Horoskop

Evo zašto je prekrasno, ali ponekad i zahtjevno imati horoskopsku ribu u svom životu

  • Osjetljive, nježne i sanjive - tipične su karakteristike horoskopskog znaka riba
  • Ribe odlikuje dobra intuicija, empatija i veliko srce
  • Učinit će sve za drage ljude, što ih čini savršenim prijateljima, ali ponekad ih emocije znaju prebaciti i na drugu stranu

Osobe rođene u horoskopskom znaku riba pravo su more emocija i tople su i drage baš poput proljeća koje je pred njima. Racionalno razmišljanje nije jedna od njihovih prednosti, ali to nije važno, jer to nadoknađuje njihova osjetljiva priroda. Njihov emocionalni repertoar je golem i oblikuje karakter i osobine riba.

Možda vas zanima Ovo su najljepše minimalističke tetovaže za svaki horoskopski znak Rubrika Life&style Life&style

Ako trebaš dobar savjet ili, još bolje, suosjećajno uho, kod ribe ćeš ga zasigurno pronaći. Uvijek pomažu i često djeluju nesebično. Riba bi učinila sve za obitelj i prijatelje. Uvijek su dobro raspoložene i vesele. Ovaj horoskopski znak je također vrlo snažan i strpljiv, osobito kada se radi o bliskim osobama. Njihovo nesebično i osjetljivo ponašanje čini ih  idealnim obiteljskim osobama, ali i sjajnim prijateljima. Ribe su, moglo bi se slobodno reći, hipiji zodijaka, uvijek pronicljive i sanjive. Njihov karakter odiše određenom mističnom i romantičnom crtom.  

Tipične ribe vole plivati uz struju. Ponekad se toliko opuste da potisnu svoja vlastita mišljenja pa gravitiraju mainstreamu. Međutim, njihova mašta spašava ih dosadne svakodnevice i pretvara u tajanstvene sanjare koji s vremena na vrijeme vole izgubiti dodir sa stvarnošću. Najsretnije su kada postoje pozitivne vibracije između njih i ljudi oko njih. 

Ipak, postoje i neke mane zbog kojih život s ribama zna biti pomalo težak. Horoskopske ribe su vrlo lukave u svojim vezama i odnosima, dobre su glumice, a ne vole da ih se kritizira jer su uglavnom uvjerene da znaju baš sve i da su uvijek u pravu. Većinu vremena su idealisti, što znači da će uvijek tražiti više i više. Zbog toga često bježe od stvarnosti. Međutim njena ljupka ženstvenost, nježnost i mudrost prikriva sve mane i nedostatke ovog znaka. 

 | Autor: Instagram Instagram

Evo zašto je dobro imati ribu po horoskopu u svom životu:

1. Uvijek je tu za svoje prijatelje

Ribe su savršene najbolje prijateljice. Važan razlog: uvijek su odane. Kad nađe najbolju prijateljicu, ostane uz tebe bez obzira na sve. Bilo da se radi o slomljenom srcu ili samo o bezveznim svakodnevnim problemima: prijateljica riba je uvijek tu za tebe.

2. Puna je razumijevanja

Riba nije notorna ispitivačica. Prihvaća tvoje stavove, stavlja se u tvoj položaj i pokazuje razumijevanje za tvoje probleme. Suosjećanje je jedna od najvećih snaga ovog horoskopskog znaka. Dobar prijatelj je sretan zbog ove kvalitete, ali je ne iskorištava. Nažalost, kolege i poznanici ribu rado zamijene za emocionalno 'odlagalište'.

3. S njom možeš sanjati

Ribe su rođeni sanjari. Vole pobjeći od surove stvarnosti u svjetove mašte ili vidjeti čaroliju u dosadnoj svakodnevici. Također može biti predivno romantično s ribom. Sati maštanja o princu iz bajke ili čak odmor iz snova s njom su užitak. Pobjeći u svijet snova Hollywooda na djevojačkoj večeri na sofi? Uvijek...

4. S njom se možeš opustiti

Horoskopski znak riba karakterizira pasivnost. Ribe radije ostaju u pozadini i prepuštaju drugima prednost. Ovo je savršeno ako točno znaš što želiš i voliš određivati tempo u prijateljstvu. Doduše, ta pasivnost ti ponekad zna ići na živce. Zašto uvijek ti moraš raditi planove za večer?

 | Autor: Instagram Instagram

5. Cijeni male geste

Zahvaljujući njihovoj osjetljivoj prirodi i dubini emocija, ribe također cijene male geste. Telefonski poziv nakon teškog sastanka ili topla juha kad si prehlađeni? Riba to ne uzima zdravo za gotovo, nego je iskreno sretna zbog takvih znakova prijateljstva.

6. Kreativna je

Predstavnici horoskopskog znaka riba svoju maštu ne koriste samo za romantične svjetove mašte. Vrlo je kreativna i pršti idejama u svakoj situaciji. Od opremanja novog stana do teme za rođendan, prijateljica riba uvijek ima dobar savjet.

7. Dobre je volje

Ostale prijatelje, kolege i rodbinu samo živciraju tvoje životne krize i svakodnevni problemi – a možda i s dobrim razlogom? Riba će te uvijek poslušati. Na kraju krajeva, ona zna da ponekad problem samo treba prožvakati iznova i iznova. Teško ćeš se zamjeriti ribi, a ponekad će ti oprostiti i grube riječi. Međutim, ponekad zahtijevaju strpljenje - vole biti malo nepouzdane i zaborave na dogovoreni sastanak.

8. S njom se osjećaš sigurno

Doista se možeš opustiti u društvu ribe. Nikada te neće iznevjeriti kada je riječ o važnim aspektima života i stoga lako preuzima status zamjenske sestre. Sigurnost, dom, mir: riba zrači time.

 | Autor: shutterstock shutterstock

9. Čuva tajne (uključujući i svoje)

Riba voli biti obavijena velom misterije. Ne otkriva nužno sve strane sebe. Zauzvrat može tajiti prijateljičine tajne.

10. Nije savršena

Premda imati superjunakinju kao najbolju prijateljicu ima puno prednosti, to lako može naštetiti samopouzdanju. Možda nije osobito zrelo, ali je samo ljudski. Uostalom, prava prijateljstva najbolje funkcioniraju kad je dvoje u istoj razini očiju. Riba je prava prijateljica: ima mnogo prednosti, ali i neke slabosti koje je čine dražesnijom. Oni koji se savršeno nadopunjuju s ovim horoskopskim znakom pronašli su najboljeg prijatelja za cijeli život.

Možda vas zanima Ova tri horoskopska znaka najbolji su očevi, njima će njihova djeca uvijek biti na prvom mjestu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0