Beauty
Parfemi za proljeće

Ženski parfemi za proljeće: Donosimo 10 preporuka fragrance influencerice Nikol Ludaš

  • Proljeće je blizu, a za sunčanije dane trebamo se pripremiti i novim beauty proizvodima
  • Uz makeup, tu su naravno i parfemi, a mi smo za preporuke najboljih mirisa za proljeće upitali poznatu fragrance influencericu, Nikol Ludaš
  • Nikol je odabrala deset parfema i detaljno nam ih dočarala, kako bismo lakše pronašli savršen miris za sebe

Proljetni dani u kojima se sve budi, vrijeme je toplije, a miris cvijeća počinjemo osjećati svuda oko nas, sve su bliže, stoga je idealno vrijeme da odaberemo i za promjenu mirisa koje smo nosili zimi i svoj, eventualno novi proljetni parfem. 

Za pomoć oko odabira proljetnog mirisa, koji u raznolikoj ponudi može biti zahtjevan, upitali smo fragrance influencericu Nikol Ludaš, koja kaže kako proljetni parfemi imaju zahtjevan zadatak "dočaravanja buđenja proljeća, prirode i nas samih".

Nikol Ludaš | Autor: @nikol_fragance @nikol_fragance

Za Nikol, jedan od prvih vjesnika proljeća je dobar proljetni parfem, za koje kaže da nisu samo "svježi parfemi, nisu jednodimenzionalni, a ni ne mogu biti jer trebaju dobro uhvatiti i opisati prijelaz iz zime u ljeto, a velik je kontrast i spektar vremenskih situacija i temperatura koji nas očekuju. Tako ovi parfemi moraju biti u isto vrijeme svježi, ali ne presvježi. Jaki, ali ne power house/beast mode jaki te biti dugotrajni bez obzira na promjene temperatura", objasnila je Nikol i poželjela nam "mirisno proljeće i puno komplimenata za parfem koji odaberete".

Možda vas zanima Izišla je nova verzija kultnog mirisa, La Vie est Belle Iris Absolu parfemska voda Rubrika Beauty Beauty

Donosimo Nikolin kratak i jasan vodič kroz 10 parfemskih preporuka među kojima možda pronađemo i proljetni miris za sebe! 

Shiseido Ginza

Note: Nar, ružičasti papar, frezija, orhideja, magnolija, jasmin, pačuli, sandalovina, hinoki
Za koju prigodu: Za sve prilike od ureda ili fakulteta, do izlaska kad ste uređeni jer je ovaj parfem elegantan.
Moj dojam: Elegantan damski miris koji je moderan senzualni klasik. Nije skroz svjež, ali nije ni težak, ja bih ga opisala kao svjež, ali moćan i dugotrajan.

parfemi za proljeće | Autor: Douglas Douglas Shiseido Ginza, 50 ml, (91,45 eur)

Maison Francis Kurkdjian À la rose

Note: Bergamot, naranča, ruže, ljubičica, magnolija, mošus, cedar
Za koju prigodu: Kad se želite osjećati dobro! Miris koji osvježava i popravlja raspoloženje, odličan za dnevne prilike, za predavanja i za uredsko okruženje.
Moj dojam: Pravi miris proljeća. Podsjeća na proljetno jutro u vrtu, kad je zrak čist, svjež i pomalo hladan, a vi sjedite na terasi i udišete taj zrak dok do vas dopire miris ruža iz vrta. Najbolji opis za ovaj parfem je proljeće u bočici. Izrazito je dugotrajan i ne treba ga puno špricati.

parfemi za proljeće | Autor: Parfumerija Lana Parfumerija Lana Maison Francis Kurkdjian À la rose, 70 ml, (195,00 eur)

Dior J'Adore D'Eau

Note: Jasmin, zelene note, cvijet orlovi nokti, magnolija, neroli, ruža
Za koju prigodu: Za odlazak na fakultet ili posao, za dnevni dejt te odličan za prijelaz iz proljeća u ljeto jer najbolje radi na višim temperaturama tako da je ovaj parfem ujedno i dobra preporuka za ljeto i sparne ljetne večeri.
Moj dojam: Kremast, mliječan i luksuzan. Moj dojam je kao da sam se namazala najljepšom luksuznom kremom za tijelo. Ženstven i senzualan, a nenametljiv i tajanstven.

parfemi za proljeće | Autor: Douglas Douglas Dior J'Adore D'Eau, 100 ml, (157,81 eur)

Narciso Rodriguez Musc Noir

Note: Šljiva, heliotrop, mošus, meka koža
Za koju prigodu: Za sve! Možda je ovo moj subjektivan dojam jer obožavam ovaj parfem te za mene funkcionira uvijek, ako tražite samo JEDAN proljetni miris – ovo bi mogao biti taj.
Moj dojam: Sve sam već rekla gore, osim možda jedne stvari. Na prvu mi je djelovao kao da nije dugotrajan sve dok nisam jedan poklonila prijateljici i shvatila sam tek kad ga je ona nosila da ovaj parfem zapravo ima super projekciju i dugotrajan je, samo se moj nos navikne na njega.
 

parfemi za proljeće | Autor: Douglas Douglas Narciso Rodriguez Musc Noir, 100 ml, (sad 104,99 eur)

Lancôme Idôle

Note: Kruška, bergamot, ružičasti papar, ruža, jasmin, bijeli mošus, vanilija, pačuli, cedar
Za koju prigodu: Za dnevne prilike, fakultet i posao
Moj dojam: Pa gotovo bih rekla da je ovo parfem za sve prigode, a to bi proljetni parfem i trebao biti - prilagodljiv. Slično kao i s Musc Noirom, ako želite jedan parfem za proljeće, ovo bi mogao biti taj! Po meni je ovo miris romantičara, slobodnog duha, pozitive. Definitivno je ono što se kaže podizač energije – uplifting miris. Svjež je, s odličnom projekcijom i dugotrajan.

parfemi za proljeće | Autor: Douglas Douglas Lancôme Idôle, 100 ml, (121,44 eur)

Zarkoperfume The Muse

Note: Cvijet pamuka, bijeli mošus, bijeli oud
Za koju prigodu: Prigoda ovdje čak ne igra ulogu, ovo je za one koji traže miris čistoće i omekšivača, čistog rublja. Nijedan parfem nije to tako dobro interpretirao kao The Muse. Ovakav miris možete nositi uvijek i u svim prilikama jer tko ne voli miris čistog rublja?
Moj dojam: Mene podsjeća na one situacije kad sam bila mala, okupala bih se i legla u krevet s čistom posteljinom, taj miris čiste posteljine koju mi je oprala mama - nijedan miris mi ne budi više emocija od ovog. Osjećam se opet kao malo dijete kad pomirišem The Muse. Osim ovog subjektivnog osjećaja i prizivanja sjećanja podsjeća na raširene čiste bijele svježe oprane plahte koje se suše na livadi ili u prirodi.

parfemi za proljeće | Autor: Douglas Douglas Zarkoperfume The Muse, 100 ml, (139,23 eur)

Prada Paradoxe

Note: Kruška, mandarina, bergamot, cvijet naranče, neroli, jasmin, bourbon vanilija, amber, bijeli mošus
Za koju prigodu: Za izlazak, za dejt
Moj dojam: Senzualan, odvažan, drugačiji, a crowd pleaser. Ovaj parfem je dugotrajan i odličan je izbor za one koji žele dobiti komplimente za parfem. Na prvu je drugačiji nego kad malo odstoji na koži, tako da si dajte malo vremena dok ga isprobavate.

parfemi za proljeće | Autor: Douglas Douglas Prada Paradoxe, 90 ml, (147,99 eur)

Marc Jacobs Perfect

Note: Rabarbara, narcis, bademovo mlijeko, kašmeran, cedar
Za koju prigodu: Za predavanje, za ured i kavu s prijateljiicama
Moj dojam: Svjež, puderast, sladak - on je sve, a ničeg nije previše - odlično balansiran jednom riječju - savršen, kao što kaže i samo ime.

parfemi za proljeće | Autor: Fabuspot Fabuspot Marc Jacobs Perfect, 50 ml, (105,00 eur)

Givenchy L'Interdit

Note: Kruška, bergamot, tuberoza, cvijet naranče, jasmin, pačuli, vanilija, ambroxan, vetiver
Za koju prigodu: Za izlazak, za dejt, za noćne varijante
Moj dojam: Jako senzualan parfem, moćan i odvažan. Sladak, pomalo opor, originalan i zanimljiv. Široke projekcije i dugotrajan.

parfemi za proljeće | Autor: Notino Notino Givenchy L’Interdit, 80 ml, (103,00 eur)

Carner Barcelone Danzatoria

Note: Ylang-ylang, ružičasti papar, čili, cvijet naranče, jasmin, đurđevak, vanilija, mošus, pačuli
Za koju prigodu: Za proljetni odlazak na more - stvarni ili samo mentalni
Moj dojam: Za mene ovo nije običan i klasičan proljetni cvjetni parfem, ovaj miris je poseban i drugačiji! Miriše osunčano, seksi i svježe u isto vrijeme. Podsjeća me na dan na moru, dok sjedim negdje uz more i povjetarac s mora lagano zapuhuje.

parfemi za proljeće | Autor: lijepa.hr lijepa.hr Carner Barcelona Danzatoria, 100 ml, (109,30 eur)

Sve dodatne preporuke parfema možete potražiti na Nikolinom Instagram profilu @nikolfragrance!

Marc Jacobs parfemi Možda vas zanima Daisy Marca Jacobsa proširio je obitelj: stigao je parfemski trio i doista je rajski Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: Shutterstock/Pr

Komentari 0