Beauty
1/8

Zaboravi na 'selfie', vrijeme je za 'nailfie'!

Umjesto 'selfieja' sve popularniji su 'nailfieji'. Radi se o slikama manikura koje, nakon blogerica, sve češće slikaju i poznate zvijezde.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Trend su dakako započele modne blogerice, točnije one koje se uglavnom bave lakovima za nokte. Jedna od zaljubljenica u nokte je srpska blogerica Vedrana Branković s bloga Cajkine kandže koja redovito na svoj blog i Instagram stavlja slike zanimljivih manikura koje radi. Međutim, trend se ubrzo proširio i na ostale beauty blogerice, a zatim i na poznate dame.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Zanimljivo kako se ovoga puta radi o trendu koji nisu najprije nametnule zvijezde, nego djevojke zaljubljene u manikuru. Svoje manikure fanovima redovito pokazuje Lily Allen, a prošli tjedan je oduševila s Chanel manikurom na 'stiletto' noktima.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Beyonce bira klasični crveni lak za posjet pariškom Louvreu, dok Lily Collins preferira bijelu jednostavnu manikuru koja u prvi plan stavlja njeno brojno prstenje.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Trendu nije odoljela ni Kim Kardashian koja je pokazala jednostavni bijeli lak 'jelly teksture' na dugim i besprijekorno oblikovanim noktima.

Podsjetimo, trend obožavanja lakova za nokte počeo je sa svjetskom ekonomskom krizom i Chanelovom, sada već kultnom nijansom, 'Jade' koja se svojedobno na aukcijama prodavala i za vrtoglavih 100 dolara. Ovaj fenomen uspoređuju s 'fenomenom crvenog ruža' koji se javio tijekom svjetske ekonomske krize 1930-ih godina, kada su žene zbog loše financijske situacije radije kupovale ruževe, nego novu odjeću.

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0