Horoskop
Zvijezde padalice

3 horoskopska znaka kojima će kiša Perzeida, zvijezda padalica, ispuniti želje

  • Perzeidi su aktivni između 17. srpnja i 24. kolovoza, a vrhunac postižu oko 12. kolovoza
  • Tada ih možeš lijepo vidjeti čak i golim okom na vedrom ljetnom nebu, ali i zaželjeti neku želju 
  • Otkrit ćemo ti kojim je horoskopskim znakovima kiša meteora ove godine osobito naklonjena

Svake godine takozvani Perzeidi ljeti ožive naše nebo i natjeraju nas da vjerujemo da pada kiša zvijezda. Taj nebeski spektakl možemo vidjeti od 17. srpnja do 24. kolovoza, a vrhunac uvijek doseže oko 12. kolovoza, kada se može očekivati i do 60 zvijezda padalica na sat. Ove godine vrhunac kiše meteora koincidira s punim mjesecom te stoga u relativno svijetloj noći. Ali, neće zasjeniti Perzeide, jer je svjetlost koju mjesec emitira preslaba za to. U tom smislu mjesec zapravo ne remeti spektakl na našem nebu, nego ga nadopunjuje i čini prekrasnu pozadinu.

Romatika na mjesečini Možda vas zanima Tjedni horoskop: Pred nam je vrlo uzbudljiv tjedan pun strastvenih osjećaja Miss7 Horoskop

Što su Perzeidi i zašto ih vidimo?

Perzeidi su kiša meteora nastala od produkata raspada kometa 109P, također poznatog kao Swift-Tuttle. Komet neprestano gubi materijal na svojoj eliptičnoj orbiti oko Sunca, ostavljajući za sobom oblak prašine ili krhotina kao trag. U kolovozu Zemlja prelazi orbitu ovog kometa na svom putu oko Sunca. Kada Swift-Tuttle krhotine udare u našu atmosferu pri velikim brzinama, uzrokuju nastanak sjajnih čestica zraka koje izgledaju nalik zvijezdama padalicama.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Prema mitu, čim vidimo zvijezdu padalicu na nebu, možemo zaželjeti želju. Prema horoskopu, sljedeći horoskopski znakovi imaju dobre šanse da će im se barem jedna želja ostvariti pod utjecajem Perzeida,  bez obzira na to hoće li vidjeti svjetleće čestice zraka u našoj atmosferi ili ne.

3 horoskopska znaka kojima će Perzeidi ispuniti želju u 2022. godini

Jarac

Perzeidi će dati osobama rođenima u znaku jarca nešto što nisu ni znali da žele: unutarnje bogatstvo i osjećaj dovoljnosti. Prizemni, pragmatični zemljani znak, koji se obično fokusira prvenstveno na vanjštinu i na mjerljive količine i postignuća, tijekom ovog vremena osjećat će svoju transcendentnost, svoje nematerijalno postojanje i svoju idealnu vrijednost. Sačuvaš li ga na sigurnom, ovaj dar Perzeida može ti donijeti dugoročno zadovoljstvo i stabilnost u životu.

Djevica

Djevicama će Perzeidi pomoći stvoriti nešto što su dugo željeli: opuštanje. Konačno, zemljani znak se doista može isključiti, odmoriti i potpuno sakriti obveze i brige. I? hoće li to imati ikakvih negativnih posljedica? Događa li se nešto loše kad se odmaraš? Naprotiv! Možda ti to može postati navika.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Škorpion

Osobe rođene u znaku škorpiona doživjet će porast samopouzdanja tijekom Perzeida. Sada se osjećaš snažno i jedinstveno, puna si energije i fokusirana si. Zbog toga izgledaš iznimno autentično, što zauzvrat čini da se ljudi oko tebe osjećaju ugodno te ih potiče da ti daju pozitivne, ohrabrujuće povratne informacije (i eksplicitne i implicitne). A to, a kako bi drugačije, još bolje utječe na tvoje samopouzdanje.

 

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Sretno im