Dođite na prvi festival kave

Od 18. do 21. listopada Zagreb će biti domaćin prvog Festivala kave koji će oduševiti sve ljubitelje tog moćnog, crnog napitka.

Zašto kava?

Uzmemo li u obzir da Hrvati godišnje popiju 5 kg kave po osobi, odnosno prema istraživanju iz 2009. godine 22.500 tona kave godišnje, te da na ispijanje iste utroše 2,25 milijuna sati (pola sata dnevno po osobi),  jasno nam je koliko se taj neodoljivi miris uvukao svima pod kožu. No, pitanje je što je to dobra kava i da li je pripremljena na dobar način. Jedan od naših ciljeva je, osim prezentacijsko - izložbenog dijela  i educirati konzumente o tome što zapravo piju, kako izgleda vrhunski pripremljena i poslužena kava i na neki način ih natjerati da s više pažnje zavire u šalicu i vrate ono što smatraju nedostojnim naziva "kava".

Zašto naziv CoffeeArt Festival kave Zagreb?

Kava je postala ritual, svoju aromu je ukapala u umjetnost, sjela je na stol pjesnika tijekom stvaranja poezije, ali je isto tako postala i oruđe za izradu umjetnina, bilo da se od njezinih zrna slaže mozaik ili da se njome crta kao komadićem ugljena. S druge strane kava je postala umjetnost tijekom pregovaranja za posao ili pak psiho terapija u ugodnom društvu prijatelja. Kava naprosto povezuje ljude. Također je prava umjetnost pripremiti dobru kavu, a baristi su nas razmazili i latte artom koji stavljaju kao malo umjetničko djelo na kraju prije nego nam ju posluže. To srce oblikovano u pjeni jednostavno nam nekako uljepša dan.

 | Autor:

Kako će izgledati prvi festival kave u Zagrebu?

Na Festivalu kave će brojni hrvatski i strani proizvođači i uvoznici predstaviti svoju kavu, mjesto B2B okupljanja i povezivanja, te mjesto edukacije i zabave za posjetitelje. Na festivalu će nastupiti domaći i strani proizvođači kave, uvoznici, distributeri, proizvođači aparata i opreme za kavu, profesionalni baristi,  vlasnici coffee shopova, a predstavit će se i accessoire za kavu (šalice, pribor, itd.), te sve ono što se sljubljuje s okusom kave -  slastice, čokolada, cigare, likeri, kokteli…

Posjetitelji će moći: uživati u prezentacijama, demonstraciji pripreme i kušanju kave, neobavezno sjediti s prijateljima i uživati u okusima kave i glazbi, razgovarati o kavi sa stručnjacima, sudjelovati u raznim tematskim radionicama, isprobati aparate za pripremu kave - od tradicionalnih aparata do najnovijih tehnologija, isprobati najbolje i najcjenjenije kave, učiti o putovanju kave od zrna do šalice te uživo pratiti nastanak likovnih djela crtanja kavom.

Koncepcijski, Festival se sastoji od tri dijela koji čine jedinstvenu kofeinsku cjelinu:
izlagački šator u kojem će se predstaviti proizvođači kave i popratne opreme, Kupola u kojoj će se preko dana održavati prezentacije i tematske radionice, a koja će se navečer 20-01 h transformirati u jedinstvenu Caffeine party zonu powerd by SOUNDSET Plavi, te ugostiteljski dio u obliku malih festivalskih kafeterija na Trgu gdje će posjetitelji moći uživati u glazbenom nastupu poznatih voditeljskih glasova koji im svakodnevno dopiru s poznate frekvencije 89,1 i 98,0 FM.

Više detalja na: www.coffeeart-zagreb.com

Photo: None

Komentari 0