Beauty

Znamo kako ovog ljeta možeš lakše i brže postići preplanuli ten

  • Otkrivamo ti pet trikova kako možeš brže postići preplanuli ten
  • Piling za tijelo prvi je i nezaobilazan korak pripreme kože za sunce
  • Osim pilinga, postoji još nekoliko stvari koje ćeš sigurno htjeti isprobati ne bi li potaknula kožu da brže potamni

Možemo slobodno priznati, sunčanje i nije neka kvantna fizika. Sve je zapravo vrlo jednostavno. Izložimo se suncu koje stimulira proizvodnju melanina od čega naša koža tamni. Međutim, nekima je lakše postići preplanuli izgled, dok nekima baš i nije. Ako si svijetle puti i teže tamniš na suncu - ne brini! U nastavku pročitaj što točno možeš učiniti kako bi pripremila kožu za sunce i ubrzala njezino tamnjenje.

via GIPHY

1. Piling za tijelo

Ako se spremaš za plažu i sunčanje, moraš svoju kožu dobro pripremiti. Piling kože, odnosno eksfolijacija nešto je što obavezno moraš obaviti prije odlaska na more kako bi ti koža kasnije bila zahvalna. Pilingom s grubljim zrncima uklonit ćeš mrtve stanice s vanjskog sloja kože koja će nakon toga dobiti poseban sjaj i mekoću te će bolje upijati hidratantna sredstva za njegu. Također, ovaj postupak odličan je za poboljšanje cirkulacije krvi u tijelu kao i za bolji izgled tvoje kože. Osim što će ti koža biti lijepa i meka, uklanjanjem mrtvih stanica pomoći ćeš joj da bolje potamni na suncu. 

Piling možeš kupiti u gotovo svakoj drogeriji, a možeš ga i sama napraviti kod kuće. Recept je vrlo jednostavan, sve što ti treba je: 

  • šećer ili himalajska sol
  • prirodno ulje (npr. bademovo ili ulje čajevca)
  • eterično ulje (npr. lavande ili kadulje)

Nekoliko žlica šećera ili himalajske soli pomiješaj s malo prirodnog i par kapi eteričnog ulja dok ne dobiješ gustu smjesu. Smjesu utrljaj na mokru kožu kružnim pokretima, najbolje tijekom tuširanja. Nakon što dobro istrljaš kožu, piling samo isperi vodom. Sada je tvoja koža spremna za upijanje sunčevih zraka. Jednostavno, zar ne?

 | Autor: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

2. Voda, voda i samo voda

Piješ puno vode tijekom dana? Odlično, jer u ljetnim mjesecima trebaš pojačano unositi tekućinu u tijelo. No osim hidratacije tijela iznutra, koži je potrebna i hidratacija izvana. Zbog toga valja istaknuti važnost korištenja hidratantnih proizvoda! Tvoje tijelo sastoji se od gotovo 70% vode, ali ljeti se taj postotak može znatno smanjiti zbog jakih vrućina i pojačanog znojenja. Budući da često neopterećeno uživamo u svim ljetnim blagodatima i ne marimo previše za negativne strane sunca, trebamo biti svjesni njegove štetnosti i utjecaja na kožu kao i mogućnosti da dovede kožu do dehidracije. 

Kako bi spriječila isušivanje kože, osim unošenja tekućine u tijelo, jedan od najosnovnijih koraka koji možeš raditi svaki dan (ujutro i navečer!) je nanošenje hidratantne kreme, losiona ili ulja kako bi tvoja koža bila dobro hidratizirana izvana. Naravno, mnogo je različitih preparata između kojih možeš birati, pa izaberi ono koje najviše odgovara tvojim preferencijama. Međutim, najvažnije je da nakon sunčanja kožu nahraniš hidratantnim i njegujućim preparatima kao što je Melem ulje poslije sunčanja koji, zahvaljujući uljima kokosa, jojobe i badema, obnavlja kožu, hrani je i čini mekšom. Zapamti, njegovana i hidratizirana koža lakše će proizvoditi melanin koji koži daje onaj prekrasan preplanuli ten.  

 | Autor: Guliver/Shutterstock Guliver/Shutterstock

3. Dok jedeš potičeš tamnjenje?

Želiš li brže do preplanulog tena, bitno je znati da ti i prehrana može pomoći u tome. Opskrbi se raznolikim povrćem i voćem jer većina ima veliki postotak vode u sebi što će ti dodatno hidratizirati tijelo. Osim toga, namirnice bogate vitaminima A, C i E smanjit će upale nastale djelovanjem štetnih UV zraka. Zbog toga ne bi bilo loše da u svoj jelovnik ubaciš svježe rajčice koje su bogate ovim vitaminima! 
Mrkva, kelj, špinat, marelice, naranče, mango i papaja bogati su beta-karotenom koji je odgovoran za sporije starenje kože i brže tamnjenje. Zato, ako želiš brže i lakše do preplanulog tena, uvrsti ove namirnice u svoj jelovnik tijekom cijelog ljeta. 

4. Samotamnjenje, ali sa zaštitom

Složit ćemo se da gotovo nikada nije bilo lakše potamniti bez izlaganja suncu no što je danas. Uz razne proizvode za samotamnjenje, dovoljno ti je svega nekoliko minuta da postigneš preplanuli izgled. No, uspijevaš li u tome? Nanošenje instant spreja i krema za samotamnjenje može biti nezgodno, neuredno i zahtjevno, a da ne spominjemo - neujednačen i flekav izgled te mrlje na odjeći. Stoga te skroz kužimo ako si već odustala od te opcije. 

Srećom, postoji dugoročnije rješenje, a zove se marmelada za poticanje tamnjenja. Osim što su marmelade prekrasnog mirisa, pomoći će tvojoj koži da izgleda sjajno i njegovano. Naravno, većina marmeladi i pekmeza za samotamnjenje ne sadrži zaštitni faktor, pa uvijek moraš kupovati duplo - i marmeladu i kremu sa zaštitom. Zato je Melem "izbacio" savršeno rješenje - Melem SUN za poticanje tamnjenja sa zaštitnim faktorom 30! Genijalno, zar ne? S ovim proizvodom možeš ubrzano tamniti dok ti je koža zaštićena od štetnih sunčevih zraka pa možeš bezbrižno uživati na plaži i pritom dobiti super osunčanu boju!

 

via GIPHY

5. Trik bijele odjeće

Koliko puta ti se dogodilo da si ostala zapanjena nečijim preplanulim tenom? No jesi li ikada primijetila boju odjeće koju ta osoba nosi? Znamo u čemu je tajna - u svijetlim bojama! Naime, čak i lagano preplanuli ten doći će do posebnog izražaja kada obučeš kontrastnu bijelu boju, zato se ovog ljeta opskrbi bijelim haljinama, kratkim hlačama i majicama. Osim toga, bijela odjeća odlično reflektira sunce i zbog toga održava optimalnu temperaturu tijela što će ti dobro doći kad se temperature popnu iznad 35 stupnjeva. Treba li ti još koji razlog da ovog ljeta isfuraš ovaj minimalistički komad odjeće i istakneš preplanulu put? Definitivno nećeš proći nezamijećeno!

Ako je tvoja ljetna missija postići lijep i preplanuli ten, riješi kviz i osvoji genijalan paket Melem SUN proizvoda koji će ti u tome pomoći! Sretno!

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Freepik
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Mortycia696

    Mortycia696

    Mogu li umjesto sebi (u slučaju da osvojim) pokloniti ove teretmane svojoj kćeri? Hvala.