Horoskop

Retrogradni Merkur je stigao i pratit će nas cijele blagdane. Kako će to izgledati?

  • Dugo se smatralo da retrogradni Merkur izaziva razdoblje promjena i općeg kaosa
  • Danas mnogi smatraju da ovaj astrološki fenomen utječe na sve, od tvog raspoloženja do tvojih postupaka
  • Što očekivati od ovog retrogradnog Merkura, koji je počeo 13. prosinca i ostaje ovdje tijekom cijelih blagdana?

Od svađe s prijateljima do općeg osjećaja nesposobnosti, retrogradni Merkur odnosi se na vrlo posebnu vrstu kaosa koji se događa tijekom određenih razdoblja u godini kada je kretanje ovog planeta retrogradno. Dok je 2023. godina ponudila samo tri od ovih razdoblja, 2024. će nas  retrogradni Merkur počastiti divna četiri puta.

Međutim, što je uopće ovaj fenomen koji se često spominje i može li zapravo utjecati na naš svakodnevni život? S našim trećim i posljednjim retrogradnim Merkurom 2023. godine, a koji je počeo 13. prosinca, pogledat ćemo što to znači te kako se najbolje 'obraniti' kroz blagdansko razdoblje.

Što znači retrogradan Merkur?

Kada netko kaže da je Merkur retrogradan, misli na razdoblje u kojem se Merkur kreće sporije od Zemlje oko Sunca. Planet koji je najbliži Suncu obično se kreće brže od našeg - Merkuru treba 88 dana da napravi svoj put oko Sunca u usporedbi sa Zemljinih 365 dana - tako da kada ide sporije, stvara neku vrstu optičke iluzije da se kreće unatrag.

Astrologija kaže da Merkur vlada komunikacijom, vijestima, putovanjima, tehnologijom, tračevima i informacijama, što znači da kada je u retrogradnom hodu, obično možemo očekivati niz nezgoda, kao što su pogrešne komunikacije ili nesporazumi. 

To može dovesti do svega, od gubitka e-pošte do prekida putovanja (planiraš li kamo otputovati za blagdane? Pripazi onda!), a astrolozi također vjeruju da to može izazvati:

• Promjene u prijateljstvima ili razmirice
• Pogrešne komunikacije i opće nesporazume
• Moždanu maglu, tjeskobu i glavobolje
• Neizvjesnost oko posla i osobnih projekata

Zvuči lijepo, za ne?

 | Autor: Instagram @street_style_paris Instagram @street_style_paris Foto: Instagram @street_style_paris

Što očekivati za vrijeme ovog retrogradnog Merkura 

Službeno je - posljednji ovogodišnji retrogradni Merkur je stigao, i to baš na vrijeme za blagdansku sezonu. Kako prikladno! Premda svaka retrogradnost utječe na sve zvjezdane znakove, znak pod koji svaka retrogradnost spada ima najdublje posljedice.

Posljednji retrogradni Merkur 2023. malo je drugačiji od prethodna dva, zbog činjenice da se Merkur kreće iz jarca u strijelca tijekom svog plesa unatrag. I premda će ovaj retrogradan Merkur biti vrlo sličan ostalima ove godine, postoji nekoliko stvari koje treba znati o retrogradnom Merkuru u jarcu i strijelcu. 

Možda vas zanima 5 horoskopskih znakova koji su najbolji kuhari, nenadmašni čak i u pečenju kolača Miss7 Horoskop

Cjelokupni ton potaknut će velike misli i pobuditi želju da se primiš velikih stvari, zaradiš priznanje i postigneš ono što si oduvijek željela. Dok će te utjecaj marljivog Jarca tjerati da poklekneš, budući da je planet glasnik retrogradan u strijelcu, također će te činiti nemirnom, stvarati ti kašnjenja i kočiti te. To znači da ćeš morati pomicati granice kako bi savladala ta ograničenja.

Što još možeš učiniti za vrijeme ovog retrogradnog Merkura?

Retrogradni Merkur na svakoga utječe drugačije, a postoje načini da malo lakše prebrodiš ovo nesigurno vrijeme. Evo što možeš napraviti za posljednji retrogradni Merkur ove godine:

Iznad svega, nemoj paničariti - prihvati stanje kakvo jest

Važno je upamtiti da su potencijalni utjecaji retrogradnog Merkura u konačnici teoretski. Dakle, čak i ako ti se čini da stvari možda nisu u uobičajenom ritmu, nemoj zanemariti priznanje da bi to moglo biti zato jer si svjesnija potencijalnih promjena i stoga im više pridaješ pažnju.

Naglašavanje potencijalnih problema u konačnici neće ništa promijeniti pa pokušaj izbjeći dramatiziranje. Smirenost ne samo da će ti pomoći s općim izgledima, nego će osigurati da se u daleko boljem položaju nosiš s neočekivanim promjenama.

 | Autor: Instagram @street_style_paris Instagram @street_style_paris Foto: Instagram @street_style_paris

Usavrši komunikaciju

S obzirom da planet Merkur upravlja komunikacijom, bilo da se radi o pisanju ili govoru, potrudi se posvetiti više pažnje pregovorima, poslovnoj komunikaciji pplaniranju putovanja i slanju poruka. Jednostavne stvari, poput pregledavanja svoje e-pošte, a kako bi bila sigurna da nema mjesta nesporazumima, ili uzimanje dodatnog vremena za pregledavanje novih ugovora, učinit će veliku razliku, pa imaj to na umu i napravi to. 

Odgodi važne razgovore

Kao što je gore navedeno, retrogradni Merkur je spreman za nesporazume, pa razmisli o tome da zaobiđeš važne razgovore koji bi mogli imati dugoročan utjecaj na tebe.

Znakovi koji pokazuju svoju inteligenciju Možda vas zanima 4 horoskopska znaka vrlo su pametna, a i znaju kako zadiviti druge inteligencijom Miss7 Horoskop

 

Pokušaj biti što fleksibilnija

Gdje god je to moguće, uzmi si više vremena za ono što moraš obaviti. Primjerice, ako ideš na vlak u određeno vrijeme, razmisli o tome da si daš deset dodatnih minuta vremena. Ako nisi sigurna u novi ugovor ili sporazum, imaj to na umu i odvoji vrijeme da se raspitaš i sve dobro proučiš prije donošenja bilo kakve odluke.

Razmisli u što ulažeš energiju

Dok je retrogradni Merkur žrtveni jarac za opći kaos u svakodnevnom životu, također predstavlja prikladno vrijeme da se osvrneš i razmisliš o tome u što ulažeš svoje vrijeme i energiju. Ravnoteža je važna u svakom trenutku, ne samo tijekom retrogradnog Merkura, pa je dobro napraviti inventuru i pregledati jesi li zadovoljna svojom trenutačnom ravnotežom.

Photo: Instagram @street_style_paris

Komentari 0