Horoskop

Horoskop za listopad: Nakon teških tjedana mnoge znakove čeka veliki uzdah olakšanja

  • Listopad započinje s dobrim vijestima, jer nakon tri kaotična, teška tjedna puna nesporazuma, u nedjelju završava Merkurova retrogradnost
  • Sada, što vrijedi za sve znakove, možemo jasnije razmišljati i bolje komunicirati
  • Prognoze su uglavnom dobre, a pogledaj što u listopadu očekuje tvoj horoskopski znak

U listopadu napokon prestaje nepovoljno djelovanje već legendarno zloglasnog retrogradnog Merkura, kojem se još pridužio i gotovo jednako neugodan retrogradni Pluton. Možda je u proteklih pet mjeseci možda došlo do 'čišćenja': prekida toksičnog prijateljstva, pronalaženja svog unutarnjeg glasa, prihvaćanje stare rane. Međutim, to ne mora biti loše... Osobito bi kardinalni znakovi (ovan, rak, vaga, jarac) iz ovog nazadovanja mogli izići jači, a osobito ako su nešto interno obavili: u najboljem slučaju, u jesen ulaze s dubljom sviješću i razumijevanjem sebe.

Možda vas zanima Osobe rođene u ova 4 horoskopska znaka bez problema će ući u brak - zbog novca Miss7 Horoskop

Venera u vagi i lagana energija zraka

Venera je u znaku vage veći dio mjeseca sve dok ne prijeđe u škorpiona 23. listopada 2022. godine: To znači da ćemo se u prva tri tjedna listopada osjećati lakše i htjet ćemo uživati u svemu što ima veze s tijelom i izgledom. Živi sa stilom, predstavi se tako da se sama sebi najviše sviđaš, a veći naglasak stavi na vanjštinu. To je lagana, ugodna energija. Općenito, listopad 2022. je pun energije zraka: Mars je u blizancima, Venera, kao što je spomenuto, u vagi, Saturn u vodenjaku. To znači da će se zračni znakovi (blizanci, vaga, vodenjak) u listopadu osjećati vrlo ugodno u vlastitoj koži.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Stresan aspekt i puno nove energije

Težak aspekt koji nas prati od početka 2021. dolazi do vrhunca početkom listopada i stvara stresne energije: Saturn je u kvadratu s Jupiterom. Dva se planeta sukobljavaju i neki od nas bi to mogli osjećati te pomisliti: „Ne mogu više ovako!“ u vezi s određenim problemom. Saturn želi zadržati stvari onakvima kakve jesu i inzistira na disciplini, Uran želi revoluciju i nove ideje - unutarnji nemir i oklijevanje tipični su simptomi ovog razdoblja. Uzgred, ovaj aspekt će ostati s nama do siječnja 2023., ali najgore će proći ovog listopada.

Zatim, 22. listopada 2022., Saturn će završiti svoje retrogradno razdoblje, a sljedeći dan će sunce (i Venera) prijeći u znak škorpiona: tada će se moći osjetiti više energije i poleta te više želje za ljubavlju.

Mjesec također ima puno toga za reći u listopadu: 9. listopada 2022. bit će vruć, nestalan, ali i ljekovit pun mjesec u ovnu, a 25. listopada 2022. bit će mladi mjesec, a ujedno i djelomična pomrčina Sunca! 

Evo zašto je listopad 2022. dobar po horoskopu 

Vrijeme je zatišja. To ne znači da ne treba ništa raditi. Ali, listopad je izvrstan za slušanje sebe: Što je to što te čini čovjekom? Što je samo fasada? Uvjeti za pažljivo slušanje su idealni jer sada možeš biti malo sama sa sobom.

Evo što listopad 2022. donosi za svaki horoskopski znak

Ribe ne miruju

Ribe su pod stresom zbog Marsa, zbog čega im nedostaju važni trenuci povlačenja i odmora. Ali, to neće trajati duže vrijeme, nego eventualno do sredine mjeseca (oprez, 8. listopada, na puni mjesec, mogla bi izgubiti kontrolu). Međutim, zato je jako važno postaviti si granice, također i zbog zdravlja. U ljubavi također može biti stresa, ali samo u prvoj polovici prosinca.

Rakovi koriste krize kao prilike

Rakovi moraju izdržati puno napetosti u listopadu. Na međuljudskom planu ne može bez bolnih iskustava pa čak ni rastanaka. Kroz razjašnjenje, međutim, dobit ćeš novu snagu i moći ćeš doživjeti intenzivne trenutke sreće. U ljubavi te očekuju strastvena iskustva.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Jarcima je dopušteno da malo uspore

Jarci u listopadu ne bi trebali biti pretjerano pod stresom. Odgovornost se može i delegirati! Jarcima je sada važno zajedništvo, više timskog rada na poslu, obogaćivanje kontakata u privatnom životu i novi hobiji. Ljubavne zvijezde predviđaju ti puno sklada.

Ovan može prevladati krize smisla

Ovan je u posljednje vrijeme imao padova. Međutim, osobe rođene u znaku ovna vrlo brzo ustanu i rijetko ih što može obeshrabriti. U listopadu ćeš zaboraviti na sve brige, a motivacija ti se vraća. U ljubavi ćeš dati sve od sebe i spremna si na čvrstu obvezu. Veze su strastvene i stalno se produbljuju.

Bikovi pronalaze kreativna rješenja

Otpor, mučenje i kašnjenja - ništa od toga više neće problem za upornog bika. Sljedećih nekoliko mjeseci očekuju te strastvene ljubavne zvijezde i erotski poleti mašte. Bik je vrlo poželjan i tražen. Profesionalno, nema potrebe za žurbom. Novi projekti mogu se dobro pripremiti i možeš ih započeti čak i početkom sljedeće godine.

Strijelci bi trebali udružiti snage

Strijelci su pod stalnim stresom jer se žele uhvatiti u koštac sa svime i to odmah i sada. Stoga je najvažnije opuštati se čim god se ukaže prilika. To se može postići, primjerice, meditacijom ili boravkom u prirodi. U ljubavi bi od sredine listopada moglo doći do vrućih susreta. Samci će sklapati prijateljstva, a neka bi mogla prerasti u nešto više…

 | Autor: shutterstock shutterstock

Djevice moraju biti fleksibilne

Djevice mogu sada razjasniti otvorena pitanja i reorganizirati se. Također će dobiti veliku zahvalnost za svoj rad. Izgledi za povećanje plaće su sada jako dobri. Ali, razdoblje oko sredine mjeseca bit će malo napetije nego inače, pa je potreban oprez – dvaput razmisli prije nego što nešto kažeš! Što se tiče ljubavi, želje i stvarnost se razilaze, a zahtjevi djevica prema partneru su sada možda malo previsoki.

Blizanci staju na loptu

Neptun može uzrokovati mali kaos u životu blizanaca, osobito sredinom listopada i sredinom studenoga. Planovi se uvijek iznova moraju prilagođavati, a pojedini projekti moraju se otkazivati. Sukobi i natjecanje također su na dnevnom redu. Sve to izaziva stres i živcira blizanca pa mu jako nedostaje odmora. Ipak, ljubavne zvijezde su ti naklonjene u listopadu. Ako planiraš neko putovanje ili romantičan vikend, prva polovica mjeseca je idealno vrijeme za to.

Škorpioni su pred novom životnom fazom

Škorpioni će idućih dana, pa čak i mjeseci, doživjeti vrlo intenzivno i strastveno razdoblje. Osobito u ljubavi... Moguće je da će doći do vjenčanja, ali i prekida, pa čak rastave braka. U prvoj polovici listopada idealno je vrijeme za početak novog poglavlja u životu. U tome škorpioni imaju veliku podršku zvijezda, ali i svojih najbližih.

Vage se ne moraju uvijek prilagođavati

Vage će u listopadu biti u stalnoj akciji, ali i malo rastrgane na sve strane. Tvoje vlastite potrebe sudaraju se s potrebama drugih. Stoga je krajnje vrijeme da se oslobodiš te napetosti! Za to su potrebni razjašnjavajući razgovori i puno hrabrosti. Od kraja listopada mogu se produbiti ljubavni odnosi i graditi zajednička budućnost. Žeđ za avanturom je velika!

 | Autor: shutterstock shutterstock

Lavovi izlaze iz svoje zone komfora

Lavovi su nezadovoljni svojom životnom situacijom i žele se prestrojiti. Ali, oprez: prerano je za radikalan novi početak! Zvijezde će ti za to dati zeleno svjetlo tek početkom sljedeće godine. Vrijeme do tada trebaš iskoristiti za pripreme i prilagodbe. Ljubavne zvijezde su ti jako naklonjene od sredine listopada, a oni u vezi imat će veliku podršku partnera.

Vodenjaci su pod pritiskom

Saturn tjera vodenjake da se sada fokusiraju na bitne stvari. Ali, Uran to ometa. Rezultat: Vodenjak postaje sve nervozniji i dolazi do svojih fizičkih i psihičkih granica. Sada bi mogla razgovarati o nekim vrlo važnim odlukama, kao što je promjena posla. Vodenjaku je također potrebna raznolikost u ljubavi. Zvijezde pogodne za flertovanje su jako aktivne, ali nova poznanstva bit će jako nepredvidiva.

Možda vas zanima Ovo su najljepše minimalističke tetovaže za svaki horoskopski znak Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0