Beauty

Vratite sjaj svojoj kosi

Iako će se mnogi složiti kako nam na moru kosa izgleda fantastično, činjenica je da po povratku s godišnjeg, ona ne izgleda ni približno dobro. Kako kosi vratiti sjaj, otkrila nam je Sandra Zajec iz frizerskog salona Cookie.

Svi znamo kako sol u kosi daje posebnu teksturu kakvu ne daje niti jedan proizvod, dok malo sunca ne škodi, a šešir ionako ne stoji svakome. Međutim, isto tako sol i sunce isušuju našu kosu do te mjere da ona gubi sjaj i postaje gruba na dodir, teže se stilizira i jednostavno izgleda neprivlačno. Upravo zato je važno intenzivnije se posvetiti njezi kose nakon ljeta.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Za vraćanje sjaja najvažniji je kvalitetan proizvod, po mogućnosti profesionalni. Dakle, uz šampon i regenerator koji vam odgovaraju, stavite i masku, balzam, hranjivo ulje... Dobro je smanjiti tretiranja toplinom, pa kosu sušite na zraku, a peglanje, figaro i fen ostavite za neke druge mjesece u godini", objasnila je Sandra Zajec iz salona Cookie.

Od svih proizvoda za njegu, Sandra daje prednost maskama za kosu. Njih je potrebno nanositi jednom tjedno i ostaviti tri do maksimalno deset minuta. Sve više od toga, prema Sandri, nema smisla.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Pripazite kod maski iz kućnih radinosti. Naime, iako vjerujemo da je prirodno uvijek najbolje, imajte na umu kako recepti naših baka nisu stvoreni za potrebe koje imamo danas. Znamo li uopće porijeklo maslinovog ulja koje koristimo? Je li jaje kakvo je na kosu stavljala naša baka isto kao ono koje mi danas kupujemo u trgovini? Proizvodi koji se nalaze na policama, a posebno oni za profesionalno korištenje, imaju kontrolirano porijeklo, pa svakako razmislite dvaput", kaže Sandra.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kako se na moru ispere i boja, dobro je napraviti mali makeover. Pošto kosa bude oštećena, nerijetko u to spada šišanje, ali i bojanje. Ako se bojite da bi kemikalije iz boje mogle dodatno oštetiti kosu, odaberite blagi preljev koji će kosi dati sjaj.

"Postoji razlika između ispucane i suhe kose. Ako je ispucana, tada nema druge nego ošišati vrhove, ali ako je ona samo isušena, moguće je smanjiti štetu i usporiti proces propadanja kose koristeći maske i drugu pravilnu njegu uz koju ćete zablistati", za kraj je poručila Sandra.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0