Beauty

Jesi znala? Ovaj jeftini sastojak čini čuda za kožu

Ne moraš isprazniti novčanik da bi imala pravu stvar za njegu lica - ovaj super pristupačni sastojak uklanja mrlje, smanjuje pore, posvjetljuje i pomlađuje ten, ravna bore i borice, a sasvim je prihvatljive cijene

Godine idu i one se vide na našim licima, što je sasvim prirodno i u redu, baš kao što je u redu da mi to pokušavamo skriti, no pokušaji da se smanje znaci starenja na koži, često iziskuju jako puno novca. Danas postoji sva sila sastojaka koje industrija proglašava čudotvornima za kožu i, već dobro znaš, najčešće im je cijena opako visoka. No, što ako ti kažemo da jedan sastojak, sasvim prihvatljive cijene, ima bolje djelovanje na kožu od većine onih preskupih? Riječ je o vitaminu B3, ili niacinu, koji ima nevjerojatno anti-age djelovanje na kožu. 

“Istraživanja su potvrdila da ovaj skromni sastojak drastično smanjuje proširene pore i borice, pa čak i smanjuje tamne mrlje na koži", kaže Paula Begoun, stručnjakinja za kožu iz Paula’s Choice branda. “Njegova tajna je u tome da prenosi informacije među stanicama tako da se one počinju ponašati kao da su mlađe i zdravije, što se onda vidi na koži".  
Niacin jača gornje slojeve kože, poboljšavajući elastičnost i smanjujući iritacije, a za razliku većine anti-ageing sastojaka, on ostaje stabilan na koži. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver
"Ne smetaju mu ni svjetlo ni vrućina pa se može koristiti i danju. Možete ga koristiti u hidratantnim kremama ili u serumima, a može se miješati i sa drugim sastojcima, poput retinola", kaže Paula. No, ne ide uz vitamin C jer sprječava njegovo djelovanje. 
Čim se počneš približavati 30-oj, kada trebaš jaču anti-age njegu, počni koristiti neki od preparata s ovim vitaminom, a ako si starija od te dobi, isto B3 uvrsti u svoju njegu jer će pomoći da se koža što bolje obnovi, uz sasvim malo novca. Vitamin B3 možeš kupiti u ljekarnama i stavljati ga u maske koje sama pripremiš, a možeš i kupiti kreme koje ga imaju u svom sastavu. Pronašli smo neke: 

 | Autor: Nikel, Hranjiva krema s ružom, 112 kn


 | Autor: The Ordinary, 60 kn
 | Autor: PEEL RE-NEW AHA Krema za normalnu do masnu kožu, 124 kn

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0