Horoskop

Tjedni horoskop: Rješavamo stare probleme, a 3 znaka trebaju pripaziti na ljude koji su ih već povrijedili

  • Tjedan počinje opozicijom Sunce-Hiron: Hiron je ranjeni iscjelitelj u astrologiji pa kad je on uključen, uvijek se radi oko iscjeljivanja, rješavanja starih problema, odbacivanja tereta…
  • Međutim, potreban je oprez da ne 'izgorimo' od naleta emocija i ne potaknemo nesuglasice i svađe 

Mars poziva na aktivno djelovanje i na susrete s drugim ljudima. Dobrodošli smo pozvati naše omiljene ljude da nas prate na ovom putu i možda čak i rješavaju stare probleme s nama.

Tjedni horoskop od 14. do 20. listopada 2024. godine 

Venera se kreće u vatrenom i pustolovnom znaku strijelca pa će u našim međuljudskim odnosima opet na rasporedu biti laganije teme. Sada je dobro vrijeme da ti i partner zajedno nešto doživite i samopouzdano gledate u budućnost. Ali, Venera u strijelcu također ima očekivanja. U vezi ćemo trebati zajednički djelovati kako bismo zajedno rasli i vezi dali dublje značenje, što će nas dodatno zbližiti.

Osim toga, 17. listopada nastupa pun mjesec, što dodatno pojačava osjećaje. Bilo bi dobro da ne dopustimo da nas to ne uvuče u svađe. Moguće napetosti bit će osobito uočljive u kontaktu s ljudima koji su nas već povrijedili. To će osobito pogoditi jarce, blizance i djevice. Ukaže li se prilika da se nešto uistinu razjasni, treba je iskoristiti. Međutim, ako obje strane žele samo iznositi optužbe, bolje je prekinuti raspravu prije nego što eskalira.

Jarac

Ljubav: Raspoloženje će biti dosta emotivno, a to bi ti moglo biti malo previše, jer zapravo ne znaš kako pokazati drugoj osobi da ti treba više prostora. Za vikend bi s mogla povući i udaljiti se od drage osobe, što bi moglo izgledati pomalo naglo. Ali, tebe neće biti briga za to. Slobodni bi trebali nastaviti s flertom do četvrtka: Venera će podržavati potragu za svojom srodnom dušom. Nakon toga će tvoj interes jenjavati i radije ćeš se baviti sobom i svojim hobijima.

Posao: Na svom poslu ćeš briljirati svojim taktičkim vještinama i poznavanjem ljudi. Dobro ćeš se slagati s gotovo svakom mušterijom ili čak teškim šefom. Kao zemljani znak ponekad možeš biti previše racionalna, ali s poslovnim planetom Merkurom u vodenom znaku više ćeš vjerovati svojoj intuiciji i pridavati veći značaj društvenoj komponenti. To će ti dati dodatne bodove kada je riječ o timskom radu: ljudi će jednostavno više voljeti raditi s tobom. Još jedan plus: imat ćeš izvrstan osjećaj za novac.

Zdravlje: Vjerojatno i sama primjećuješ da trenutačno nemaš baš puno energije na raspolaganju. Tamo gdje si inače stroga prema sebi, sada popuštaš i vodiš više brige o svojim emocijama. Sada je vrijeme da razmisliš o tome što možeš učiniti za svoju mentalnu dobrobit. 

 | Autor: Instagram @linda.sza Instagram @linda.sza Foto: Instagram @linda.sza

Vodenjak

Ljubav: U početku tjedna bit ćeš prilično nezainteresirana, ali Venera će ti probuditi želju za bliskošću i zavođenjem baš na vrijeme za vikend. Smisli nekoliko stvari kako bi nadoknadili prethodni nedostatak interesa – i potpuno uroni u ljubavnu igru. Flert će za samce biti vrlo zabavan, premda će do četvrtka navečer vladati zatišje. Ali, tada ćeš se briljantno ukazati – i doslovno očarati osobu s kojom ćeš razgovarati. Za vikend te očekuje puno akcije. 

Posao: Sreća je na tvojoj strani, a Jupiter će se pobrinuti za to. Ali, tvoji ovotjedni uspjesi vjerojatno neće biti osobito veliki. To je zbog Merkura: poslovni planet  je u napetosti, što otežava tvoj napredak. Također ti zamagljuje pogled na dobre ponude. 

Zdravlje: Sunce ti sada daje osnovnu energiju potrebnu za ovaj tjedan. Ali, ništa više od toga. Drugi planet moći, Mars, zauzet je drugim horoskopskim znakovima. To znači da možeš uživati u svojoj omiljenoj aktivnosti. Pozovi voljene u svoj dom na društvene igre. 

Riba

Ljubav: Srca vam divlje lupaju samo od pomisli jedno na drugo. Ima tu i čeznutljivih pogleda i pomalo ljubavne atmosfere à la Hollywood. Barem do četvrtka navečer. Nakon toga će Venera malo ohladiti tvoju želju. Za vikend samce očekuje zanimljiv izlazak – mogla bi se čak i zaljubiti. 

Posao: Na putu si uspjeha na svom poslu. Uživaš u onome što radiš, dobro se zabavljaš i dobivaš reakcije kakvima si se nadala. S entuzijazmom će ti pljeskati za tvoju sjajnu izvedbu. Šlag na torti ovog uspješnog tjedna je sreća u kupovini. Napokon ćeš pronaći nešto što si dugo tražila - i to po nižoj cijeni od očekivane.

Zdravlje: Možeš opušteno kliziti kroz tjedan i ponovno možeš vjerovati svom dobrom osjećaju, koji ti govori kada bi trebala biti aktivna, a kada je odmor dobar za tebe. Napredovat ćeš u kreativnom hobiju, a wellness bi ti dobro došao da se u potpunosti opustiš i napuniš baterije. Priušti si i dodatnu njegu.

Ovan

Ljubav: Tjedan će početi prilično mirno i ponekad bi ti mogao nedostajati intenzitet, jer kao ovnu ti je vruća strast u krvi. Ostani opuštena, dogodit će se i to! U četvrtak je pun mjesec u tvom horoskopskom znaku i dobit ćeš sve što želiš: duboke osjećaje, senzualne trnce i ubrzano lupanje srca samo razmišljajući o svom dragom. A samci će imati sreće u flertu. Jedna osoba će te potpuno fascinirati. Venera će od četvrtka navečer biti u strijelcu, a onda će strast još više proključati.

Posao: Sada se ne moraš puno truditi jer sve jednostavno ide u željenom smjeru. A budući da je poslovni planet Merkur trenutačno zauzet drugim znakovima zodijaka, bilo bi dobro da sve važno obaviš do srijede. Tada se možeš koncentrirati na ljubav čiste savjesti. Jedino izbjegavaj nepotrebne kupnje. Lako možeš doći u iskušenje da napraviš minus na računu. 

Zdravlje: Opusti se i polako - to bi trebao biti tvoj moto kada su u pitanju aktivnosti u slobodno vrijeme ovog tjedna. Naime, zvijezde ti nude emocionalnu dubinu, ali ne i puno tjelesne energije. Sport se ponekad može otkazati. Također pazi da ne pretjeraš s obilnim obrocima i pićem. Suzdržavaj se što je više moguće: osjećat ćeš se dobro, puniti baterije i uživati u životu.

Možda vas zanima Ovo je najbolji kućni ljubimac za svaki horoskopski znak, a pas je idealan za dva znaka Rubrika Life&style Life&style

Bik

Ljubav: Venera ti baš ne odgovara ovih dana, što može utjecati na tvoju vezu: zapravo se nećete osjećati blisko jedno s drugim. Možda se pojave iritantne teme i shvatiš: „Dobro, sad je dosta. Treba riješiti probleme!" Ako se pobrineš za to, uživat ćeš u senzualnoj energiji Marsa. To će utjecati na tebe cijeli tjedan, ali tek kada u četvrtak navečer Venerina napetost nestane, sva će tvoja osjetila biti spremna i moći ćeš u potpunosti uživati u kemiji između vas dvoje. Slobodni krajem tjedna mogu agresivnije flertovati. Šanse za ljubav su velike!

Posao: Sada možeš dosadne rutinske poslove brzo završiti. Možeš i urediti svoj ured i riješiti se svega što te ometa u poslu. Mars te čini snažnom pa će ti više odgovarati fizički rad nego mentalni izazovi. Merkur će ti ionako sve minirati. Pazi da ne daješ neozbiljna obećanja i ne nasjedaš na primamljive ponude.

Zdravlje: Zahvaljujući Marsu imat ćeš stabilnu osnovnu energiju. Ali, radije bi to iskoristila u uredu nego se bavila sportom. Navečer se počasti dobrom hranom ili drugim stvarima ugodnima za dušu. Prepusti se mirisnim kremama i bogatoj njezi.

 | Autor: Instagram @emilisindlev Instagram @emilisindlev Foto: Instagram @emilisindlev

Blizanci

Ljubav: Sunce ti sada daje ležernost koja će biti nevjerojatno dobro prihvaćena. To će ti pomoći da uživaš u lijepim trenucima ljubavi i lukavo zanemariš one manje lijepe. Sada bi mogla fino uživati, a  osobito od petka, kada je Venera točno nasuprot tvog znaka i suštinski te suočava s problemima koji već dulje vrijeme kuhaju u vezi. Sada bi to moglo izbiti i pozvati te da zauzmeš stav i riješiš te probleme, umjesto da i dalje šutiš. Ovakav sukob bi u početku mogao boljeti, ali poslije ćeš se osjećati dobro jer ćeš znati da si se oslobodila tereta.

Posao: Na poslu stvari idu tako-tako. Postigla si puno u posljednjih nekoliko tjedana i sada možeš opet biti opuštena. Zapravo još uvijek živiš na valu uspjeha. Ali, to te ne bi trebalo dovesti u iskušenje da se previše opustiš. Možeš dovršiti projekt koji je već neko vrijeme otvoren. Međutim, nove ideje još mogu pričekati. Premda ti Merkur ne šalje nikakve impulse, sretan planet Jupiter je na tvojoj strani. Bilo bi dobro da ostaneš mentalno budna. 

Zdravlje: Bit ćeš dobro raspoložena i znat ćeš kako svoje slobodno vrijeme uz malo truda održati uzbudljivim. Iz perspektive zvijezda sve radiš kako treba, jer trenutačno nemaš previše energije na raspolaganju. Inače, najugodnije ćeš se osjećati uz drage ljude oko sebe. Iskoristiti to i uživaj u večerima s društvom.

Rak

Ljubav: Do četvrtka navečer će se Venera ponašati kao tvoja božica sreće u pitanjima požude i ljubavi. Erotski Mars će te cijeli tjedan maziti senzualnim porivima. A ti ćeš se valjati u sreći i uživati u svakom trenutku s dragom osobom. Ali, vikendom bi se mogla povući, jer trebaš malo više vremena za sebe. Samci ne bi trebali nužno planirati flert za vikend. U prvoj polovici tjedna veća je šansa za susret koji će te dugoročno usrećiti.

Posao: Jednostavno ti dobro ide, a s Merkurom u svojoj kreativnoj kući će dobre ideje izvirati iz tebe. Tvoji kolege će ti pljeskati i pomoći da ih provedeš. U svakom slučaju, uspijevat ćeš pridobiti različite ljude da se slože oko zajedničkog cilja. Čak i kad stvari postanu teške, održavat ćeš timski duh i bit ćeš uzor drugima. 

Zdravlje: Mars ti sada daje energiju i jača tvoju izdržljivost i fizičku kondiciju, dok se Venera brine za tvoje psihičko blagostanje - barem do četvrtka navečer. Poslije ćeš se možda biti osjetljivija. Sada je bitan odmak od tema koje s tobom nemaju veze. Kako? Priušti si trenutke koji pripadaju samo tebi. Ispuni svakodnevicu svime što te veseli. 

Lav

Ljubav: Možda ćeš se dobro zabavljati s prijateljima, ali ljubav će ovaj tjedan ostati iznenađujuće hladna. Na to nisi navikla kao vatreni znak – i to će te jako iritirati. Ali ne brini zbog toga. Pred kraj tjedna, točnije u četvrtak navečer, Venera prelazi u znak strijelca. Tada će napokon sve biti u redu između tebe i partnera. A slobodni će imati puno veću želju za flertom. Kako tjedan odmiče, ljubav će imati više za ponuditi.

Posao: Nećeš se baš zagrijati za ono što sada moraš odraditi. Tvoj šef bi mogao primijetiti da se mučiš s poslom i moglo bi doći do neugodnog razgovora. Možda bi bilo dobro da si uzmeš malo slobodnog vremena i razmisliš o tome što želiš učiniti sljedeće u svojoj karijeri. Tjedan je prilično dobar za to.

Zdravlje: Sunce ti sada daje snagu, a Mars ti je oduzima. To vjerojatno primjećuješ jer tvoje stanje i raspoloženje ide gore-dolje. Ponekad ćeš se osjećati kao da možeš sve te da možeš sve oko sebe zaraziti svojim entuzijazmom. Ali, nedugo nakon toga će sve pasti u vodu i povlačit ćeš se u sebe. Slobodno vrijeme najbolje je ne planirati puno unaprijed, nego odlučiti prema raspoloženju.

Djevica

Ljubav: Još uvijek uživaš u intenzivnim osjećajima i u činjenici da se osjećaš tako blisko osobi u svom srcu. Krajem tjedna ćete se vas dvoje malo udaljiti. Venera će od četvrtka navečer biti u napetosti, što će donekle narušiti harmoniju. Ali, ništa ozbiljno. Doduše, često ćete se svađati, ali uglavnom ćete se složiti na kraju. Samcima je bolje da spoj planiraju u prvoj polovici tjedna, jer su šanse za pronalazak ljubavi veće.

Posao: Za svaku temu ćeš pronaći prave riječi kako bi bila razumljiva drugima. Svatko tko radi u prodaji imat će velike šanse za uspjeh. Ali, također ćeš biti dobra u razgovorima sa šefovima i izvući maksimum iz toga. 

Zdravlje: Bit ćeš željna akcije. Ali, također ćeš znati da ti je potreban redoviti odmor kako bi napunila baterije. Brzo ćeš osjetiti što ti je potrebno u datom trenutku. 

Vaga 

Ljubav: Sunce unosi u tvoju vezu novu lakoću, a kao samca čini te zvijezdom flert scene. To će biti vrlo intenzivno taman za vikend. Venera će bacati svoju ljubavnu zvjezdanu prašinu pa ćeš još intenzivnije uživati u zajedničkom vremenu s voljenom osobom. Samci sada sve stavljaju na jednu kartu – s uspjehom. Jedan flert ima pravi potencijal i može se čak razviti u veliku ljubav.

Posao: Tvoj fokus je sada očito na ljubavi pa ti posao ponekad može biti u drugom planu. Posljednjih nekoliko tjedana si puno radila, ali i postigla si puno. Doista zaslužuješ kreativni odmor. Međutim, trebala bi odgoditi rutinske poslove ako je moguće. Povećava se rizik od pogrešaka iz nepažnje. Također je bolje izbjegavati šoping centre: kupovat ćeš bez razmišljanja i ubrzo ćeš zažaliti.

Zdravlje: Koncentrirat ćeš se na ono što ti ide dobro i što te čini sretnom – i iz toga crpiti veliku snagu. Pametno ćeš ignorirati sve ostalo i svjesno tražiti male odmore od svakodnevnog života. Stres sada jednostavno nema šanse kod tebe.

 | Autor: Instagram @lovisabarkman Instagram @lovisabarkman Foto: Instagram @lovisabarkman

Škorpion

Ljubav: Do četvrtka ćeš još lebdjeti na svom ružičastom oblaku, a onda Venera ide dalje pa ćeš shvatiti da ti opet treba više vremena za sebe. Posljednjih nekoliko tjedana bilo je nevjerojatno dobro u tvojoj vezi, ali tome je sada kraj, jer ćeš ponovno stavljati sebe i svoje interese u fokus. Samci će provoditi vrijeme s prijateljima i manje je vjerojatno da će tražiti novu ljubav.

Posao: Poslovni planet Merkur je sada na tvojoj strani, a to znači da imaš najbolje izglede za napredovanje u karijeri, a također i za punjenje svog računa. Sve što se tiče poslova i novca je pod sretnom zvijezdom s Merkurom. Ovo je idealno vrijeme da se uhvatiš u koštac s projektom koji ti je iznimno važan te da si postaviš nešto ambicioznije ciljeve. Lakše ćeš dobiti ono što želiš. Slobodno pitaj svog šefa za povišicu. Uostalom, tvoj dobar učinak treba biti nagrađen.

Zdravlje: Mars sada djeluje kao tvoj izvor snage. To ne samo da će poboljšati tvoju kondiciju, nego će također osigurati emocionalnu snagu i dobru ravnotežu tvojih fizičkih i mentalnih potreba. 

Strijelac 

Ljubav: Odbrojavaj, jer od četvrtka navečer dolazi tvoje vrijeme: Venera prelazi u tvoj horoskopski znak pa počinje tvoje vrijeme u pitanjima strasti i ljubavi. Svatko tko je samac i želi to promijeniti: šanse za to rijetko su bile bolje! Ako želiš osvježiti svoju vezu, uspjet ćeš - s lakoćom. Sada također možeš napraviti konkretne planove za budućnost. Ljubav, vjenčanje, dijete – vrijeme je za ozbiljan razgovor…

Posao: Na poslu je sada dovoljno raditi ono što je nužno. Puno si toga dobroga napravila proteklih tjedana pa se sada možeš opustiti – i koncentrirati na ljubav. Sve će najbolje funkcionirati ako ćeš upotrijebiti svoju maštu. Ali, bolje je pričekati još malo za važne odluke. 

Zdravlje: Možeš opušteno kliziti kroz tjedan i uživati u trenucima slobodnog vremena. Sve ćeš lakše raditi i povremeno se nagraditi opuštajućom večerom kod kuće. Osjećat ćeš se mirnije iznutra i to je nevjerojatno dobro za tebe.

Laži o horoskopskim znakovima Možda vas zanima Najveća mana tvog horoskopskog znaka zapravo je najveća vrlina i kompliment Miss7 Horoskop
Photo: Instagram @hannaschonberg

Komentari 0