s te njegova kultna Oleander terasa, možda najpoznatija i za mnoge najljepša u Zagrebu.

 | Autor: Hotel Esplanade Hotel Esplanade Foto: Hotel Esplanade  | Autor: Hotel Esplanade Hotel Esplanade Foto: Hotel Esplanade

Dubravkin put

Na samo nekoliko minuta od samog središta grada, nalazi se restoran Dubravkin put (na broju 2), koji je koncipiran kao restoran i wine bar. Osim modernog interijera, tu je i prekrasna terasa koja pruža predivan pogled na park i šumu. Jela koja se tamo nude spadaju u sam vrh hrvatske gastronomije, tako da je ovo zasigurno restoran koji bi svatko trebao barem jednom posjetiti!

Mali Bar

Mali bar u Vlaškoj ulici 63, neodoljivo je simpatičan „mali“ restoran  poznat po jelima od isključivo svježih sezonskih namirnica koje svakodnevno nabavljaju na obližnjoj tržnici Dolac. To je jedno od posjećenijih mjesta u gradu, pa stol treba rezervirati i u ljetnim mjesecima, kad je otvorena i vrlo ugodna i zgodna terasa, koja je poseban doživljaj u vrijeme kasnijeg ručka ili večere.

 | Autor: Instagram @malibar Instagram @malibar Foto: Instagram @malibar

Možda vas zanima Terasa s najljepšim pogledom u Zagrebu: otkrili smo novo mjesto za ispijanje kave ili brunch Rubrika Life&style Life&style

Il Secondo

Il Secondo nalazi se u Novom Zagrebu na adresi Avenija Dubrovnik 12, nasuprot Zagrebačkog velesajma. Premda je „sakriven“ među novozagrebačkim zgradama, kvalitetna talijanska i mediteranska jela mnoge privlače da upravo Il Secondo odaberu za odlazak na fini ručak ili večeru. Il Secondo može se pohvaliti doista velikom i lijepom vanjskom terasom, koja je, premda se nalazi u blizini gradske vreve, poput gastro oaze u kojoj će uživati i najveći gurmani. 

 | Autor: Facebook Il Secondo Facebook Il Secondo Foto: Facebook Il Secondo

Restoran Boban

Restoran Boban nalazi se u samom centru grada, u Gajevoj ulici 9, a ima dvije „skrivene“ terase na kojima možeš uživati u biranim jelima talijanske kuhinje pripremljenima prema domaćoj recepturi i modernim tehnikama. Svakako preporučujemo Bobanovu vrtnu terasu okruženu zelenilom te skrivenu od znatiželjnih pogleda i svakodnevne gužve. 

 | Autor: Restoran Boban Restoran Boban Foto: PR, Restoran Boban

La štruk 

OK, La šruk nije klasični restoran, nego je mjesto gdje se na meniju nalaze samo štrukli i to u najrazličitijim varijantama. Međutim, La Štruk u Skalinskoj ulici ima toliko slatku terasu da smo ga jednostavno morali uvrstiti na ovaj popis…

 | Autor: Gault&Millau Gault&Millau Foto: Gault&Millau

Okrugljak

Kada je riječ o velikoj terasi, ambijentu i bijegu od gradske vreve, onda nikako ne smijemo preskočiti restoran Okrugljak u Mlinovima br. 28. Velika vanjska terasa, vrt, potočić, vječni hlad i podsljemenska zona mame brojne goste u ljetnim mjesecima na odmor za oči i raj za nepce. 

Možda vas zanima 9 zagrebačkih terasa s najboljom vibrom za ispijanje kave, ali i večernji izlazak Rubrika Life&style Life&style
Photo: Zinfandel's
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    lijepo