Beauty 21. svibnja 2013.

Vrijeme je za bronzere!

1/8

Ljeto je pred vratima, a naša koža iz dana u dan postaje sve tamnija i tamnija. Čak i ako ovog ljeta nećete na godišnji, ne morate se odreći preplanulog tena. Bronzeri i ove sezone dominiraju kozmetičkim torbicama, a kako ih nanijeti otkrile su vizažistice Nena Mrkonjić i Ksenija Ivančić Brkić.

"Bronzer se mora nanositi korak po korak, jer samo tako možemo dobiti savršen preplanuli brončani look. Velika količina bronzera neće nam dati lijepi izgled. Ako vam je bronzer previše svijetao možete u laganom sloju nanijeti i malo tamnijeg bronzera", otkrila je Nena Mrkonjić, L'Oreal Paris vizažistica.

Mat ili sjajni?

Svake sezone nas kozmetičke kuće iznenade s nebrojeno mnogo tipova i vrsti bronzera. Međutim, nije svaki bronzer za svaki tip kože:

 | Autor:

"Ako je koža suha najidealnije bi bilo izabrati tekući bronzer, dok ako je koža masna, treba koristiti kompaktni ili bronzer u prahu, što isto tako vrijedi i za normalnu i mješovitu kožu", savjetuje Ksenija Ivančić Brkić i dodaje:

"Mat bronzer lijepo izgleda na svim tipovima kože i mogu ga koristiti žene svih dobnih skupina. Ukoliko imate proširene pore, izbjegavajte bronzere koji nisu mat, jer sjaj može dodatno istaknuti  pore. Ako imate ovakav tip kože a želite malo sjaja, radije ga nanesite na jagodice ili dio lica bliže kosi pošto su pore tu obično manje izražene."

Nenin omiljeni bronzer je L'Oreal Paris Glam Trio koji se sastoji od tri nijanse koje nude bezbroj mogućnosti:

"Imamo tri nijanse počevši od najsvjetlije sedefaste boje koja je namijenjena kao sjenilo te ga za ove lijepe sunčane dane nanesite u laganom sloju na kapke. Zatim imamo rozu boju koja je za naglašavanje obraza i najtamniju nijansu za sjenčanje kontura lica, a i za nanošenje na obraze. Isto tako, možete koristiti sve tri nijanse odjednom tako da kistićem u laganom sloju prođete preko sve tri nijanse i nanesete preko cijelog lica, vrata, dekoltea, ruku... Ono sto je jako bitno znati kod bronzera da se nikada ne nanose prstima, jer su nam prsti uvijek vlažni te će nam više bronzera ostati na prstima, a na licu bi nam se mogle stvoriti mrlje, zato je bronzer najbolje nanositi kistom."

 | Autor:

Ksenija dodaje kako je i veoma važno matirati kožu puderom u prahu ili kamenu. To posebno vrijedi za one koji prije bronzera nanose tekući puder ili hidratantnu kremu, a prije nanošenja je važno i s kista otresti višak proizvoda.

"Jako je važno imati odgovarajući kist za bronzer: on bi trebalo da bude velik i pufast, ali gust, po mogućnosti mekan ako koristite bronzer u prahu ili kamenu, dok se kremasti bronzer može nanositi raznim vrstama kistova ili "tufnicom". Posebno je važno da se potrudite oko izbora kista, jer od njega ovisi kako će bronzer biti nanesen. Nanesite bronzer nježnim i lakim pokretima preko čela, na obraze, zatim na bradu, i na kraju, samo mrvicu bronzera na nos, zapravo u  obliku broja 3 sa svake strane lica za savršen ljetni look", za kraj je savjetovala Ksenija.

Više slika, kao i cijene proizvoda, pogledajte u galeriji...

Više o skrivenim tajnama solarija, pročitajte na portalu Zdravakrava.hr

Komentari 0