Beauty

5 pogrešaka koje ljeti lako mogu uništiti ljepotu kože lica

  • Za većinu nas približavanje savršenom tenu znači kombinaciju pronalaska proizvoda koji odgovaraju potrebama naše kože i adekvatne njege te dekorativne kozmetike koja će uskočiti pripomoći gdje je preventiva zakazala
  • Kao da zahtjevi kože već sami po sebi nisu dovoljno kompleksna tematika, u ljetnim mjesecima misija zvana besprijekoran ten postaje još zahtjevnija
  • Suprotno uvriježenom mišljenju, ljetni mjeseci ne moraju značiti odricanje od pudera, već samo traže da zaigramo po nekim novim pravilima i izbjegnemo ključne pogreške

Koliko god bismo željele da je, bez puno muke, i, ako je moguće, ikakvih posebnih proizvoda, naš ten uvijek blistav, ujednačen i onog zdravog sjaja, tek se rijetke sretnice mogu njime pohvaliti. Za veliku većinu nas približavanje savršenom tenu znači kombinaciju pronalaska proizvoda koji odgovaraju potrebama naše kože i adekvatne, redovite i temeljite njege, a u svim onim situacijama u kojima sav naš trud ne daje rezultate kakve priželjkujemo, i dekorativne kozmetike koja će uskočiti pripomoći gdje je preventiva zakazala.

I kao da zahtjevi kože već sami po sebi nisu dovoljno kompleksna tematika, u ljetnim mjesecima kada je naš društveni život na vrhuncu, baš kao i naša želja da izgledamo najreprezentativnije, misija zvana besprijekoran ten postaje još zahtjevnija. Za razliku od uvriježenog mišljenja, ljetni mjeseci ne moraju značiti odricanje od pudera, već samo iziskuju da zaigramo po nekim novim pravilima i izbjegnemo ključne pogreške, a ovo su najčešće!

Preskakanje SPF-a

Kožu je preko cijele godine, a posebno ljeti, važno zaštititi od štetnih UV zraka kako bismo izbjegli opekline i prerano starenje kože. Potrebno je nanijeti najmanje SPF 30.

Pretjerivanje s količinom pudera

Nanošenje prekomjerne količine pudera i inače može dovesti do cakey izgleda, a ovo osobito vrijedi u vrućim i vlažnim uvjetima pa su ljetni mjeseci kada se pojačano znojimo oni kada bismo po ovom pitanju trebali biti posebno oprezni. Preporuka stručnjaka za one najvruće mjesece je krenuti s laganim slojem pudera i izgraditi pokrivenost samo tamo gdje je to doista potrebno.

Korištenje pogrešne nijanse

Odabir savršene nijanse pudera nikada nije jednostavan zadatak, a ljeti je puno toga što trebamo uzeti u obzir. Naime, osim što smo ljeti uglavnom tamniji nego tijekom ostatka godine, uz vrućinu i pojačano znojenje puder može oksidirati i promijeniti boju, a zbog čega naš ten lako može djelovati neujednačeno. Baš je zato ključno odabrati nijansu koja maksimalno odgovara tonu naše kože, a najbolje je isprobati ju na čeljusti ili iznad dlana kako bismo bili sigurni da će se savršeno stopiti s prirodnom bojom naše kože, čak i nakon izlaganja ljetnim vrućinama.

Neadekvatno čišćenje lica

Kad god nosimo makeup od velike je važnosti da na kraju dana kožu pravilno i temeljito očistimo kako bi ona mogla disati i regenerirati se. Dakle, maramice za uklanjanje šminke ili uklanjanje iste micelarnom vodom nisu ni približno dovoljno temeljito čišćenje, već je potrebno šminku prvo ukloniti sredstvom za čišćenje ili skidanje šminke, lice zatim temeljito umiti sredstvom koje i inače koristimo, a tek potom nanijeti kreme i serume za hidrataciju kože.

Odabir pogrešne formule

Jedna od najčešćih i najvećih pogrešaka prilikom korištenja pudera u ljetnim mjesecima je odabir pogrešne formule. Mnogi u želji za što boljim prekrivanjem nedostataka posežu za teškim i gustim puderima, no na kraju od njih imamo više štete nego koristi. Naime, ovakvi puderi guše kožu, začepljuju pore i u konačnici dovode do pojave komedona pa se nikako ne preporuča njihova upotreba. Uvijek je bolje odlučiti se za laganije pudere uz koje koža diše, kao što je Lancôme Teint Idôle Ultra Wear. 

 | Autor: Ovaj puder pojavio se i osvojio svijet prije 26 godina, ali nastavljene su godine istraživanja da bi se dobila još bolja verzija. Nova i unaprijeđena Teint  Idôle Ultra Wear patentirana formula dostupna je u čak 45 nijansi, a besprijekorno se stapa s tenom te sadrži hranjive sastojke poput hijaluronske kiseline i 81% seruma. 
 | Autor: Idealan je za ljeto jer ga odlikuje dugotrajna postojanost (to trebamo na vrućini), pruža 24-satnu prekrivnu moć s mat efektom, ali  bez osjećaja težine na licu i dopušta koži da diše ( i to nam svakako treba ljeti), a otporan je i na znoj te štiti kožnu barijeru. 
I, na kraju, ali ne manje važno, sadrži SPF35.  Imamo svog idola za ljeto 2023.!
 | Autor:

Photo: Lancôme

Komentari 0