Beauty

Želiš biti njegovana od glave do pete, ali kozmetika i tretmani su tako skupi? Imamo super rješenja!

  • Biti njegovana danas podrazumijeva brinuti se doslovno o svakom dijelu tijela
  • Unatoč svoj volji i želji, naš budget to baš i ne može podnijeti
  • Zato prati naše savjete, sreži svoje troškove i zablistaj od glave do pete!

Manikura, pedikura, izrast na tjemenu, masaža i maska za hidrataciju, piling lica, depilacija... Biti njegovana danas podrazumijeva dosta rada i dosta novca, i iako imamo želju izgledati njegovano, mirisno i blistavo, to često može biti previše za naš budžet. I premda se na prvu čini kao nemoguća misija imati uređenu i kosu, i nokte, i bikini zonu i blistavo lice, a da se pritom ne bankrotira, na sreću, itekako je moguće. Potrebno je samo pratiti ove savjete, steći poneku vještinu i, vjeruj, zablistat ćeš. 

 | Autor:

1. Odredi budget
Izračunaj koliko možeš izdvojiti za osobnu njegu i beauty tretmane svaki mjesec. Postavi realan proračun koji se uklapa u tvoje opće financijske ciljeve i budi iskrena kako poslije ne bi bilo iznenađenja. 

2. Odredi prioritete
Identificiraj bitne proizvode ili usluge za njegu koje zaista trebaš. Fokusiraj se na održavanje higijene, njegu kože i osnovne tretmane za uljepšavanje prije nego što razmišljaš o luksuznim proizvodima ili onima koji ti nisu neophodni, ali ih ipak želiš (što razumijemo ;-). Naravno da svatko od nas ima različite prioritete - ženama koje imaju problematičnu kožu će posjet dermatologu vjerojatno biti na vrhu liste, one koje imaju kosu koja zahtijeva puno njege imat će više proizvoda na kupaonskoj polici. Dakle, razmisli koji su tvoji prioriteti i za njih izdvoji odgovarajući budžet.

 | Autor:
3. Uradi (ponešto) sama  
Nikad lakše nije bilo nego danas nešto naučiti raditi i postati vješt u nekoj tehnici. Zahvaljujući oceanu DIY videa i tutorijala, ali i bogatoj ponudi kozmetičkih preparata, uređaja i alata, možeš toliko toga sama napraviti u miru svoje kupaonice (i za puuuno manje novca). Dok učiš, zapitaj se moraš li baš svaki mjesec ići kod frizera da ti oboji izrast ili to većinu puta možeš i sama učiniti, jesu li manikura i pedikura zaista toliko komplicirane da ih ne možeš naučiti sama raditi i trebaš li, uz sve te pilinge, maske za lice, alate i uređaje za njegu kože zaista ići kozmetičarki na tretman hidratacije lica? Ili ići na depilaciju uz svu praktičnost i pristupačnu cijenu trakica za depilaciju? Sve je ovo lako moguće i pravo olakšanje za tvoj budžet, jedino jedna napomena - kada budeš savladavala različite tretmane, molimo te, uči od profesionalaca kojih ima jako puno na društvenim mrežama. O sastojcima za njegu kože možeš bolje naučiti od dermatologa nego lijepe influencerice, također, o pedikuri od kozmetičarke, a o kosi od frizera i kolorista. Nisu se ovi ljudi godinama školovali bez razloga, a zatim kasnije usavršavali u praksi. 
 | Autor: BIPA marka BI CARE obuhvaća kozmetičke adute za regeneriranje kože, stiliziranje kose, brijanje ili zaštitu od sunca

4. Koristi multitasking proizvode
Potraži proizvode koji služe u više svrha - primjerice, odaberi obojenu hidratantnu kremu s SPF-om koja kombinira hidrataciju, zaštitu od sunca i lagano prekrivanje u jednom proizvodu. Ili rumenilo i ruž u jednom...šampon i gel za tuširanje u istoj bočici... Naime, ne samo da će tvoja kupaonica biti bolje organizirana već dva u jedan proizvodi zaista obavljaju sve svoje zadaće, a nisu duplo skuplji. 

5.  Pametno kupuj
Kada kupuješ proizvode za njegu i ljepotu, usporedi cijene, pročitaj recenzije proizvoda i potraži ponude i popuste te koristi loyalty programe drogerija. Razmisli o kupovini tijekom rasprodaja ili korištenju kupona kako bi uštedjela novac. Izbjegavaj impulzivne kupnje i drži se svoje unaprijed određene liste prioriteta.
 | Autor: BIPA marka TODAY pruža cjelokupni koncept - od tijela, kose i lica do proizvoda za muškarce, sunčanje te oralnu njegu. Proizvode odlikuju učinkovite formule, praktična pakiranja i povoljne cijene

6. Upoznaj trgovačke marke
Istraži ponudu robnih marki, mnogi od tih brendova nude kvalitetne proizvode po nižoj cijeni u usporedbi s luksuznim brendovima. Zaboravi na to da robne marke i kvaliteta ne idu zajedno, naprotiv, trgovci se iznimno trude da proizvodi njihovih marki čuvaju njihov dobar glas. Cijena koju imaju je zbog manjih troškova distribucije, ili, primjerice, marketinga, a ne zbog kvalitete sastojaka ili formula. 

 | Autor: LOOK BY BIPA spaja beauty trendove i visokokvalitetne formule uz koje ćeš blistati posebnim sjajem. Široku paletu proizvoda čine dekorativna kozmetika, lakovi za nokte i stylish modni dodaci pristupačnih cijena

Primjerice, proizvodi BIPA marki nastali su u suradnji sa stručnjacima kako bi kupcima omogućili proizvode koji odgovaraju njihovim željama, potrebama i budžetu. Kreirani su prema najvećim standardima, učinkovitim formulama i praktičnim pakiranjima, posebice proizvodi za djecu koji su prošli temeljita dermatološka ispitivanja.  BIPA je ovog proljeća predstavila ukupno 14 brendova s više od 900 proizvoda za ljepotu, njegu i kućanstvo koji su ekskluzivno dostupni samo na policama BIPA poslovnica. Riječ je o provjerenim i kvalitetnim proizvodima po povoljnijim cijenama koji zadovoljavaju široke svakodnevne potrebe, od dekorativne kozmetike i proizvoda za njegu lica i tijela, pa sve do proizvoda za domaćinstvo, bebe i kućne ljubimce. Brandovi su: Look by BIPA, Babywell, BI Care, BI Good, ZooRoyal, te BI Comfort, Clever, BI Home, BI Kids, BI Life, BI Styled, Billa Bio, Today i Vivess.
Više o njima pročitaj ovdje.  

Photo: Unsplash, BIPA

Komentari 0