Beauty

Kakav parfem može oduševiti baš svaku ženu?

  • Veza između žene i parfema je duboka i slojevita
  • Iako je miris ono zbog čega ga prvenstveno želimo, postoji još niz razloga za nanijeti kap omiljenog parfema
  • Pronašli smo miris koji nosi poruke koje želimo čuti i koji predivno miriši  

U prošlogodišnjem britanskom istraživanju o željama vezanim uz božićne darove, većina žena, njih čak 55 posto, izjavilo je da se najviše razveseli kozmetici, uglavnom parfemu, kad ih dočeka pod borom. I nije to tek tako, ljubav između žena i mirisa kompleksna je i slojevita, jer se, uz potrebu da lijepo mirišemo, radi o puno više toga. Parfem nije samo miris, to je jedinstvena čarolija koja evocira sjećanja, naglašava individualnost i označava posebne trenutke. Evo što nas sve povezuje s parfemom: 

Miris kao izraz identiteta
Odabir parfema nije samo odabir mirisnih nota, to je odraz osobnosti, stila i identiteta. Bočica parfema nosi sa sobom priču i emocije pa parfem postaje jedinstveni potpis koji govori o našim preferencijama, snovima i strastima.

Sjećanja i emocije
Parfem ima moć da nas vrati u prošlost ili nas odvede u budućnost. Žene često povezuju mirise s određenim razdobljima u svom životu, osobnim uspomenama ili posebnim trenucima... Miris može prenijeti emocije, budi nostalgiju i stvara osjećaj povezanosti s dragim ljudima ili važnim događajima.

 | Autor: @Armani beauty @Armani beauty Boosta samopouzdanje 
Kap omiljenog mirisa može transformirati dan i poboljšati samopouzdanje. Ljubav prema parfemu često proizlazi iz želje da se osjećamo posebno i prepoznatljivo. Miris postaje sredstvo izražavanja vlastite ženstvenosti, unoseći poseban šarm i eleganciju u svakodnevni život.

Parfem je dio rituala
Nanošenje parfema je ritual, intimni trenutak koji posvećujemo samoj sebi. Ono je više od svakodnevnog koraka u beauty rutini - predstavlja luksuzni trenutak u našim životima u kojem sebi priuštimo nešto lijepo i glamurozno.

Miris nosi poruku
Žene također vole darivati i primati parfeme kao izraz ljubavi, ali parfem se može nositi ili darovati i zbog poruke koju nosi. Primjerice,  "Prihvatite beskrajne mogućnosti života" poruka je koju nosi Armani Sì Intense Eau de Parfum Refillable parfemska voda, najnovije izdanje Armanijevog iznimno popularnog mirisa. 

 | Autor: Riječ je o intenzivnijoj verziji u kojoj, kao i izvornoj, također dominiraju note crnog ribizla i vrtne ruže, i stvaraju opojnu voćno-cvjetnu kompoziciju. Gornja nota je crni ribizl, srednje note vrtna ruža i davana, dok donjima dominira vanilija, s primjesom crnoga čaja i pačulija.
Uz čarobnu mirisnu kompoziciju, vrijedi istaknuti i da svi sastojci ovog parfema potječu iz održivog izvora i ekstrahiraju se najnaprednijim, rafiniranim metodama, dok je elegantna, luksuzna i već jako prepoznatljiva bočica izrađena od 15-posto recikliranog stakla i ukrašena 3D zlatnim Sì logom utisnutim u staklo.
 | Autor: Ima li boljeg dara za pod bor od sasvim posebne, intenzivne i opojne mirisne kompozicije koja uz to prati ekološke trendove i nosi poruku da počnemo živjeti punim plućima, prihvatimo čaroliju života i sve mogućnosti koje nam on nosi? Teško. 

Photo: Unsplash+, missMIND

Komentari 0