Beauty

Znaš li zašto ne smiješ prati lice pod tušem?

Našamponirala si kosu, nasapunala tijelo i lice: sve to najradije odjednom radiš pod tušem? E, pa to nije baš dobra ideja

Nekako nam je svima normalno da navečer pred spavanje ili odmah rano ujutro, kako već tko voli ići pod tuš, obavimo sve, u jednom potezu (neki peru i zube dok se tuširaju, i to je sasvim OK). Naravno da tada operemo i lice kad smo već tamo, pod mlazom vode. Kome bi palo uopće napamet da pritom radi nešto loše. Međutim, malo nas zna koliko je to štetno za kožu! 

Zašto je tako, zapravo znamo, kad malo bolje razmislimo. Naime, koža lica je osjetljiva od kože na drugim dijelovima tijela. Pod tušem je izložena visokim temperaturama vode jer tuširamo se u vrlo toploj ili čak vrućoj vodi - svaka čas onima koji to čine s hladnom vodom, a vruća voda otopi zaštitni masni sloj, odnosno sebum na licu. Zato nam lice nakon tuširanja ima boju prezrele rajčice, a poslije tuširanja na licu možemo osjećati peckanje i zatezanje kože. To je već dobar razlog da izbjegavamo pranje lica vrućom vodom. Kad tome dodamo i pogrešne proizvode poput gela za tuširanje ili šampona koji se cijedi po licu, oni će dodatno isušiti lice. 

Možda vas zanima Jesi znala? Ovaj jeftini sastojak čini čuda za kožu Rubrika Beauty Beauty

Ovako je bolje 

Kad pereš kosu moraš paziti na to da nagneš tijelo prema nazad i da ti šampon ne dođe u dodir s kožom lica. I proizvodi 3 u jedan (šampon, gel za tuširanje i lice nisu neka sreća, posebno imaš li suhu i osjetljivu kožu). Radije operi lice poslije, nad umivaonikom i to hladnom ili mlakom vodom. Tada možeš lako regulirati temperaturu vode i biti sigurna da ti koža neće doći u dodir sa štetnim sredstvima za pranje.

Možda vas zanima 3 genijalne kreme koje će spasiti jako suhu kožu Rubrika Beauty Beauty
Photo: Getty Images

Komentari 0