Horoskop

Koja je idealna destinacija za godišnji odmor u 2024. za svaki horoskopski znak?

  • Nova godina je za mnoge počela odmorom na snijegu, no zimske su radosti iza nas. S proljećem krećemo u novu rundu godišnjih odmora i putovanja...
  • Bilo da se radi o odmoru na plaži, izletu u grad ili avanturističkom odmoru, zvijezde znaju gdje se ove godine možeš najbolje opustiti
  • Horoskop za putovanja otkriva koja destinacija bi idealno odgovarala tvom horoskopskom znaku u 2024. godini

Ako još uvijek nemaš ideju kamo bi mogla otputovati ove godine, astrolozi su zavirili u zvijezde i otkrili koja destinacija najbolje pristaje tvom horoskopskom znaku. Naime, 2024. bit će godina Sunca. Većini horoskopskih znakova dobro će doći toplo mjesto za odmor u 2024. gdje će moći napuniti baterije i opustiti se. Ali, vatreni znakovi, koji su prirodno nemirniji i nervozniji, mogu se opustiti i u planinama ili svjetskim metropolama, te se s godišnjeg odmora vratiti uravnoteženiji.
  
Iz astrološke perspektive, ovo je savršeno mjesto za tebe…

Jarac – Azori, Portugal

Jarci se mogu osjećati usamljeno, osobito početkom godine. Avanturistički odmor može ti pomoći da razmišljaš drugačije. Impresivna priroda Azora, portugalskog arhipelaga u Atlantiku, zasigurno će ti brzo odvući pažnju i staviti te u dobro i bezbrižno raspoloženje. To i jest potrebno jarcima, jer se ambicioznom horoskopskom znaku jake volje ponekad teško isključiti. Azore karakteriziraju predivan krajolik, slikovita ribarska sela, zelene livade i živice od plavih hortenzija. São Miguel, najveći otok, nudi predivna jezera i plantažu čaja Chá Gorreana. Za avanturističkog jarca sigurno postoji još puno toga za otkriti.

 | Autor: Unsplash/Gherardo Sava Unsplash/Gherardo Sava Foto: Unsplash/Gherardo Sava, Sao miguel, Portugal

Vodenjak – Bac Ha, Vijetnam

Kako bi si priuštili zasluženi odmor, neovisni vodenjaci će preferirati odredište izvan utabanih staza gdje mogu krojiti vlastiti put. Divlji, udaljeni sjever Vijetnama dom je nekih od najljepših krajolika zemlje i rijetko je naseljen. Za aktivni vodeni znak tu je bučni vodopad u blizini sela Huang Thu Pho, samo nekoliko minuta vožnje od Bac Ha, gdje se možeš kupati, ali postoje i izvrsne mogućnosti za planinarenje sjeverno od grada.

Ribe – Lisabon, Portugal

Ribe su sanjive i maštovite. Potpuno upijaš svoju okolinu i voliš biti inspirirana. Bogata umjetnička scena kreativne prijestolnice Portugala oduševit će te. Obavezna posjeta Starom gradu: bijele katedrale, pastelno obojene zgrade, kamene ulice i stoljetne ruševine vode putnike u neko drugo vrijeme. Ribe mogu skakati iz jednog umjetničkog kutka u drugi, od veličanstvenog Muzeja umjetnosti, arhitekture i tehnologije do Muzeja Calouste Gulbenkian, u kojem se nalaze neke od najboljih zbirki na svijetu. Za ribe je i povezivanje s morem čarobno iskustvo, a Portugal je poznat po divljim vodama i velikim pješčanim plažama.

Ovan – Čile, Južna Amerika

Ovnovi su energični, pustolovni i stalno u pokretu. Ovom horoskopskom znaku je odmor potreban kako bi ispuhao svoje ventile. Avanturistički izleti su stoga osobito pogodni za ovnove. Mjesto gdje ćeš dobiti puno za svoj novac je San Pedro de Atacama. Grad oaza u Čileu nalazi se u Andama i poznat je po krajoliku koji oduzima dah, a sastoji se od pustinja, ravnica, vulkana, gejzira i toplih izvora. Kaže se da visok sadržaj kvarca i bakra u regiji daje putnicima pozitivnu energiju, što pogoduje ovnovoj osobnosti. Osim toga, vedro nebo čini ovu regiju jednim od najboljih mjesta na svijetu za promatranje zvijezda, na primjer u zvjezdarnici Alma.

 | Autor: Unsplash/Vinícius Henrique Photography Unsplash/Vinícius Henrique Photography Foto: Unsplash, Vinícius Henrique Photography, Čile

Bik – Toskana, Italija

Bikovi su strastveni tragači za zadovoljstvima. Gdje bi ti moglo biti bolje nego u zemlji tjestenine i ljubavi? Najbolje je odabrati lijepo mjesto u Toskani - što kažeš na Sienu ili Firencu, na primjer? A tamo možeš uživati u dobroj hrani i slikovitom krajoliku. Iz svoje baze možeš jednostavno krenuti na izlete i istražiti okolicu. Italija ima puno toga za ponuditi u pogledu krajolika - savršeno za bikove, koji pripadaju elementu zemlje i stoga crpe snagu iz prirode.

Blizanci – London, Velika Britanija

Element zraka utjelovljuje svestranost - a to je osobito vidljivo kod blizanaca. Ostavi sve negativno iza sebe i koncentriraj se na svoje potrebe, a megametropola je ono što ti treba. London ti nudi kulturnu dubinu, raznolikost i život. Tamo možeš otkriti zaboravljene uličice, povijesne pubove i knjižnice tijekom dana ili otići u kupovinu i plesati u klubovima i barovima noću. Blizanci željni zabave ovdje će svakako doći na svoje.

Možda vas zanima Hobitske kućice i to pune vina. Ako to nije dobra ideja za putovanje, ne znamo što jest! Rubrika Life&style Life&style

Rak – Bangkok, Tajland

Rakovi su blisko povezani sa svojim emocijama. Osjetljivom horoskopskom znaku važna je gostoljubivost i ljubaznost. Užurbani Bangkok će ti se svidjeti jer su mještani poznati po svojoj gostoljubivosti. Hramovi, kanali i ulične tržnice – Tajland ima puno toga za ponuditi. Rakovima koji uživaju u miru vode svidjet će se plutajuća tržnica Damnoen Saduak. Jarke boje, eklektični okusi i atmosfera daju ovom mjestu jedinstvenost.

 | Autor: Unsplash/ Frida Aguilar Estrada Unsplash/ Frida Aguilar Estrada Foto: Unsplash/ Frida Aguilar Estrada, Bangkok

Lav – Cairns, Australija

Odmor s prijateljima ili obitelji mogao bi biti prava stvar za punjenje baterija. Pronađi inspirativan grad u kojem se možeš prepustiti svojoj želji za istraživanjem. Cairns na sjevernoj obali Queenslanda u Australiji je sjajan, premda je daleko. Uz idilične plaže i živahnu backpackersku scenu, tamo možeš doživjeti i prave avanture: Skok s padobranom, bungee jumping ili ronjenje na Velikom koraljnom grebenu nude uzbudljive aktivnosti idealne za lavove.

Djevica – Tokio, Japan

Djevice vole organizirane i čiste stvari. Voliš i planirati pa vjerojatno ne bi otišla na neko mjesto bez temeljitog istraživanja. Japan je postao jedno od najpopularnijih odredišta za putovanja. I to ne bez razloga, jer ovdje se spajaju kultura, futurizam, arhitektura i priroda. Tamo je uglavnom sve što ti srce poželi. Tvoja praktična priroda će voljeti naprednu tehnologiju, poput brzih vlakova koji ti omogućuju da s lakoćom istražiš Tokio. Osim urbane vreve, svjetska metropola ima i idilične nacionalne parkove poput Hakone Izu.

Vaga – Portofino, Italija

Vaga je horoskopski znak kojim vlada ljubavni planet Venera. To znači da voliš biti zaljubljena. Ove godine, međutim, granice su neophodne, zbog čega bi se vage trebale fokusirati na ljubav prema sebi. Portofino je savršen za tebe: Slikovito obalno selo na talijanskoj obali Amalfi sa svojim zgradama pastelnih boja, superjahtama usidrenim u luci i elegantnim buticima jedno je od najboljih odredišta za romantični odmor. Zaljubit ćeš se u tren oka.

 | Autor: Unsplash/Nick Fewings Unsplash/Nick Fewings Foto: Unsplash/Nick Fewings, Portofino

Škorpion – Berlin, Njemačka

Ove godine ne želiš dugo planirati, pa bi spontano putovanje moglo biti prava stvar za škorpiona. Ne možeš pogriješiti s dinamičnom prijestolnicom Njemačke. Naime, tamo postoji kultura, bogata prošlost, živahna ulična umjetnost i najbolji noćni život. Međutim, berlinska klupska kultura nije za one sa slabim srcem; ljudi vole tulumariti od petka do nedjelje. Ali, čak i ako nisi ljubitelj zabave, u Berlinu ćeš dobro proći. Dopusti da te očaraju brojni muzeji, istraži buvljake ili se opusti uz rijeku Spree.

Strijelac – Lhasa, Tibet, Kina

Za Strijelca će godina početi užurbano, što bi moglo izazvati prilično puno uzbuđenja i trajati dok planeti ne promijene smjer. Zato je sada idealno vrijeme da odahneš i napuniš baterije. Nema boljeg mjesta za opuštanje od grada Lhase, čarobne destinacije poznate po visokim planinama, zadivljujućim jezerima i impresivnim budističkim samostanima. Strijelcima je potrebna mješavina kulturnog uzbuđenja i vremena da napune dušu.

 | Autor: Unsplash/Gang Hao Unsplash/Gang Hao Foto: Unsplash/Gang Hao, Lhasa, Tibet

Možda vas zanima Ovaj tjedan si na godišnjem? Zbog pogleda s najvišeg vidikovca na svijetu isplati se ići na jednodnevni izlet Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash / Getty

Komentari 0